Ενημέρωση & φωτογραφίες από το εισαγωγικό εργαστήριο για την φυσική δόμηση (23-26 Μαρτίου) στην κατάληψη Apertus

Στις 23 με 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη εισαγωγικό εργαστήριο για την φυσική δόμηση, ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει οι απαιτούμενες  εργασίες για την υλοποίηση της κατασκευής (αγορά υλικών, κατασκευή σκέπαστρου, θεμέλια για την κατασκευή κ.α.). Η κατασκευή περιλαμβάνει υπαίθρια κουζίνα με ξυλόφουρνο, rocket stove και παγκάκι.

Το εργαστήριο ξεκίνησε με μια συνάντηση γνωριμίας όπου έγινε εισήγηση για την φυσική δόμηση γενικότερα και για την κατασκευή ειδικότερα. Τις επόμενες ημέρες οι εργασίες ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί (08:30) και διαρκούσαν έως  αργά το βράδυ. Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: στοιβαχτός πηλός (cob), τσατμάς, πλιθιά, γεώσακοι. Η συμμετοχή στο εργαστήριο ήταν ελεύθερη, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην κατάληψη.

Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες με ισότιμη συμμετοχή στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί (5 ημέρες το εργαστήριο και 2 μέρες η προπαρασκευαστικές εργασίες), ενώ σε περίπου ένα μήνα από την ολοκλήρωση του θα γίνει σοβάτισμα με φυσικά επιχρίσματα και θα ζωγραφιστεί με φυσικές βαφές.

Μοιραζόμαστε γνώση & τεχνικές – Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης – Στηρίζουμε τις καταλήψεις

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της κατάληψης Apertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *