Ενημέρωση για αντιφασιστικές δράσεις της 12ης Φλεβάρη στο Αγρίνιο

Στις 12/02 ο Αντιφασιστικός Συντονισμός κάλεσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, την πλατεία Δημοκρατίας. Η συγκέντρωση καλέστηκε με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση-βιβλιοπαρουσιάση των παρακρατικών νεοναζί της χ.α την ίδια μέρα, στις 20.00 το βράδυ, έξι χλμ έξω από το Αγρίνιο, στο κτήμα Μάρη. Όπως αναφέρονταν και στο κάλεσμα, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ξαναφιλοξενήσει εκδηλώσεις των παρακρατικών φασιστών. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 50 αντιφασίστες/τριες και διήρκησε μέχρι το μεσημέρι ενώ κατά τη διάρκεια της διαβαστήκαν μέσω μικροφωνικής διάφορα αντικαπιταλιστικά και αντιφασιστικά κείμενα.

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αντιφασίστες στο κτήμα Μάρη κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συμπλοκή μεταξύ αντιφασιστών και των ιδιοκτητών του καταστήματος. Στη συνέχεια οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής προχώρησαν σε 10 προσαγωγές ατόμων σε διάφορες περιοχές και σημεία της πόλης από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia από κάποιους από τους συλληφθέντες, το μεσημέρι της 12/02 επεστράφη στον πατέρα και γιο Μάρη, ιδιοκτήτες του ομώνυμου κτήματος, ένα μικρό ποσοστό από τη βία που διοχετεύουν στην κοινωνία με την επιλογή τους να διαθέτουν επανειλημμένα τον ιδιόκτητο χώρο τους για κοπή φασιστοπίτας, συνάθροιση βοθρολυμάτων και διάδοση ναζιστικών ιδεών. Στη συνέχεια εμφανώς ζαλισμένοι από τα χτυπήματα, σαν καταδότες άλλων εποχών προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πογκρόμ ποινικών διώξεων. Αρωγοί τους οι αστυνομικές δυνάμεις που τους σιγόνταραν να «αναγνωρίσουν» 10 αντιφασίστες της πόλης ως θύτες. Με ένα αισχρό κατηγορητήριο αντιφάσεων, ανακριβειών, προσωπικών φαντασιώσεων και ψεμάτων εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές των χρηματοδοτών τους. Με χειρουργική ακρίβεια φρόντισαν να «βγάλουν λάδι» τους παριστάμενους, χρυσαυγίτες ώστε να μην φαίνεται καμιά ανάμειξή τους στα γεγονότα. Το γεγονός αυτό προδίδει την υπαγόρευση των προσώπων που θα έπρεπε να κατηγορηθούν.

Στο άκουσμα των προσαγωγών-συλλήψεων πραγματοποιείται ξανά συγκέντρωση και μικροφωνική το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 60-70 άτομα. Μερικές ώρες μετά τα 10 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα με τους 8 από αυτούς να τους απαγγέλονται κατηγορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *