Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner-antipliroforisis11

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (11/11/16)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

– Την Παρασκευή 31/9/2016 στις 21.30 αυτοκίνητο της ασφάλειας Αγρινίου στο οποίο επέβαιναν τέσσερις μπάτσοι, ασφαλίτες και Ο.Π.Κ.Ε., ακινητοποίησαν δύο νεολαίους αντιφασίστες στη περιοχή της Αγίας Τριάδας. Προκαλώντας με ειρωνικά σχόλια αλλά και απειλές ζητούν από τους συντρόφους να τους υποβάλουν σε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο. Οι σύντροφοι αρνούνται κάθε έλεγχο και δηλώνουν ότι δεν τους αναγνωρίζουν σα θεσμό ή εξουσία. Χρησιμοποιώντας βία, γροθιές και κλωτσιές, τους περνούν χειροπέδες και τους βάζουν στο ασφαλίτικο. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής συνεχίζονται οι απειλές τόσο επί του προσωπικού όσο και προς όλο το αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό κίνημα του Αγρινίου. Στο αστυνομικό τμήμα που προσάγονται ξυλοκοπούνται. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δύο συντρόφους δένεται πισθάγκωνα και δέχεται χτυπήματα από τους μπάτσους στο κεφάλι και όλο το σώμα του για πέντε συνεχόμενες ώρες. Αφού εξάντλησαν τη  δύναμη τους  σε ένα άτομο δεμένο με χειροπέδες στη συνέχεια προσφέρθηκαν να το πάνε και στο νοσοκομείο θέλοντας έτσι να μετατρέψουν τα βασανισμό σε συμπλοκή με τους μπάτσους.Με αφορμή το περιστατικό αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08/10 στη πλατεία Δημάδη συγκέντρωση-πορεία καλεσμένη από την Συνέλευση ενάντια στη κρατική καταστολή. Η συγκέντρωση διήρκησε περίπου δυο ώρες ενώ περισσότερα από 150 άτομα πέρασαν κατά τη διάρκεια της από τη πλατεία προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να δηλώσουν την εναντίωση τους στη κρατική καταστολή, στους τραμπουκισμούς της και στον αντικοινωνικό της ρόλο γενικότερα. Κατά τη διάρκεια της λειτούργησε μικροφωνική μέσω της οποίας διαβάστηκε ενημερωτικό κείμενο σχετικά με το περιστατικό αλλά και τον γενικότερο ρόλο της κρατικής καταστολής. Κατά τις 20.00 ξεκίνησε πορεία αντιπληροφόρησης η οποία διέσχισε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην οποία συμμετείχαν 80-100 άτομα, κυρίως  από τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό χώρο και τον ευρύτερο αντιφασιστικό χώρο αλλά και αρκετοί αριστεροί και ανένταχτοι, είχε παλμό και φωνάχτηκαν αντιμπατσικά, αντιφασιστικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα. Μετά τη λήξη της πορείας, δυνάμεις της αστυνομίας εθεάθησαν κοντά στη πλατεία Δημοκρατίας και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Ακολούθησαν μικρής έκτασης συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι περιμετρικά των κεντρικών δρόμων υπήρχαν έντονα πολυάριθμες δυνάμεις των μπάτσων (υ.μ.ε.τ, ο.π.κ.ε, δ.ι.α.σ, ασφαλίτες) ενώ τοπικά ιντερνετικά καθεστωτικά μέσα αναφέρουν πως οι τοπικές κατασταλτικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από μια επιπλέον διμοιρία από άλλη κοντινή πόλη.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

– Στις 17/10 άρχισε το Εφετείο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ. Η διαδικασία ξεκίνησε με την πολύωρη κατάθεση του Ουαλίντ, που εξιστορούσε με λεπτομέρειες το τί έγινε εκείνη την ημέρα του 18ωρου βασανισμού του από τους Γιώργο Σγούρδα, Γιώργο Ζαχαριάδη, Φρέντερικ Ζότο και Σταμάτη Σγούρδα. Όταν ο δικηγόρος των βασανιστών τού απηύθυνε ερωτήσεις αποκαλώντας τον με έμμεσο τρόπο κλέφτη, ο Ουαλίντ είχε ένα έντονο ξέσπασμα μετά από όσα έχει περάσει, και συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή από αλληλέγγυους πριν προσεγγίσει το πρώην αφεντικό του Γιώργο Σγούρδα. Η πλευρά της υπεράσπισης, αν και με καινούργιο δικηγόρο, κινείται στην ίδια γραμμή. Συνεχίζει την προσπάθεια συκοφάντησης του Ουαλίντ, την ίδια που είχε ακολουθήσει και στο πρώτο δικαστήριο. Τότε, η απόπειρα μετατροπής των θυτών σε θύματα και οι ψευδείς κατηγορίες απέναντι στον Ουαλίντ για κλοπή χρημάτων, κατέρρευσαν παταγωδώς καθώς η δικαστική έδρα με ομοφωνία δεν έκανε δεκτό κανέναν από τους ισχυρισμούς των τεσσάρων. Οι χωρίς βάση κατηγορίες προς τον Ουαλίντ, είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο αμετανόητοι είναι οι βασανιστές. Μετά την κατάθεση του Ουαλίντ ακολούθησε η κατάθεση του ανθοπώλη που τον είχε βρει τραυματισμένο κάτω από το δέντρο, η γνωστή πλέον εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Τον συγκεκριμένο όμως μάλλον τον άφησε ασυγκίνητο, αφού περισσότερο τον ενδιέφερε να ξεπλύνει τους βασανιστές και να υπερασπιστεί την κλειστή κοινωνία της γειτονιάς του. Γι’ αυτό μας ενημέρωσε ότι ο Γ. Σγούρδας ήταν ένας πολύ καλός Αντιδήμαρχος Αμπελακίων (2002-2006, με τη στήριξη της Ν.Δ.) που «έκανε έργο», ο Ζαχαριάδης ικανός και εργατικός καθώς «έχει χτίσει τη μισή Σαλαμίνα», ο Ζότο «εκείνος που φροντίζει τον κήπο της μητέρας του» και ο Σ. Σγούρδας «κολλητός με τον γιο του». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν είχε ξαναπροσπαθήσει να υπερασπιστεί ηθικά τους βασανιστές, κρατώντας αποστάσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου. Αυτές οι προσθήκες στην κατάθεσή του σε συνδυασμό με την αύξηση των μαρτύρων υπεράσπισης (ένας ντόπιος ρατσιστικός όχλος που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει το Σγούρδα και την παρέα του σαν ευυπόληπτους πολίτες αλλά και να δώσει την εικόνα της στήριξης των ντόπιων στους βασανιστές) δείχνουν ότι οι αμετανόητοι βασανιστές επιδιώκουν να συσπειρώσουν κόσμο σε τοπικό επίπεδο και να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του Ουαλίντ, καθώς έτσι κι αλλιώς για τις κατηγορίες που δέχονται και για τα γεγονότα καθ’ εαυτά δεν έχουν τίποτα να πουν, πέρα από ασυναρτησίες που προκαλούν εκνευρισμό ακόμα και στους δικαστές. Τελευταίος κατέθεσε ένας εκ των αστυνομικών που είχε βρει τον Ουαλίντ άσχημα τραυματισμένο και με την αλυσίδα γύρω από το λαιμό του.

– Το Σάββατο, 22/10/2016, η Χρυσή Αυγή της Καβάλας, εγκαινίασε τα νέα της γραφεία. Τα εγκαίνια είχαν ανακοινωθεί μόλις δυο μέρες πριν και αργά το βράδυ. Περίπου 40 αντιφασίστες/στριες, συγκεντρώθηκαν και με μικρή πορεία προσέγγισαν όσο γινόταν τα νέα γραφεία. Τέσσερις διμοιρίες έκλεισαν το δρόμο, προστατεύοντας τους φασίστες, όπως ήταν αναμενόμενο, και αποτρέποντας τους συντρόφους/ισσες να πλησιάσουν. Οι αντιφασίστες/στριες, έμειναν για 20 λεπτά απέναντι από τις διμοιρίες και κοντά στα γραφεία, φωνάζοντας ασταμάτητα αντιφασιστικά, αντιμπατσικά συνθήματα, όπως επίσης και συνθήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες /μετανάστες και φυλακισμένους αγωνιστές. Εκτός από τις διμοιρίες κάτω από τα γραφεία των ναζί, υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από την περιοχή και πολύ κοντά στην κατάληψη Βύρωνος 3.

– Στις 31 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση της Marfin, και μετά την 4η συνεδρίαση ο Θοδωρής Σίψας κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

– Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτώβρη τοιχοκολλήθηκε σε περιοχή του Ρίου του νομού Αχαίας, μια ανακοίνωση από μια επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Ρίου που καλούσε σε συνέλευση σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής με θέμα  τη δημιουργία προσφυγικού καταλύματος προσφύγων. Άμεσα καλέστηκε αντισυγκέντρωση στο σταθμό του προαστιακού του Ρίου για το απόγευμα της επόμενης μέρας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αντιφασίστες, αριστεροί και αναρχικοί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 200 ατόμων. Η πορεία κινήθηκε προς το σημείο της καλεσμένης συνέλευσης της "επιτροπής κατοίκων" όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς, ενώ και το ίδιο το ξενοδοχείο είχε από το μεσημέρι εκδώσει ανακοίνωση ακύρωσης της συζήτησης στο χώρο του, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς το ξενοδοχείο που διαμένουν ήδη λίγες οικογένειες προσφύγων για να δηλώσει την στήριξη και την αλληλεγγύη της.

– Σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Ξάνθης στις 05 Νοεμβρίου με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κέντρο της πόλης, ενώ τυλίχθηκε στις φλόγες τραπεζικό υποκατάστημα στην πλατεία της πόλης. Ακολούθησαν συγκρούσεις μπάτσων με ομάδες αντιφασιστών με τους τελευταίους να κατευθύνονται στον χώρο του Πανεπιστημίου. Μαζική ήταν η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη πόλη  στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 800 άτομα.

– Στις 06 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής ενάντια στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με ομιλητή το Λαγό. Από το πρωί μέχρι και τώρα δε σταμάτησαν να ακούγονται συνθήματα, ενώ οι φασίστες (τα 15 άτομα που κατάφεραν να μαζευτούν), ακόμα και με την προστασία 4 διμοιριών, δεν τόλμησαν να βγουν από τα γραφεία τους. Το μπλοκ παρέμεινε μαζικό και δυναμικό μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, οπότε και αποχώρησε συντεταγμένα με πορεία.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

– Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμό Jungle στο Καλαί. Απο το πρωί ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων έχουν αρχίσει να επιχειρούν στο camp με δεκαδες πούλμαν να περιμένουν για να μεταφέρουν τους μετανάστες απο εκεί σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην γαλλία. Τη νύχτα της 23ης του Οκτώβρη έγιναν συγκρούσεις μεταναστών με τους μπάτσους ενάντια στην εκκένωση. 

– Στις 28 Οκτώβρη ο Μόχσιν Φίκρι, ιχθυοπώλης στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου, βρήκε τραγικό θάνατο αφου συνθλίφτηκε από συμπιεστή ενός απορριματοφόρου, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία συνειδητά, με διαταγή ενός αστυνομικού, ενώ ο Μόχσιν Φίκρι προσπαθούσε να περισυλλέξει τα εμπορεύματά του τα οποία είχαν κατασχεθεί και άδικα πετάχτηκαν στο απορριματοφόρο. Διαδηλώσεις για τη κρατική αυτή δολοφονία πραγματοποιήθηκαν στο Μαρόκο αλλά και στη Γαλλία.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αντιπληροφόρησης από την ομάδα Radio Active και το Ράδιο Ψαλίδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *