Αλληλεγγύη στον 105 FM που δέχεται ξανά απόπειρα καταστολής και φίμωσης

Ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός 105FM της Μυτιλήνης γίνεται για άλλη μια φορά δέκτης της κατασταλτικής μανίας του κράτους και των απόπειρων του φίμωσης και καταστολής της ελευθερίας του λόγου. Ακολουθεί η ανακοίνωση του 105 FM σχετικά με τη νέα αυτή απόπειρα καταστολής του σταθμού:

Σχετικά με την καταστολή του 105fm

Για δεύτερη φορά με εντολή των πρυτανικών αρχών του Παν. Αιγαίου, κατεβαίνει στα “κρυφά”, η κεραία του 105fm (όπως και στις 28/4/2014). Ο λόγος που επικαλέστηκαν είναι ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καλούσε τις Παν. Αρχές να κατεβάσουν άμεσα την κεραία του σταθμού, καθώς αυτή καταλαμβάνει χωρίς άδεια την συχνότητα των 105 στα fm.

Η ημερομηνία που στάλθηκε το εν λόγω έγγραφο ήταν 31/3/2014, όπου οι Παν. Αρχές κατέβασαν την κεραία, καταστρέφοντας την ολοσχερως. Εντωμεταξύ, το διάστημα από την στιγμή που ανεβάσαμε τη κεραία ξανά (7/5/2014), μέχρι τώρα που την κατέστρεψαν για δεύτερη φορά μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών.Το γεγονός ότι το ίδιο ακριβώς έγγραφο παρουσιάστηκε ξανά εγείρει πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο υπήρξαν πιέσεις στις Παν. Αρχές, ώστε να προχωρήσει στο κατέβασμα της κεραίας. Εύλογα λοιπόν υποθέτουμε ότι είναι απλά μια πρόφαση, μιας και από ότι φαίνεται δεύτερη ειδοποίηση από την ΕΕΤΤ δεν υπήρξε, όπως επικαλέστηκαν οι Παν. Αρχές.

Ο δεύτερος ισχυρισμός των Παν. Αρχών υποστηρίζει ότι η κεραία του σταθμού προκαλεί παρεμβολές στην επικοινωνία των αεροπλάνων με τον πύργο έλεγχου του αεροδρομίου του νησιού, που βρίσκεται σε κάποια απόσταση από την κεραία, πράγμα ψευδές αφού τα ραδιοκύματα που εκπέμπουμε ουδεμία σχέση έχουν με τα “ραδιοκύματα” που χρησιμοποιούν στα συστήματα αεροδρομίου.

Πέρα από αυτές τις δικαιολογίες και τα ψέματα, καταλαβαίνουμε ότι το θέμα είναι κατά βάση πολιτικό, καθώς η καταστολή που δεχόμαστε υπαγορεύεται από το δόγμα της μηδενικής ανοχής και ελέγχου, που επιβάλεται από κάθε μορφή θεσμισμένης εξουσίας, απέναντι στα συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά εγχειρήματα, που προάγουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, στο εδώ και τώρα, όπως ο 105fm (Παρόμοιες καταστάσεις είχαν εξελιχτεί και σε άλλα μέσα όπως το Radio-Revolt, το Indymedia, ο 98fm και η Ράδιο-Κατάληψη ).

Από μεριάς μας έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα λουκέτα και οι αλυσίδες, οι δολιοφθορές, οι εκφοβισμοί και τα ψέματα των Παν. Αρχών, δεν μπορούν να μας σταματήσουν από το να προσπαθούμε να σπάμε το πλέγμα έλεγχου της πληροφορίας από τα καθεστωτικά μέσα, τον έλεγχο κάθε ραδιοφώνου προς όφελος της εξουσίας από τις “ανεξάρτητες” επιτροπές και την προβολή των “έγκριτων” δημοσιογράφων, που ιεραρχούν και κατασκευάζουν κατά το δοκούν τις ειδήσεις. Εξοντώνοντας κάθε ριζοσπαστική φωνή και λογοκρίνοντας μέσω της χρήσης των πνευματικών δικαιωμάτων, ακόμα και στη μουσική. Εμείς, απέναντι σε όλα αυτά θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις δομές και την δράση μας χωρίς “άδειες” και υποχωρήσεις.

Όσο θα μας κατεβάζουν τις κεραίες…
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝEΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

 sima2_0

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε μια ενημέρωση από τη μικροφωνική που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη με αφορμή το νέο αυτό κρούσμα καταστολής που δέχεται ο 105 FM σε διάστημα μόλις λίγων μηνών:

Η μικροφωνική έληξε,με λίγο κόσμο. Μοιράστηκε κείμενο σχετικά με την καταστολή. Ανεβήκαμε στον κλειδωμένο χώρο οπού υπάρχουν τα μηχανήματα του σταθμού, για να κάνουμε μια εκτίμηση της κατάστασης,διαπιστώνοντας ότι έκτος από την ολοκληρωτική καταστροφή(όπως έχουμε προαναφέρει) της κεραίας, έλειπε από την θέση της και η βάση της κεραίας.

Όμως αυτή την φορά πρωτοτύπησαν με το να παραβιάσουν το κουτί στο οποίο βρισκοταν μεσα ο πομπος,ανοίγοντας από τους μεντεσέδες και κατασχέτωντάς τον. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ο πομπός πέρασε πάλι στην κατοχή μας.

Eνημερώνουμε λοιπόν οτί ο 105fm κάνει ΚΑΛΕΣΜΑ αύριο 21-10 και ώρα 18:00 στο χωρο του σταθμού για να συζητήσουμε τι ενέργειες θα πρέπει να ακολουθήθουν.

ΟΣΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ…
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ!
105 FM

Σήμερα, Δευτέρα 20/10 πραγματοποιήθηκαν από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93,8 FM στο Ε.Μ.Π στην Αθήνα κάποιες πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης προς τον 105 FΜ.  Πιο συγκεκριμένα Σαν μια πρώτη κίνηση αλληλεγγυής ενάντια στη καταστολή που δέχτηκε ο αυτοοργανωμένος ραδιοσταθμός της Μυτιλήνης μοιράστηκαν κείμενα με την ανακοίνωση του 105fm στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης , στάλθηκαν φάξ μέσα απο την πρυτανεία του Ε.Μ.Π. με την ανακοίνωση σε πανεπιστήμια και Μ.Μ.Ε. και κρεμάστηκε πανό αρχικά στη πρυτανεία και αφού τελείωσε η παρέμβαση ,απέναντι απο την φοιτητική λέσχη.

20141020_145137

20141020_154327

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *