Αλληλεγγύη στην κατάληψη “Libertatia” που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες που συμμετείχαν στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (κείμενο από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι)

Την Κυριακή 21 Γενάρη 2018, φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο εθνικιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη.
Επίθεση, που απωθήθηκε με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Σχολείο” ενώ στη συνέχεια προσέγγισαν την κατάληψη libertatia, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη και τον φράκτη. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα από τους συντρόφους της κατάληψης.

Δυο ώρες αργότερα, ομάδα 60-70 φασιστών επιτέθηκε ξανά στην κατάληψη “libertatia” με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας τον εμπρησμό της. Tην ώρα εκείνη δεν υπήρχε κόσμος στο κτίριο καθώς ήταν σε εξέλιξη αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.

Καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη σε κοντινό σημείο, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν. Όταν οι φασίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν ξανά τον ΕΚΧ Σχολείο, η αστυνομία κράτησε την ίδια στάση, καλύπτοντας τους φασίστες και αποκλείοντας τους συντρόφους μέσα στο κτίριο.

Με αφορμή μια άκρως χειραγωγούμενη κοινωνική έκφραση μισαλλοδοξίας , όπως το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, (παρα)κρατικοί εξαπέλυσαν επιθέσεις σε κόσμο του αγώνα και χώρους αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Η εθνικιστική ατζέντα, οι χρυσαυγίτες και λοιπά φασιστοειδή δεν πριμοδοτούνται από την κυβέρνηση μόνο για να κόψουν ψήφους από τη ¨δεξιά¨ αλλά και για να ανακόψουν κάθε πορεία των καταπιεσμένων προς την απελευθέρωση. Το κράτος επιτίθεται από ¨αριστερά¨ αντιγράφοντας ¨σοσιαλιστικές¨ πρακτικές καταστολής από το παρελθόν.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Από την ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *