Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner-antipliroforisis11

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (14/12/16)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

* Στις 15/11 στο Μεσολόγγι έλαβε χώρα δίκη που αφορούσε άτομο της Αυτόνομης κίνησης Βαλβείου που κατηγορούνταν για τα αδικήματα της οπλοκατοχής, παραβίαση σφραγιδών της Βαλβείου βιβλιοθήκης και κατάληψη της Βαλβείου βιβλιοθήκης. Όπως ανφέρει η Αυτόνομη Κίνηση Βαλβείου σε σχετικό της κείμενο οι ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι κρατικοί λειτουργοί καταρρίφθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης αθωώνοντας τον και απαλλάσσοντας τον από οποιαδήποτε κατηγορία. Το κείμενο επίσης ανφέρει πως σχεδόν πριν ενάμιση χρόνο άλλο ένα τρομοδικείο έλαβε χώρα όπου σχεδόν για τους ίδιους λόγους δεκατέσσερις σύντροφοι και συντρόφισσες αθωώθηκαν απαλλάσσοντάς τους/τες από όλες τις κατηγορίες.

* Τη Πεμπτη 17/11/16 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στη πλατεία Δημάδη, στο Αγρίνιο, στην οποία είχε καλέσει το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου. Η συγκέντρωση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία  αριθμούσε 150 άτομα και πλαισιώθηκε από μπλόκ του φοιτητικου συλλογου, του τμηματος ΔΠΦΠ, από μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απο το αναρχικό αντιεξουσιαστικό μπλοκ που ηταν και το μαζικότερο, με πανό : ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73 ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στους μπάτσους, τους φασίστες, το κράτος και τα αφεντικά και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες. Οι μπάτσοι (ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να επιχειρήσουν να βρεθούν σε κοντινή απόσταση με το σώμα της πορείας. Μετά το τέλος της πορείας έγιναν επιθέσεις σε δυο υποκαταστήματα τραπεζών.

* Στις 03/12 πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο αντιφασιστική πορεία με αφορμή την εκδήλωση των φασιστών της χ.α σε ξενοδοχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας δέχτηκε επίθεση με μολότοφ το γραφείο του Σώρρα.

* Την Τρίτη 06/12/2016, 8 χρόνια μετά τη κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πραγματοποιηθηκε συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη στη πόλη μας που είχε καλεστεί απο το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου και την κατάληψη Apertus. Στη συγκεντρωση διαβάστηκαν κείμενα για την εξέγερση του 2008 και τη συνέχιση του αγώνα και κείμενα αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους. Τη συγκεντρωση ακολούθησε πορεία περίπου  150 ατόμων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που απαρτιζόταν απο Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό μπλοκ ενώ στην ουρά της πορείας ακολουθούσε μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία είχε καλέσει και αυτή σε συγκέντρωση. Η πορεία κατέληξε στη πλατεία Δημάδη. Μετά την πορεία, κόσμος έστησε οδοφράγματα , πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε τράπεζες και στο κατάστημα των ΕΛΤΑ και με τη πρώτη εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

* Τη Παρασκευή 09/12 πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου δίκη που αφορούσε μήνυση του χρυσαυγίτη βουλευτή μπαρμπαρούση σε αντιφασίστες για συμπλοκή. Οι πέντε αντιφασίστες αθωώθηκαν, ο φασίστας βουλευτής δεν εμφανίστηκε καθόλου. Η παρουσία των δυνάμεων των μπάτσων ήταν πρωτοφανής μιας και το Μέγαρο είχε κατακλυστεί από 80-100 μπάτσους (Ο.Π.Κ.Ε, Υ.Μ.Ε.Τ, ασφάλεια κτλ). Επίσης υπήρχε και μικρός αριθμός αλληλέγγυων στους διωκόμενους αντιφασίστες.
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

* Μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία συνέβη την Πέμπτη 01/12 με θύμα μία 38χρονη νεκρή μητέρα δύο ανήλικων και 6 τραυματίες, από έκρηξη στο υπόγειο του καταστήματος εστίασης Everest στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα. Όπως ανφέρει η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας μιλάμε για εργοδοτικό έγκλημα καθώς η εργοδοσία επέτρεψε να γίνουν επικίνδυνες εργασίες σε μια ημέρα καθημερινή, εργάσιμη, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και να διακοπεί η λειτουργία του καταστήματος για όση ώρα διαρκούσαν οι εργασίες αυτές.

* Στις 12/11 ο αυτοοργανωμένος χώρος Θερσίτης στο Ίλιον Αττικής δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες χωρίς να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές. Όπως αναφέρει η κατάληψη Apertus σε σχετικό της κείμενο, μια παρόμοια επίθεση δέχτηκε στις 23/10, πάλι τα ξημερώματα, η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη. Οι αποτυχημένες αυτές εμπρηστικές επιθέσεις έρχονται σαν συνέχεια της εμπρηστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 24/08 στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστριών/στών Νοταρά 26 η οποία ήταν σχεδιασμένη με στόχο να προκαλέσει εκτός από υλικές ζημιές και ανθρώπινες απώλειες. Μάλιστα, αυτή η επίθεση ακολούθησε την κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης τριών στεγαστικών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου μετά τη διεθνιστική συνάντηση αλληλεγγύης «No Border Camp» που έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Ακόμη στις 03/12 η κατάληψη Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό (με γκαζάκια) δίπλα από την κεντρική είσοδο της κατάληψης. Είναι η δεύτερη φορά, που η κατάληψή δέχεται επίθεση μέσα σ’ ένα χρόνο, με συνεχώς αυξανόμενες  επιθέσεις σε καταλήψεις.

* Στις 02/12 πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα κατάληψη στο τηλεοπτικό σταθμό Super B ενάντια στην εκμετάλλευση και τη δολοφονία μη ανθρώπινων ζώων με σκοπό την πτωματοφαγία. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης προβλήθηκε σχετικό βίντεο.

* Στις 05/12 το ελληνικό κράτος προχώρησε σε μια υποτιθέμενη ανεπίσημη εθνικιστική παράσταση στα παραμεθόρια νησιά και νησίδες Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη. Μέλη του σ.υ.ρ.ι.ζ.α και των αν.ελ παρέα με βουλευτές της χ.α μετέβησαν στα νησιά αυτά με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ. Με τον υποτιθέμενο ανεπίσημο αυτό τρόπο η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά" αρχικά ξεπλένει τους νεοναζί της χ.α και στη συνέχεια δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την τεχνητή ένταση στο Αιγαίο που έχουν δημιουργήσει και επιμεληθεί για τους δικους τους εθνικιστικούς λόγους και καπιταλιστικά συμφέροντα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και που σιγοντάρεται από τα συμφέροντα του παγκόσμιου κεφαλαίου.

* Στις 06/12 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από την εν ψυχρώ κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο κορκονέα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις και συγκρούσεις. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πρωινή πορεία από μαθητές-τριες και απογευματινή από τον Α/Α χώρο και αριστερές συλλογικότητες και οργανώσεις. Στη περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ενώ οι δυνάμεις καταστολής προχλωρησαν σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία καθώς και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία ενώ έγιναν και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε πορεία και με τη λήξη της ξεκίνησαν σφοδρές συγκρούσεις. Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία, Καρδίτσα και Χανιά.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

* Στις 03/12 στη Κοπεγχάγη της Δανίας, ισλαμοφοβική και φασιστική οργάνωση είχε καλέσει σε συγκέντρωση στο κεντρο της πόλης με σκοπό στη συνέχεια να πραγματοποιήσει πορεία στην πολυπολιτισμική και με μεγάλη κινηματική ιστορία γειτονιά του Νόρρεμπρο. Γύρω στους 150 αντιφασίστες-τριες έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίσουν τη πραγματοποίηση της φασιστικής διαδήλωσης. Οι μπάτσοι έκαναν ότι μπορούσαν για να προστατεύσουν τους φασίστες και να διαφυλάξουν τη διαδήλωση τους ενώ δεν έλειψαν τα οδοφράγματα από τη μεριά των αντιφασιστών και οι συγκρούσεις τους με την αστυνομία.

* Στις 06/12 στη Γερμανία, σε συνοικία του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

* Η Αυστριακή κυβέρνηση προχωρά σε άλλη μια ξενοφοβική και ρατσιστική τακτική. Πιο συγκεκριμένα στις 06/12 ανακοίνωσε πως θα φυλακίζει ή θα επιβάλλει πρόστιμο σε αιτούντες άσυλο που λένε «ψέματα» στις αρχές, ένα μέτρο που έχει σκοπό εν μέρει να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από την προσπάθεια να εγκατασταθούν στη χώρα.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αντιπληροφόρησης από την ομάδα Radio Active και το Ράδιο Ψαλίδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *