1η Μάη 2018 – Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο (από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι)

Οι αγώνες των λαών για ελευθερία αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση στη σημερινή κατάσταση έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα γεωστρατηγική επίθεση από την πλευρά του κράτους και του κεφαλαίου. Χρησιμοποιώντας το χρήμα, τις θρησκείες, τους εθνικισμούς ως δούρειο ίππο, λεηλατούν οποιονδήποτε φυσικό ή ανθρώπινο παράγοντα μπορεί να τους προσφέρει την υπερκερδοφορία.

Τα παιχνίδια του πολέμου στην ευρύτερη μέση ανατολή έχουν ως αίτιο τη διαχείριση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και την εγκαθίδρυση νέων πολιτικών συνθηκών που θα ευνοούν τη διαχείρισή τους από τα καθάρματα των εταιριών που λυμαίνονται το φυσικό πλούτο σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Μεγαλοεταιρίες και πολυεθνικές όπως η shell – total, τα ΕΛ.ΠΕ. η BP, που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρο τον κόσμο για τα συμφέροντά τους χρησιμοποιώντας μαριονέτες πολιτικάντηδες, με το αζημίωτο, χωρίζουν ξανά τον κόσμο σε οικόπεδα και οικονομικές ζώνες σπαρμένα με πτώματα αμάχων, μικρών παιδιών, γυναικών, γερόντων που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την κόλαση που τους έχουν επιβάλει.

Στρατιές προσφύγων γίνονται ξανά πεδίο εκμετάλλευσης από ΜΚΟ και κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων όπου μετατρέπουν την απέλπιδα προσπάθεια τους για ζωή σε κέρδος για τις τσέπες των αφεντικών. Οι μουλιασμένες από το αίμα τσέπες των αφεντικών ποτίζουν το μίσος μας για το υπάρχον.

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί εκφραζόμενοι με διαφορετική ένταση και κλιμακούμενη βιαιότητα ανάλογα με τις κατά τόπους συνθήκες δεν αφορούν μόνο κάποιες μακρινές χώρες της Ασίας και της Αφρικής αλλά επιβάλλονται με κάθε μέσο και στο εσωτερικό των δυτικών δημοκρατιών μην αφήνοντας ανέγγιχτη καμία πτυχή της κοινωνικής ζωής ή της φύσης. Σε όλο το μήκος της δυτικής Ελλάδας έχουν ξεκινήσει από αυτές τις εταιρίες εργασίες έρευνας υδρογονανθράκων τόσο στο ηπειρωτικό όσο και στο θαλάσσιο κομμάτι από την Αλβανία μέχρι την Πελοπόννησο. Οι ειδικές οικονομικές ζώνες όπως τις ονομάζουν δίνουν το δικαίωμα χρήσης αυτών των περιοχών για εκατοντάδες χρόνια σε εκμεταλλευτές, με ειδικούς εργασιακούς όρους αλλά και καταπάτηση χλιαρούς δήθεν περιβαλλοντικούς (πχ. Σκουριές Χαλκιδικής).

Καταστρέφοντας και λεηλατώντας το φυσικό πλούτο ο καπιταλισμός μετατρέπει ένα από τα πιο φτωχά κομμάτια της χώρας σε ένα νέο Ελ Τοράντο όπου τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται. Οι νέες θέσεις εργασίας που υπόσχονται είναι ένα νέο εργασιακό κρεματόριο, όπου τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μέσα από χιλιάδες αγώνες και αίμα εργατών δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Αδιαφορώντας για την καταστροφή της φύσης ανοίγουν πηγάδια και κάνουν υπόγειες εκρήξεις σε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να προξενήσει ενεργοποίηση των εκατοντάδων ρηγμάτων που υπάρχουν και μπορεί να ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις (όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε Καλαμάτα, Πύργο, Κεφαλονιά, Λευκάδα /google: μεγάλοι σεισμοί Δυτ. Ελλάδα) και να καταπιούν λίμνες και ποταμούς στερεύοντάς τα. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στις νέες επενδυτικές ευκαιρίες –(σκευωριες).

Η 1η Μάη σηματοδοτεί τον ανυποχώρητο αγώνα των ανθρώπων για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, για ζωή και όχι επιβίωση. Σηματοδοτεί έναν ανοιχτό πόλεμο ενάντια στα αφεντικά και τις κάθε λογής εξουσίες (πολιτικές, θρησκευτικές, οικονομικές) που καταδυναστεύουν την κοινωνία. Έναν πόλεμο από τα κάτω χωρίς ειδικούς, ειδήμονες, πρωτοπορίες και ιεραρχίες που πάντα στο τέλος αποδεικνύονται καλοί υπηρέτες των αφεντικών. Οι ανώνυμοι και άγνωστοι αγωνιστές είναι αυτοί που κέρδιζαν και αυτοί που τελικά θα κερδίσουν ό,τι είναι πραγματικά καλό για όλους τους ανθρώπους πέρα από καταγωγή, φύλο και οποιουσδήποτε επίπλαστους προσδιορισμούς που μόνο σκοπό έχουν τον διαχωρισμό των ανθρώπων και την αποδυνάμωση των αντιστάσεων.

Από την ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *