Ενημέρωση για την εκδήλωση για τα 7 χρόνια του σταθμού!

7yrs

Η Ραδιουργία 87,7 FM δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2009 μέσα από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για αντιπληροφόρηση, επικοινωνία & δημιουργία. Κάνοντας πράξη τη ρήση «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» στήσαμε ένα ραδιοφωνικό εγχείρημα με βάση την οριζόντια συμμετοχή, την αντι-ιεραρχία, την αυτό-οργάνωση, την αυτοδιαχείριση και την αντιπληροφόρηση. Απελευθερώνοντας τη συχνότητα και δίνοντας το μικρόφωνο σε όλους αυτούς που βρίσκονται από τη μεριά του δέκτη καταργούμε στη πράξη το ρόλο του διαμορφωτή κοινής γνώμης και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια πλατφόρμα ραδιοφωνικής και διαδικτυακής ανταλλαγής και έκθεσης απόψεων που δεν θα εξυπηρετεί κανένα ιδιωτικό ή κρατικό συμφέρον.

Η Ραδιουργία FM αυτά τα 7 χρόνια δράσης και λειτουργίας της αποτελεί το μοναδικό ραδιοφωνικό μέσο αντιπληροφόρησης & αντίστασης στη πόλη μας, στέκεται πάντα στο πλάι του αγωνιζόμενου κομματιού της τοπικής κοινωνίας δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε όλους τους καταπιεζόμενους & αγωνιζόμενους (πχ υπάλληλοι Ιπποκράτειου ιατρικού ιδρύματος σε επίσχεση εργασίας, πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια & τις διακοπές του ρεύματος, συνέλευση για τη προστασία & την αναζωογόνηση του δημοτικού πάρκου κ.α) & παραμένοντας δίπλα σε ανθρώπους & συλλογικότητες που έχουν ως αξίες & προτάγματα την ισότητα, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τους αδιαμεσολάβητους αγώνες, την ελευθερία & τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ραδιουργία γιόρτασε τα γενέθλια της και τα 7 χρόνια λειτουργίας και δράση της με μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 04/05 στη κατάληψη Apertus μιας και ο τυπικός βροχερός Αγρινιώτικος καιρός δεν επέτρεψε τη πραγματοποίηση της στα γρασίδια της πανεπιστημιακής σχολής Αγρινίου, εκεί που άλλωστε βρίσκεται και η βάση της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού υπολογίζεται πως πέρασαν από το χώρο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης 150-200 άτομα. Στο συναυλιακό κομμάτι, η αρχή έγινε με τους Αγρινιώτες Σύρραξη οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα μισάωρο punk rock σετ κυρίως με διασκευές. Τη σκυτάλη πήραν οι επίσης Αγρινιώτες Requiem οι οποίοι σήκωσαν τον χώρο στον αέρα με το καταιγιστικό τους thrash metal set που διήρκεσε μια ώρα και συμπεριλάμβανε τόσο διασκευές όσο και δικά τους κομμάτια. Στη συνέχεια έπαιξαν οι Celestial Orbit, άλλη μια τοπική μπάντα με το set τους να διαρκεί περίπου μισή ώρα και να συμπεριλαμβάνει stoner/space rock κυρίως και garage/punk διασκευές. Στο τέλος βγήκαν οι Πατρινοί heavy doom rockers Fuel Eater που έστησαν το δικό τους party για μιάμιση περίπου ώρα. Πριν τη συναυλία αλλά και στα διαλείμματα αυτής ακούγονταν από τα ηχεία προπαγανδιστικό ενημερωτικό/σποτάκι σχετικά με τη Ραδιουργία ενώ μοιράστηκε και στους παραβρισκόμενους το κείμενο της εκδήλωσης. Μετά το live οι παραγωγοί των εκπομπών του σταθμού συνέχισαν το party με dj sets μέχρι το πρωί! Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε αυτο-οργανωμένη κάβα για την οικονομική ενίσχυση του σταθμού όσο αφορά τον υλικοτεχνικό της εξοπλισμό. 

1

2

13115767_1190456267631896_63762645_n

3

13181053_1190556957621827_1241310677_n

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *