Ενημέρωση από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μάρτη 2017, γύρω στις 7:οοπμ, 20-30 μπάτσοι μαζί με δικαστική επιμελήτρια εισβάλουν σπάζοντας τα λουκέτα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κανείς από τους συντρόφους στο χώρο. Αφού ψάχνουν παντού και προξενούν φθορές, κλέβουν 4 σημαίες και 600 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50ε πιασμένα με λάστιχο που βρίσκονταν στο δεξί συρτάρι της βιβλιοθήκης του καφενείου μέσα σε σχολικό τσαντάκι. (εκεί υπήρχαν  άλλα 45ε τα οποία δεν πήραν). Αποχωρούν μετά από λίγη ώρα αλλάζοντας τις κλειδαριές.

Σύντροφοι και αλληλέγγυοι περίπου στις 9:30πμ σπάνε τις κλειδαριές και απελευθερώνουν εκ νέου το χώρο. Στην εξωτερική πόρτα είχε κολληθεί το χαρτί  της βίαιης έξωσης από τη δικαστική επιμελήτρια. Τις επόμενες μέρες η αστυνομία μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ και πληροφορίες που διοχετεύει σε δημοσιογράφους, αρνείται ότι μπήκε στο χώρο και ότι περιορίστηκε στο να εκτελέσει την εντολή της έξωσης και να αλλάξει τις κλειδαριές. Το έγγραφο που κολλήθηκε έξω από το κλειδωμένο στέκι, τους έδινε το δικαίωμα μονό μέχρι εκεί, μιας και δεν υπήρχε καμία εντολή κατασχέσεως ή έρευνας.

Η εισβολή έγινε αντιληπτή από τη γειτονιά αλλά και κόσμο που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο. Κάπως έτσι, έφεραν σε αμηχανία και τους δημοσιογράφους τους, που βιάστηκαν να αναπαράγουν την εισβολή και ότι επιτέλους εφαρμόστηκε η τάξη. Χωρίς να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση προσπαθούν να τα μπαλώσουν πάλι μέσα από ανεπίσημα δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου αρνούνται τα πάντα.

Η εισβολή και η κλοπή είναι ευθύνη όλων των δυνάμεων  (δικαστικών – αστυνομικών) στη συγκεκριμένη επιχείρηση εκείνη την ημέρα και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα εκκενώνεται η κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη μεταναστών-στριων στην οδό Αλκιβιάδου. Η επίθεση που εξαπολύθηκε από το κράτος και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ στις 13-3-2017 είναι μια συντονισμένη επίθεση στον κόσμο του Αγώνα και της Αλληλεγγύης. Είναι μια επίθεση σε ό,τι απειλεί την κυριαρχία και τον ολοκληρωτισμό κράτους – κεφαλαίου.

Η συνέλευση του στεκιού και αλληλέγγυοι συνεχίζουν τη λειτουργία του χώρου με καθημερινή παρουσία, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και λειτουργία των αυτοδιαχειριζόμενων δομών του.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ , ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Από την ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *