Ενημέρωση για 6η Δεκέμβρη στο Αγρίνιο

Με αφορμή την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, πολλά σχολεία της πόλης του Αγρινίου και των περιχώρων πραγματοποίησαν καταλήψεις. Πιο συγκεκριμένα τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Λύκειο όπως τα 1ο, 2ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης. Στο 1ο Λύκειο αναρτήθηκε και σχετικό πανό. Στη συνέχεια 50-60 μαθητές και μαθήτριες πραγματοποιήσαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα αναρτήθηκε πανό από οπαδούς του Παναιτωλικού έξω από τον σύνδεσμο τους. Επίσης στις 18.00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-συγκέντρωση καλεσμένη από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και την κατάληψη Apertus κατά τη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν κείμενα. Μετά τις 20.00 πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από 80-100 άτομα με μεγαλύτερο μπλοκ αυτό του α/α χώρου αλλά και ένα μικρό μπλοκ των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΕΑΑΚ που είχαν προηγουμένως προσυγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της Παπαστράτου. Παρότι σχετικά μικρή η συμμετοχή του κόσμου, σε σχέση με άλλες χρονιές, η πορεία είχε δυνατο παλμό, φωνάχτηκαν αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Δημάδη και μετά την λήξη της, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε κοντινό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στα ΕΛΤΑ. Στην συνέχεια οι διμοιρίες των Υ.Μ.Ε.Τ επιτέθηκαν στον κόσμο απωθώντας τον ενώ οι δυνάμεις των μπάτσων πραγματοποίησαν δώδεκα προσαγωγές. Από νωρίς το απόγευμα εξάλλου, οι μπάτσοι είχαν έντονη παρουσία με ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ καθώς και τέσσερις διμοιρίες Υ.Μ.Ε.Τ., ενώ στους γύρω δρόμους βρισκόνταν ακροβολισμένοι πολλές δεκάδες ασφαλιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *