Ενημέρωση για την μαθητική-αντιφασιστική πορεία

Σε αντιφασιστική πορεία κλήθηκαν οι μαθητές του Αγρινίου, από πρωτοβουλία συνομηλίκων τους, το πρωί της Παρασκευής 16/03. Η ομάδα των 70 περίπου ατόμων που έλαβαν μέρος, με αφετηρία την πλατεία Δημάδη, κατευθύνθηκαν φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα προς τα γραφεία του Σώρρα και το αστυνομικό μέγαρο.

Η πορεία κινούνταν ειρηνικά ως το σημείο της αερογέφυρας, όπου έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες ΜΑΤ, κλείνοντας τον δρόμο των μαθητών. Η πορεία σταμάτησε και μετά από προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την αντίθετη πλευρά, οι αντιφασίστες μαθητές, με τόλμη στράφηκαν εναντίον της αστυνομίας.

Τέσσερις μαθητές προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, για δήθεν εξακρίβωση στοιχείων, εκ των οποίων δύο δέχθηκαν επίθεση. Ο ένας κακοποιήθηκε σωματικά, δεχόμενος κλωτσιά και σφαλιάρες, στην προσπάθεια υπεράσπισης του εαυτού του, ενώ ο δεύτερος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης για την καταγωγή του.

Έτσι, η αστυνομία για ακόμα μία φορά «εκτέλεσε το καθήκον» της, διακόπτοντας τον αγώνα των μαθητών κατά το φασισμού και κακοποιώντας τους δύο απ’τους τέσσερις ανηλίκους συλληφθέντες, αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες.

Αντιφασίστες μαθητές

πηγή: indymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *