Κείμενο και πανό για τις φυλακές στη πανεπιστημιακή σχολή

10482479_633324876744692_1394801976_n

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους στον κόσμο που αγωνίζεται συνεχίζεται με το νομοσχέδιο για την δημιουργία φυλάκων τύπου Γ’ . Αυτές οι φυλακές έχουν σκοπό να γκρεμίσουν τελείως τις γέφυρες που συνδέουν την δημόσια με τη παράνομη δράση, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνουν το κοινωνικό συμβόλαιο προσδιορίζοντας τις ανεκτές κινήσεις των ΄΄ από κάτω΄΄. Το κράτος κάνει όλο και πιο φανερό ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σωφρονίσει , μα αντιθέτως θέλει να επιτεθεί και να τιμωρήσει όσους τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να θάψει τις φωνές τους παραδειγματίζοντας και όποιον στέκεται με αγωνιστική αξιοπρέπεια απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού και ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει :
– Δημιουργία φυλάκων ύψιστης ασφαλείας αποκλειστικά για όσους καταδικάζονται ή διώκονται με τρομονόμο, όσο και για τους απείθαρχους κρατούμενους οι οποίοι θα εκτίουν όλη την ποινή τους χωρίς κανένα ευεργετικό μέτρο τουλάχιστον 10 ετών εντός αυτών.

– Καθολική στέρηση του δικαιώματος αδειών στους κρατούμενους αυτής της κατηγορίας.

– Καθολική στέρηση της ημι-ελεύθερης διαβίωσης
– Καθολική στέρηση του δικαιώματος των μεροκάματων
– Όσοι έχουν καταδικαστεί με τρομονόμο έχουν να αντιμετωπίσουν ποινές 20 ετών και άνω
– Στέρηση του δικαιώματος τηλεφωνικής επικοινωνίας ακόμα και με συγγενικά πρόσωπα ενώ τα επισκεπτήρια θα παίρνουν χώρο μια φορά τον μήνα και μόνο με πρόσωπο πρώτου συγγενικού βαθμού
– Εγκλεισμός σε ατομικό κελί 23 ώρες την ημέρα με μια ώρα ατομικού προαυλισμού.

– Πλήρης αστυνόμευση του χώρου από ειδικούς οπλισμένους φρουρούς.
Eπίσης σε εφαρμογή τίθεται και ο λεγόμενος ‘‘ρουφιανο-νόμος” κατά τον οποίο, όποιος έγκλειστος συνεργάζεται για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών βοηθώντας σε συλλήψεις θα αντιμετωπίζεται ευνοϊκά ή θα απαλλάσσετε πλήρως από τις κατηγορίες του. Διαιρώντας επομένως με αυτό το τρόπο τους κρατούμενους, επιχειρείται να αποδυναμωθούν οι αγώνες μέσα στα κελιά και να τσακιστούν οι πιθανές εξεγέρσεις στις οποίες καταλυτικός είναι ο ρόλος των πολιτικών κρατούμενων.

Η εξουσία με το νομοσχέδιο αυτό αναβαθμίζει τη κρατική καταστολή στέλνοντας ένα τρομο-μήνυμα σε όσους αντιστέκονται στις επιδιώξεις του κράτους και των αφεντικών , οι οποίες εξαθλιώνουν και υποβαθμίζουν όλο και εντονότερα τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας .
Το μήνυμα είναι σαφές : οι ‘’εκτός των τειχών’’, όσοι δε συναινείτε με τα δολοφονικά προστάγματα της εξουσίας και αντιδράτε , να ξέρετε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βρεθείτε κατηγορούμενοι με τρομονόμο , συνεπώς και με το κίνδυνο των 20 χρόνων μέσα στα κελιά . Οι ‘’εντός των τειχών’’ όσο άθλιες και αρρωστημένες κι αν είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνετε , να είστε ήσυχοι , διότι θα μεταφερθείτε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και στο καθεστώς των ειδικών συνθηκών κράτησης . Οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι αντάρτες θα θαφτείτε στην απομόνωση, σε νεκροταφεία ζωντανών γιατί τολμήσατε να αμφισβητήσετε τη κυριαρχία μας.

Γιατί σε μια περίοδο βίαιης αναδιάρθρωσης της οικονομίας , των όρων εκμετάλλευσης και των εξουσιαστικών και κοινωνικών δομών , η εξουσία προσπαθεί να απομονώσει πλήρως τον εσωτερικό εχθρό , μπροστά στο φόβο της πυροδότησης κοινωνικών – ταξικών εξεγέρσεων .

Πρέπει να καταλάβουμε πως όσο υπάρχουν φυλακές κάνεις δεν είναι ελεύθερος . Κανένα είδος φυλακής και καμιά μορφή εγκλεισμού δε μπορεί να είναι δίκαιη ή δικαιολογημένη, πόσο μάλλον στο κόσμο της εξουσίας του κράτους και του κεφαλαίου , όπου στα κάτεργα καταλήγουν οι πιο φτωχοί , οι κοινωνικά αποκλεισμένοι , οι ‘’παραβατικοί’’ που η ίδια η ταξική και εξουσιαστική κοινωνία αναπαράγει .

Ο εγκλεισμός και η τιμωρία αποτελούσαν ανέκαθεν απαραίτητο στοιχείο για τη προστασία και διαιώνιση των συστημάτων εκμετάλλευσης και καταπίεσης , είναι η απόδειξη μιας άδικης κοινωνίας, είναι το μέσο διαφύλαξης της ακεραιότητάς της .

Φυλακές υπάρχουν παντού και πρέπει να τις καταστρέψουμε, απλά μερικές έχουν και κάγκελα. Γιατί ; η κοινωνία δε ξεχειλίζει από διαρκή έλεγχο και επιτήρηση , κάθε λογής μπάτσους, φασίστες και ‘’ανθρωποφύλακες’’ , κάμερες και ρουφιάνους ; Μήπως όλη η καθημερινότητα δε οριοθετείται από αόρατα κελιά , άθλιους συμβιβασμούς και καταναγκασμούς ; Οικογένεια , σχολείο , μισθωτή σκλαβιά. Γιατί ; μια καμουφλαρισμένη φυλακή δεν είναι ο σύγχρονος πολιτισμός ; Που στην καλύτερη των περιπτώσεων να καθρεφτίζεται στη τεχνολογική μιζέρια και αποξένωση , στα ράφια των σούπερ μάρκετ , στις βιτρίνες των πολυεθνικών , στην αλλοτρίωση των τσιμεντουπόλεων .

Να αγωνιστούμε για το γκρέμισμα των φυλακών υψίστης ασφαλείας και της κάθε φυλακής . Με την αλληλεγγύη κυριότερό μας όπλο να τσακίσουμε τη νεκρική σιγή που θέλει να επιβάλει η εξουσία μέσα και έξω από τα κελιά , οργανώνοντας την επίθεση στο κράτος και το κεφάλαιο μέσα από μια άρρηκτη σύνδεση των αγώνων των ‘’εντός’’ και ‘’εκτός’’ των τειχών . Ας γίνουν λοιπόν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας ο τάφος των μονών τρομοκρατών των ζωών μας.

 ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Απο Αναρχικούς/Αντιεξουσιαστές Πανεπιστημιακής σχολής Αγρινίου

Leave a Reply

Your email address will not be published.