Ανάρτηση πανό και κείμενο ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 
 
Το έργο της εκτροπής του Αχελώου, από τη φυσική του πορεία από την Πίνδο στο Ιόνιο, προς τον κάμπο της Θεσσαλίας είναι μια επιδίωξη του κράτους και του κεφαλαίου εδώ και δεκαετίες. Τα διάφορα υδροηλεκτρικά φράγματα στη ροή του έχουν επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον.
Για μια φορά ακόμα επιχειρείται η μεταφορά των νερών του Αχελώου προς τη Θεσσαλία προς όφελος του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου των πετσοκομμένων εργατικών δικαιωμάτων (μεροκάματα, ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες) και των εργατικών ¨ατυχημάτων¨ αλλά και της βιομηχανικού τύπου γεωργίας όπου οι μικροί αγρότες εξοντώνονται από τα μεγάλα αγροτικά τραστ που παράγουν μαζικά επικίνδυνα μεταλλαγμένα προϊόντα. Κράτος και κεφάλαιο παρά τις όποιες επιστημονικές μελέτες και αποτελέσματα που μιλούν ξεκάθαρα για έγκλημα περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό, θέλουν να ολοκληρώσουν το το έργο της εκτροπής έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν απόλυτα τη διαχείριση του νερού και κατά συνέπεια της κοινωνίας.
Η ακόρεστη δίψα του καπιταλισμού δε σβήνει ούτε με τον Αχελώο, ούτε και με όλα τα ποτάμια της γης, φέρνει ένα περιβαλλοντικό έμ-φραγμα με αποτέλεσμα μόνο θάνατο και καταστροφή.
Θα σταθούμε μαχητικά ακόμα μια φορά, απέναντι σ΄αυτό το έγκλημα που επιχειρούν, αλληλέγγυοι στον αγώνα των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από την οροσειρά της Πίνδου μέχρι τις εκβολές και το δέλτα του Αχελώο στο Ιόνιο.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
 
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *