Το Κίνημα Πολιτών Αγρινίου περί ΔΕΗ

· Την τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών στα ρολόγια, 10.000 για αρχή σε Δημόσια κτήρια και τώρα 225.000 σε σπίτια. Το κόστος περνάει στους καταναλωτές.
· Ο ΔΕΔΗΕ έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής 15.000 ρολόγια με την αιτιολογία ότι υπήρξε υπόνοια ρευματοκλοπής. Εάν διαπιστωθεί μετά από έλεγχο αυτή η αιτία (κομμένη σφραγίδα, πείραγμα του μετρητή κ.λπ.), ο καταναλωτής επιβαρύνεται το κόστος επανεγκατάστασης, το χρέος, αλλά διώκεται και ποινικά.
· Η ΔΕΗ, λόγω μνημονιακής δέσμευσης από 1/1/19 προσανατολίζεται στο να αποστέλλει επιστολές στους καταναλωτές που θα τους ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας τους και ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικό πάροχο. Επειδή η ΔΕΗ έχει χάσει μόνο το 10% – 15% προς ιδιωτικές εταιρείες, πρέπει από το 90% των καταναλωτών να περιοριστεί στο 40% το πρώτο εξάμηνο και το 40% να διοχετευτεί στην πράσινη ανάπτυξη (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.ά.).
Αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, που είναι επιδοτούμενα από τον ελληνικό λαό, καθώς έχει επέλθει αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος (Α.Π.Ε.), πάνω από 12.000 % προς όφελος των ιδιωτών.
· Παρακολουθούμε την κατασκευή των Αιολικών πάρκων στο Νομό, την πώληση των δύο λιγνιτικών εργοστασίων, αλλά και την πώληση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων – φραγμάτων, όπως της Μεσοχώρας – Συκιάς.
· Ο ΔΕΔΗΕ ζητάει επανέλεγχο όλων των εγκαταστάσεων του σπιτιού, μαγαζιού και χωραφιού, από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, διαφορετικά απειλούν να κατεβάσουν το διακόπτη σε 25 ημέρες. Το σχέδιο επανελέγχου κοστίζει στον καταναλωτή 130 € έως 150 €.
· Η ΔΕΗ μεταβίβασε όλα τα χρέη των καταναλωτών από 100 € και άνω σε εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους απειλούν τους καταναλωτές να προβούν σε ρύθμιση, ειδάλλως θα κινηθούν δικαστικά για είσπραξη της οφειλής, αλλά και διακοπής του ρεύματος. Η ρύθμιση είναι το 40% του οφειλόμενου ποσού και το υπόλοιπο της ρύθμισης από 3 έως 12 δόσεις.
· Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι έχουν αυξήσει τα τιμολόγια για επαγγελματίες και μικρές βιομηχανίες, σειρά θα πάρει το ρεύμα των νοικοκυριών. Η ΔΕΗ στο όνομα της μη ρευστότητας προχωρεί σε αυξήσεις λογαριασμών για όλους τους καταναλωτές, λόγω της αύξησης του κόστους των ρύπων.
· Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που έθεσε η Κυβέρνηση – Ε.Ε., πάνω από 230.000 καταναλωτές έχασαν το δικαίωμα υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ένας στους τρεις ή το 35% από τους μέχρι πρότινος 700.000 δικαιούχους Κ.Ο.Τ. πρόκειται να δουν μέσα στο Φθινόπωρο, το λογαριασμός τους να εκτινάσσεται με αυξήσεις μέχρι 42%.
· Το μπαράζ διακοπών ρεύματος και τις δήθεν ρυθμίσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην ιστοσελίδα του
Κινήματος Πολιτών Αγρινίου “Δικαίωμα στην Ζωή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *