Σχετικά με τη προσπάθεια καταστολής της Ραδιουργίας 88FM

Η Ραδιουργία 88FM δημιουργήθηκε πριν από 3 χρονιά περίπου από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για ελεύθερη έκφραση, αντι-πληροφόρηση, επικοινωνία αλλά και δημιουργία. Αυτό πήγασε μέσα από τον ολοκληρωτισμό των θεσμικών Μ.Μ.Ε., κρατικών – ιδιωτικών που έκτος από το να διαστρεβλώνουν, να λασπολογούν, να εκφοβίζουν και να προπαγανδίζουν τη θέση της εξουσίας, αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας υποταγμένης, παθητικής και άβουλης που όλες οι απαντήσεις και οι κατευθύνσεις δίνονται έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας. Η βαθύτερη φιλοσοφία τους είναι η κατασκευή συνείδησης στα μέτρα τους έτσι ώστε να είναι ελεγχόμενες όλες οι πλευρές της ζωής κάθε ανθρώπου, η πολιτική, η κοινωνική και η προσωπική, στερώντας τελικά την διαδικασία σκέψης και επιλογής από την κοινωνία. 

Αντιστεκόμενοι σε όλο αυτόν τον πόλεμο αποφασίσαμε πριν 1,5 χρόνο να καταλάβουμε και να απελευθερώσουμε το χώρο του φοιτητικού συλλόγου στο πανεπιστήμιο Αγρίνιου. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν μόνο από την φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει πρόσβαση κανείς άλλος. Υπήρχε μόνο προεκλογικό και προπαγανδιστικό υλικό της συγκεκριμένης παράταξης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξη αυτού του χώρου που υποτίθεται θα υπήρχε για την εξυπηρέτηση των προβλημάτων όλων των φοιτητών. Τα εκλογικά αποτελέσματα όμως ήταν αυτά που είχαν αποφασίσει για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου όπως και τόσων άλλων πραγμάτων που αφορούν τους φοιτητές.

Αντίθετα λοιπόν σε όλη αυτή τη διαδικασία, και προτείνοντας την αυτοοργάνωση ως βάση λειτουργίας, συμμετοχή στη συνέλευση που είναι πάντα ανοιχτή κάθε Τετάρτη στο χώρο του σταθμού μπορεί να έχει καθένας, φοιτητής ή όχι. Έξω πάντα από ιεραρχίες, ρατσιστικές ή φασιστικές συμπεριφορές. Τα έξοδα του σταθμού καλύπτονται από την συνεισφορά όλων όσων αποτελούν τη συνέλευση της Ραδιουργίας και από συλλογικές κινήσεις. Οι εκπομπές δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά μπορεί να είναι από μουσικές, λόγου, επικοινωνίας, αντιπληροφόρησης (ενάντια στη θεσμική πληροφόρηση), δημιουργίας ή όποιου χαρακτήρα επιθυμούν οι συντελεστές τους, χωρίς να προωθούνται, όπως είπαμε παραπάνω, σεξιστικά ή ρατσιστικά σκουπίδια. Δεν χρησιμοποιούμε διαφημίσεις κανενός είδους ή ύφους μιας και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το όλο σκεπτικό του σταθμού, που δε θέλει να είναι υπόλογος σε τίποτα πέρα από την συνέλευση του.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από πλευράς πανεπιστημιακών αρχών όσον αφορά την καταστολή του σταθμού με αστυνομικά μέσα. Στις πανεπιστημιακές αρχές δεν περιλαμβάνουμε τους φοιτητές που,  πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του εγχειρήματος. Φαίνεται λοιπόν ότι μετά την τυπική κατάργηση του ασύλου πριν λίγο καιρό κάτω από τις επιταγές των συμφερόντων και σχεδίων της άρχουσας τάξης, βρήκαν τρόπο για να καταστείλουν μια πραγματικά ελεύθερη φωνή.

Για εμάς, πέρα από το άσυλο που δεν καταργείται με νόμους μιας και είναι κοινωνική κατάκτηση, η υπεράσπιση κάθε ελεύθερης σκέψης και λόγου είναι μονόδρομος. Έτσι λοιπόν δε φοβόμαστε τις απειλές περί συλλήψεων, ποινικών κυρώσεων κτλ, μιας και πάντα λειτουργούσαμε και θα λειτουργούμε ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα, απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο που είναι και ο μοναδικός παράγοντας για εμάς που θα λάβουμε υπόψη μας για τη λειτουργία του Αυτοοργανωμένου, Κοινωνικού Ραδιοφώνου ''ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ 88 FM''.
                                                      

                                               Η συνέλευση της Ραδιουργίας 88FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *