Κάτω τα ξερά σας από τον 105 FM και την ελεύθερη ραδιοφωνία

pani 105 fm 1

Ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός της Μυτιλήνης 105 FM αποτελεί άλλη μια ελεύθερη φωνή αντίστασης που στέκεται ενάντια στα προτάγματα του κυριάρχου καθεστώτος και των κυρίαρχων media παρέχοντας ταυτόχρονα αντιπληροφόρηση και ενημέρωση αδιαμεσολάβητα, αντι-ιεραρχικά και αντιεμπορευματικά. Ο αντικαθεστωτικός λοιπόν λόγος του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού εγχειρήματος του 105 FM και η γενικότερη του στάση αποτελεί αγκάθι στα πλευρά του καθεστωτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα το καθεστώς να επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα όπλα του προκειμένου να καταστείλει άλλη μια ελεύθερη φωνή στα πλαίσια μια γενικευμένης και στοχευμένης εκστρατείας φίμωσης του ελεύθερου λόγου και καταστολής του κόσμου και των εγχειρημάτων που συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Πιο συγκεκριμένα στις 28/04/2014, στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά από καταγγελία του ΕΣΡ και του ΕΕΤΤ και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εισέβαλλε στο χώρο που βρισκόνταν η κεραία του σταθμού προκαλώντας. Οι σύντροφοι δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω αντέδρασαν άμεσα και επανέφεραν το σταθμό στην ομαλή λειτουργία του προχωρώντας στην επανατοποθέτηση της κεραίας στις 07/05/14. Σαν να μην έφτανε η πρώτη αυτή απόπειρα καταστολής ακολούθησε και δεύτερη. Πιο συγκεκριμένα λίγους μήνες αργότερα, στις 18/10, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με κατάσχεση του πομπού του σταθμού από τις πρυτανικές αρχές, με πρόφαση για άλλη μια φορά το εν λόγω έγγραφο του ΕΕΤΤ, καθώς και την  υποτιθέμενη «παρεμπόδιση» των συχνοτήτων του αεροδρομίου της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, η καταστολή από τη πλευρά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι γενικευμένη και στοχευμένη. Παρόμοια κρούσματα καταστολής έχουν δεχτεί κατά καιρούς και άλλα αυτοοργανωμένα ραδιοφωνικά εγχειρήματα όπως το Ράδιο Κατάληψη, το Radio-Revolt, ο 98FM ενώ ας μη ξεχνάμε πως και η Ραδιουργία FM έχει βρεθεί στο στόχαστρο δεχόμενη στη προκειμένη περίπτωση μήνυση κατά αγνώστων από το ΕΕΤΤ. Και δεν είναι μόνο τα ραδιόφωνα που δέχονται την επίθεση του καθεστώτος άλλα και άλλα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και αντίστασης όπως το indymedia, οι καταλήψεις και γενικότερα ο κόσμος του αγώνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αυτοοργανωμένο ραδιοφωνικό σταθμό της Μυτιλήνης, τον 105 FM κάτι το οποίο δημοσιοποιήσαμε και στη τοπική κοινωνία αναρτώντας πανό αλληλεγγύης στον προάυλιο χώρο της πανεπιστημιακής σχολής του Αγρινίου μέσα στην οποία στεγάζεται η ελεύθερη φωνή της Ραδιουργίας FM.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 105 FM ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ KAI ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Ραδιουργία 87.7 FM
Αγρίνιο

One thought on “Κάτω τα ξερά σας από τον 105 FM και την ελεύθερη ραδιοφωνία”

  1. Δεν ξερω τι λενε και τι λετε. Εγω σημερα ακουγα μεχρι τις 5 το πρωι ελληνικο punk χωρις να ειμαι ακροατης. Γουσταρω που υπαρχει κατι “καπως διαφορετικο” οταν εχω βαρετη δουλεια να κανω, μιας και ολα τα αλλα ραδιοφωνα παιζουν απειρες φορες το hotel california ή ολα εκεινα τα pop τραγουδακια που ποτε δεν αλλαζουν εδω και δεκαετιες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *