Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

Ραδιουργία 87,7 FM
Ζώνη Αντιπληροφόρησης
Δελτίο 22/11/18

Τοπικά νέα:

– Στις 11/12/18 είναι δρομολογημένο το 3ο στρατοδικείο του Αγρινιώτη αναρχικού Κώστα Σώλου. Σε κείμενο του σχετικά με το ζήτημα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού, ο ολικός αρνητής στράτευσης μέσα σε όλα αναφέρει τα εξής: “Όσον αφορά εμένα, πιστεύω στον αγώνα με όλα τα μέσα για την καθολική καταστροφή του υπάρχοντος και την αντικατάσταση του από τις δομές και τις αξίες εκείνες που θα φέρουν αυτοί που θα το καταστρέψουν. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το πράγμα υπάρχει στις προτάσεις αγώνα, του μόνου πολιτικού χώρου που δεν ελέγχεται από το καθεστώς σε απόλυτο βαθμό, του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού. Και οι αξίες που προωθούνται μέσα από τις δομές και τις διαδικασίες του χώρου αυτού, αντανακλούν και καθρεπτίζουν σε μεγάλο βαθμό, έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιεξουσιαστικής αυτοθέσμισης και αυτοκαθορισμού των κοινωνιών, αντιεραρχικές μορφές λήψης αποφάσεων μέσα από ανοιχτές κοινωνικές δομές κ.α. προωθώντας ταυτόχρονα εκείνες τις κοινωνικές φυσιογνωμίες που αναγνωρίζονται από όλους με χαρακτηριστικά την τιμιότητα, την ειλικρίνεια και τη δύναμη του λαού.” Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρει τα εξής: “Πιστεύω ότι σε αυτό το σχέδιο αγώνα που αναδύεται μέσα από τη δράση και το αίμα των αναρχικών, και στην Ελλάδα, ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να συνεισφέρει στο παραμικρό κάτω από την παρούσα πολιτική και φυσική ηγεσία, μορφή – φιλοσοφία. Αλλά θα μπορούσε εκείνοι που κρατούν τα όπλα και σκοτώνουν καταπιεσμένους ή ίδιους μ΄αυτούς (από άλλη ομάδα), να τα στρέψουν στη μεριά των αφεντικών κάτω από συνθήκες που θα επιφέρουν οι αναρχικοί, αν οι τελευταίοι ζήσουν την ιστορία έτσι όπως αυτή εκδηλώνεται, τώρα, και αν κριθούν άξιοι να ήταν ποτέ τέτοιοι. Έτσι κι αλλιώς όλοι πέφτουν λίγο-λιγο κάθε μέρα, εμείς όμως θέλουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει και το αντίστροφο. Προς ώρας ο στρατός και όλες οι κρατικές δομές όλων των κρατών είναι εχθροί του ανθρώπινου γένους. Ως αιχμάλωτος πολέμου με ελεύθερη βούληση, αρνούμαι να συναινέσω στα κελεύσματα των δημίων μου και πάντα θα προσπαθώ όσο και όπως μπορώ να τους πλήξω.”

– Στις 17 του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε και στο Αγρίνιο συγκέντρωση-πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην συγκέντρωση καλούσαν με ξεχωριστά καλέσματα η κατάληψης Apertus, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και φοιτητκών οργανώσεων. Παρόλο το κρύο και την συνεχόμενη βροχή, στην συγκέντρωση συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, τα οποία στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία αποτελούνταν από ένα μπλοκ του Α/Α χώρου και ένα μπλοκ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και των φοιτητικών οργανώσεων. Στην πλατεία Δημάδη αναρτήθηκε επίσης πανό μετά την συγκέντρωση-πορεία από την κατάληψη Apertus το οποίο ανέγραφε “ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ”.

Πανελλαδικά νέα:

– Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάζονταν ως ιχθυολόγος επί 12 συνεχόμενα χρόνια στην εταιρεία ιχθυοκαλλιεργιών “Ανδρομέδα” στην Ηγουμενίτσα. Απολύεται τον Ιούλιο του 2018 μετά τις καταγγελίες τους για χρήση της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στα ψάρια ως παρασιτοκτόνο, για το πλύσιμο των δίχτύων από τα χρώματα μέσα στην θάλασσα και την δημιουργία ιζήματος στον βυθό της θάλασσας κάτω από τα κλουβιά με τα ψάρια. Η εταιρεία δεν σταματά στην απόλυση και συνεχίζει στήνοντας μαζί με τις δικαστικές αρχές ένα όργιο διώξεων και ασφαλιστικών μέτρων κατά του πρώην εργαζόμενου. Τα ασαφαλιστικά μέτρα ύψους 1.050.000 ευρώ αφορούν δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη ενώ πραγματοποιήθηκαν και μηνύσεις από ανδρείκελο της εταιρείας για απειλή ακι εξύβριση. Για την μια μήνυση που αφορά την απειλή-εξύβριση ο Χ.Λ Στελακάτος καταδικάζεται ερήμην σε επτά χρόνια κάθειρξης. Παρόλο που οι δικαστικές αρχές γνώριζαν την διεύθυνση του, την οποία ο ίδιος είχε δηλώσει εγγράφως, φρόντισαν να μην ειδοποιηθεί έτσι ώστε να είναι σίγουρη η καταδίκη του. Μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση καταδίκης, οι δικαστικές αρχές Ηγουμενίτσας τα μάζεψαν όπως όπως λέγοντας ότι μπερδεύτηκαν και έκαναν λάθος και η απόφαση έγινε εφέσιμη για 12/12/18. Η όλη μεθόδευση φανερώνει την σχέση κράτους-κεφαλαίου και το πως διαχειρίζονται περιπτώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς τους. Η υπερ-κερδοφορία του κεφαλαίου στηρίζεται με όλα τα μέσα από την πλευρά του κράτους, ασχέτως αν αυτό σημαίνει καρκίνο στο πιάτο των ανθρώπων και καταστροφή της φύσης. Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Αγώνας για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Διεθνή νέα:

– Στις 31 Οκτώβρη το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών (IFT) ανανέωσε τα συμβόλαια παραχώρησης συχνότητας σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους της επικοινωνίας στο Μεξικό που μπορεί να συνεχίζει να κερδοφορεί με τις τηλεοπτικές του αλυσίδες μέχρι το 2041. Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη το IFT και με το μεγαλύτερο πολυκατάστημα τηλεπικοινωνιών της χώρας, ανανεώνοντας τα συμβόλαια της Televisa επίσης για άλλα 20 χρόνια. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ένα μήνα μήνα πριν την έναρξη της νέας προεδρικής εξαετίας και τρία χρόνια πριν λήξουν οι συμβάσεις και για τους δύο γίγαντες των τηλεπικοινωνιών. Στο μεταξύ, το κινηματικό ραδιόφωνο Ke Huelga αντιμετωπίζει παρεμβολές που πλέον παρεμποδίζουν το σήμα και την εμβέλεια του σταθμού σε όλη την Πόλη του Μεξικού. Από την 1η Οκτώβρη οι παρεμβολές έχουν αυξήσει την ισχύ τους σβήνοντας εντελώς το σήμα του στα FM.

– Στις 15 Νοέμβρη, στη Σόφια, κάμερες παρακολούθησης εντόπισαν 22χρονο σύντροφο την ώρα που έγραφε το σύνθημα “Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, ανεπιθύμητη η Λε Πεν”. Ο σύντροφος συνελήφθη και διατάχθηκε η κράτησή του για 72 ώρες, προκειμένου να του ασκηθούν κατηγορίες. Τελικά διώκεται «για χουλιγκανισμό» στην πιο βαρειά εκδοχή της κατηγορίας («με ακραίο θράσσος»). Το σύνθημα γράφτηκε ενάντια στην επίσκεψη της Λε Πεν στη Σόφια και την υποστήριξη του ομοϊδεάτη της βούλγαρου φασίστα Βέζελιν Μαρέσκι. Ο σύντροφος αντιμετωπίζει την απειλή 5χρονης φυλάκισης επειδή έγραψε το σύνθημα στη βάση του μνημείου του κόκκινου στρατού στη Σόφια, γεγονός που θεωρήθηκε προσβολή από τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία απαίτησε από τις βουλγαρικές αρχές την παραδειγματική τιμωρία του συντρόφου!

– Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη ο Καμίλο Κατριγιάνκα έχασε τη ζωή του σε μια επιχείρηση της τοπικής αστυνομίας μετά από καταγγελία για κλοπή οχήματος. Η αστυνομία της Αραουκανίας (με βεβαρημένο παρελθόν χαλκευμένων στοιχείων και κατασκευασμένες υποθέσεις) κάνει λόγο για ανταλλαγή πυρών πάνω σε νομότυπο έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων. Ο Κατριγιάνκα εκτός από ακτιβιστής για την Υπόθεση των Μαπούτσε ήταν και εγγονός του ηγετικού στελέχους των Μαπούτσε, Χουάν Κατριγιάνκα. Είναι ο 15ος Μαπούτσε που πέφτει νεκρός από το 2000 και μετά όταν και ανέλαβε την εξουσία ο Ρικάρντο Λάγκος. Ο θάνατός του έφερε ξεσηκωμό και διαδηλώσεις τόσο στην Αραουκανία όσο και στο Σαντίαγκο.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο αντιπληροφόρησης του 1431ΑΜ ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αθλητικής αντιπληροφόρησης από τα Ραδιοφράγματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *