Ενημέρωση από τη δίκη των Αγρινιωτών αντιφασιστών στις 24/10/14

Στις 24/10/14 πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου η δίκη σχετικά με μήνυση που αφορούσε υπόθεση συμπλοκής αντιφασιστών Αγρινιωτών με τους υποψήφιους τότε βουλευτές της χ.α Λεωνίδα Σταθόπουλο και Κων/νο Ντάικο. Η συμπλοκή είχε προκληθεί το 2012 κατά τη διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου όταν οι αντιφασίστες εντόπισαν τους εν λόγω φασίστες να σκίζουν αφίσες αναρχικών/αντιεξουσιαστών της πόλης και ακολούθησε λογομαχία ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι φασίστες έστησαν καρτέρι στους αντιφασίστες λίγα μέτρα παράμερα .

Οι κατηγορίες που αφορούσαν τους Αγρινιώτες αντιφασίστες αφορούσαν απλές σωματικές βλάβες καθώς και φθορά ξένης περιουσίας. Ο Λ. Σταθόπουλος που είχε πρόσφατα αποχωρήσει από τη χ.α σκοτώθηκε λίγες μέρες πριν σε τροχαίο ατύχημα ενώ ο Κ. Ντάικος δεν εμφανίστηκε καθόλου στο δικαστήριο. Η έδρα αποφάνθηκε πως η μύνηση δεν ισχύει μιας και οι φασίστες της χ.α δεν είχαν πληρώσει τα παράβολα της μύνησης με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο και οι διωκόμενοι σύντροφοι να απαλλαχθούν.

Στο Δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς 30-40 περίπου αλληλέγγυοι από το Αγρίνιο αλλά και άλλες περιοχές του νομού καθώς και από την Ηγουμενίτσα ενώ η συγκέντρωση είχε καλεστεί τόσο από τη Κατάληψη Apertus όσο και από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι. Ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του μεγάρου. Οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι με το άκουσμα της απόφασης αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υπόθεση και τα καλέσματα της συγκέντρωσης εδώ και εδώ.

 

10746528_1541808269395504_465149876_o

-Πανό που αναρτήθηκε στην είσοδο του μεγάρου-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *