Το νέο δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner antipliroforisis1

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM
ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Δελτίο 05/10/15


ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

* Στις 18/9 συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τη παρακρατική δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη και ράπερ Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι Αττικής. στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και πορείες. Στη πρωινή που είχε καλεστεί από μαθητές συμμερείχαν 25 με 30 άτομα τα οποία πορεύτικαν φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντιμπατσικά συνθήματα. Την απογευματινή συγκέντρωση καλούσαν η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αγρινίου, η κατάληψη Apertus, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και η Αντ.αρ.σύ.α και ακολούθησε πορεία 250 ατόμων στο κέντρο της πόλης. Από νωρίς η πόλη ήταν αστυνομοκρατούμενη αφού την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν ομιλία του γνωστού φασίστα Βορίδη στη πλατεία ενόψει των εκλογών.

* Tη  Δευτερα 28 Σεπτεμβρίου η συνέλευση για την αναζωογόνηση του πάρκου Αγρινιου πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικο Συμβούλιο με στόχο να αναδείξει το θέμα ξανά πολιτικά, να θέσει  ερωτήματα σχετικά με το ποιες εργασίες υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Αγρινίου στο Δημοτικό Πάρκο, με ποια μελέτη, και με ποια υπηρεσία . Επίσης κατέθεσε την Έκθεση καταγγελίας του έργου «Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου», που πραγματοποίησε ο επιθεωρητής Δημοσίων Έργων Δημήτριος Τραπεζιώτης) για λογαριασμό της Γενικής γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς που υποδεικνύει, τα όσα παράτυπα και παράνομα επινόησε και υλοποίησε η δημοτική αρχή περιόδου 2010 – 2014 σε βάρος του πάρκου. Ακόμα το δημοτικό συμβούλιο ερωτήθηκε για το τι απέγιναν τα αρχιτεκτονικά δομικά υλικά του πάρκου τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί σε σωρούς στο χώρο. Η επιχειρησιακή βαρβαρότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με την πολιτική αδιαφορία του σημερινού Δημάρχου και των αιρετών δημοτικών οργάνων του Δήμου, να προτάξουν ως άμεση προτεραιότητα τα έργα προστασίας και αναζωογόνησης του Πάρκου, οδηγούν αυτόν κοινωνικό χώρο στην εγκαταλειψη του.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

* Συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας στο Αιγαίο με τον ΟΗΕ να υπολογίζει σε 5000 τους προσφυγες απο Συρία και Ιράκ που περνάν καθημερινά τα σύνοραν Τουρκίας Ελλάδας. Μεγαλώνει και ο κατάλογος των θυμάτων αυτού του ξεριζωμού με τελευταια θύματα μια μητερα και το παιδί της στις 30 Σεπτέμβρη ανοιχτά της μυτηλήνης μετά από ανατροπή που συνέβει στη λέμβο με την οποία ταξίδευαν. Συνεχίζουν όμως και οι κινήσεις αλλυλεγγύης από συλλογή αναγκαίων πρώτων ειδών, συγκεντρώσεις και πορείες αλλυλεγγύης μέχρι και καταλήψεις χώρων με σκοπό τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες κατελήφθησαν δύο κτήρια στο κέντρο της αθήνας με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων.

* Μια νέα Μανωλάδα, βρίσκεται μπροστά μας με ένα ακόμη περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας και απανθρωπιάς από την περιοχή του Πύργου.  Ο εργοδότης, όταν μία εργαζόμενη του, του ζήτησε το ποσό των 120 ευρώ που της χρωστούσε, όχι μόνο δεν της τα έδωσε αλλά εκνευρισμένος για το «θράσος» που επέδειξε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της, έλουσε την ίδια αλλά και το 2χρονο εγγονάκι της, που κρατούσε στην αγκαλιά της, με καυτό καφέ. Η γυναίκα από τη Βουλγαρία, δέχτηκε παράλληλα και τις γνωστές ρατσιστικές απειλές που συνοδεύονται από τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 19/9 στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας. Και σίγουρα δεν είναι το μόνο περιστατικό, έχουν συμβεί και θα συνεχίζουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, όσο καλύπτονται από την ανοχή της τοπικής κοινωνίας και των συμφερόντων της. Με θύματα ανθρώπους που δεν έχουν "φωνή", δικαιώματα και ύπαρξη, γιατί απλώς είναι από μια άλλη χώρα, μια χώρα πιο φτωχή από την δική μας με "αφέντες" εργοδότες που προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν.

* Συνεχίστηκε στις φυλακες Κορυδαλου η δίκη της φασιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής με τη κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα πατερα του δολοφονημένου Παύλου. Ο πατέρας του δολοφονημένου τραγουδιστή, είπε ότι ο γιος του δούλευε κατά διαστήματα στο Πέραμα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, πως στα τραγούδια του μιλούσε για την ειρήνη και την αγάπη, ενώ δεν είχε στο παρελθόν δεχθεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή. Επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, η οποία, όπως δήλωσε, ήταν παρούσα αλλά δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει το συμβάν, παρ’ότι είδε 60 άτομα να μαζεύονται στον χώρο, ενώ δήλωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες  όταν περνούσαν χειροπέδες στον Ρουπακιά, εκείνος είπε: «Τι πας να κάνεις; Δικός σας είμαι». Ισχυρίστηκε ότι το έγλημα ήταν οργανωμένο καθώς όσα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σημείο ειδοποιήθηκαν με μήνυμα στα κινητά τους ενώ κατονόμαστε τον Πατέλη ως πυρηνάρχη τηςΧρυσής Αυγής Νίκαιας, συμπληρώνοντας για τον Νίκο Μιχαλολιάκο ότι «Είναι ο αρχηγός. Είναι ο Μιχαλολιάκος. Που έδειχνε τα χέρια του και έλεγε ότι είναι καθαρά».

*  Την Τρίτη 29 του Σεπτέμβρη εξετάστηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα δύο αιτήματα για προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης απέλασης των αναρχικών Αντρέα και Ερρόλ, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από μαχητική διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική. Την επομένη στις 30 Σεπτέμβρη αποφασίστηκε να τους δωθεί η προσωρινή αναστολή της απέλασης χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς να προσδιορίζεται το ακριβές χρονικό διάστημα της παραμονής τους – μέχρι να οριστεί το δικαστήριο που θα εξετάσει την οριστική αναστολή της απέλασης και στη συνέχεια της ακύρωσής της.

* Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού ακολούθησε την γραμμή του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου και απέρριψε την αίτηση της εκπαιδευτικής άδειας που είχε αιτηθεί ο Ν. Ρωμανός, στερώντας του έτσι τις ελάχιστες ανάσες ελευθερίας που τους επιτρέπει το αστικό πολιτικό σύστημα και τις οποίες τις είχε κερδίσει μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

* Στις 16/9 σημειώθηκαν σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα σε πρόσφυγες και τα ουγγρικά ΜΑΤ στο σερβικό μεθοριακό πέρασμα Χόργκος στα σύνορα της Σερβίας, ενώ στις 17/9  υπήρξε νεκρός πρόσφυγας σε συγκρούσεις ανάμεσα σε πρόσφυγες και τις κροατικές ειδικές δυνάμεις στην συνοριακή πόλη Τοβάρνικ στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας. Οι συμπλοκές είχαν σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο των γραμμών της αστυνομίας και την διαφυγή των προσφύγων προς το εσωτερικό της χώρας.

* Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν μια 18χρονη Παλαιστίνια σε τσεκπόιντ στη Χεβρώνα.Η 18χρονη Χαντίλ Χασλαμούν, τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της το απόγευμα της Τρίτης, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες την πυροβόλησαν σε ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου (τσεκπόιντ) στην οδό Σουχάντα, στην παλιά πόλη της Χεβρώνας. Ιατρικές πηγές στη Χεβρώνα είπαν ότι η Χαντίλ τραυματίστηκε στην κοιλιά και ότι οι στρατιώτες την άφησαν να αιμορραγεί στο έδαφος για σχεδόν μισή ώρα, και εμπόδισαν τους Παλαιστίνιους γιατρούς να την πλησιάσουν. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα αποπειράθηκε να μαχαιρώσει ένα στρατιώτη. Φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Νέοι ενάντια στους εποικισμούς, αμφισβητεί αυτήν την εκδοχή.

* Οργανώσεις ιθαγενών (First Nations) και γυναικών έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην TransCanada την Τετάρτη, ότι ο αγωγός Energy East δεν είναι καλοδεχούμενος στα εδάφη των Πρώτων Εθνών. “Θέλουμε η TransCanada να καταλάβει ότι αυτό σημαίνει όχι. Ότι εδώ είναι Kanien’ke, είναι η γη των Mohawk και είμαστε κουρασμένοι από την κατοχή, είμαστε κουρασμένοι από την περιβαλλοντική καταστροφή». Αυτά δήλωσαν εκπρόσωποι των οργανώσεων σε εκδήλωση «συμβουλευτική» των εταιριών, όπου διαμαρτυρήθηκαν με πανό και συνθήματα. Οι ιθαγενείς διαμαρτύρονται για τις εξορύξεις και τις κατασκευές αγωγών που απειλούν το νερό και το έδαφος. Καταγγέλλουν την καταπάτηση προηγούμενων συμφωνιών και συνθηκών, κάτι που όμως παγιδεύει τους αγωνιζόμενους στη διεκδίκηση της νομιμότητας και την απαίτηση της τήρησης των νόμων (!!!) απ’ αυτούς που σκοπό έχουν να καταστρέψουν τη φύση και τους ανθρώπους, από τις αδίστακτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες…

* Τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν 25/09 σε συγκρούσεις ανάμεσα στους μπάτσους και φοιτητές στην πολιτεία Michoacan de Ocampo, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνιση των 43 φοιτητών, στην πόλη Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο στο Μεξικό. Οι φοιτητές φέρονται να κατέλαβαν πέντε λεωφορεία για να πάνε στην πρωτεύουσα για να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Οι μπάτσοι επενέβησαν στο δρόμο ανάμεσα στο Morelia και το Patzcuaro, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις, με πέτρες και δακρυγόνα να πέφτουν από τις δυο πλευρές. Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι.

Ακούστε ή/και "κατεβάστε" το τρέχον δελτίο από εδώ

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί και στις 20.00 το βράδυ. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης (ανα)μεταδίδεται καθημερινά στις 11. 00 το πρωί και το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *