Κάλεσμα για τη δημιουργία αγροκολλεκτίβας στο Αγρίνιο

 Kάλεσμα για την δημιουργια αγροκολλεκτιβας στο Αγρίνιο

Η ιδέα για την δημιουργία αγροκολλεκτιβας είναι μια πρωτοβουλία ατόμων με σκοπό την προβολή της αυτάρκειας ως μέσο για την προσωπική και κοινωνική απελευθέρωση. Χρόνια τώρα που μεγάλες πληθυσμιακές μάζες έχουν οδηγηθεί στα αστικά περιβάλλοντα της μισθωτής σκλαβιάς, έχουν ξεχάσει την βασικότερη γνώση που είναι η καλλιέργεια της ίδιας τους της τροφής και την παραγωγή βασικών για την ζωή τους προϊόντων.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε σε μια χρονική περίοδο που πολυεθνικές και κυβερνήσεις προχωρουν με γοργά βήματα στον πλήρη έλεγχο των τροφών που καλλιεργούνται και καταναλώνονται μέσω της βιομηχανοποιημένης εντατικής γεωργιας,την προώθηση γενετικά τροποποιημένων τροφών και σπόρων καθώς και την κατοχύρωση πατεντων.Εξαλλου γνωστή σε όλους μας είναι η φράση του Κίσινγκερ που λέει πως "όποιος ελέγχει το πετρέλαιο ελέγχει τα εθνη". Οποιος ελέγχει την τροφή ελέγχει τον κόσμο όλο’’.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ολοκληρωτικής υποδούλωσης του ανθρώπου από την κυριαρχη ελιτ,εμεις από το δικό μας μετερίζι ,μέσα από αυτή την δράση θα επιχειρήσουμε:
1)Να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα
2)Να πειραματιστούμε πάνω σε εναλλακτικές (οικολογικού τύπου) καλλιέργειες
3)Να μάθουμε να παρασκευάζουμε σαπούνια ,απορρυπαντικά ,καθαριστικά, κεριά κτλ με φυσικά προϊόντα
4)Να ξεκινήσουμε την συλλογή ντόπιων ποικιλιών που τείνουν να εξαλείφουν και να γίνεται διακίνηση αυτών

5)Να φέρουμε σε επαφή παραγωγούς και καταναλωτές
6)Να δημιουργήσουμε δομές αλληλεγγύης μέσα από εναλλακτική οικονομία, διακίνηση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κοκ
7)Να κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις-προβολές-δραστηριότητες

 Έτσι λοιπόν στόχος είναι να δείξουμε στην πράξη τον δρόμο της αντιεξουσιας και της αυτοδιευθυνσης των ζωών μας, προωθώντας το όραμα μας για μια αταξική κοινωνία, βασισμένη στην συλλογική προσπάθεια για έναν κοινό σκοπό, την ΟΥΤΟΠΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ή όσους μπορούν να βοηθήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο (συλλογή ντόπιων σπόρων, επιπλέον ιδέες) στην πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στον απελευθερωμένο κοινωνικό χώρο της κατάληψης Apertus (Kαλυβιών 70, πισω από τα δικαστήρια).

Πρωτοβουλία για την αγροτική αυτοδιευθυνση

Leave a Reply

Your email address will not be published.