Αλληλεγγύη σε όλα τα ακηδεμόνευτα κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
Από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Tο πρωί της Δευτέρας  13-3-2017 το κράτος και τα αφεντικά εισβάλουν σε 3 χώρους Αγώνα  αντίστασης και αλληλεγγύης, σε Αγρίνιο και Αθήνα. Συγκεκριμένα, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, στη  villa Ζωγράφου και στην κατάληψη στέγης μεταναστριών-μεταναστών στην οδό Αλκιβιάδου στην Αθήνα.

Το χτύπημα που επιχειρείται στο πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του κοινωνικού κινήματος, από την πρώτη στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαίο και έχει τις αιτίες  του  στη διάχυτη κοινωνική οργή που πανικοβάλει τα  think tanks της ντόπιας και διεθνούς επικυριαρχίας. Μετά από 7 χρόνια εξαθλίωσης της κοινωνίας,  λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και οικονομικής ύφεσης,  θέλουν να τελειώνουν με τους χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης και τις δομές τους, φοβούμενοι ότι θα αποτελέσουν τη σπίθα, αλλά και την αιχμή του δόρατος σε μια επερχόμενη γενικευμένη εξέγερση και καθολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Οι αυτοοργανωμένοι χώροι και οι καταλήψεις είναι απελευθερωμένο έδαφος από κάθε εξουσία και τα αφεντικά, χωρίς ιεραρχία με οριζόντιες  και συλλογικές διαδικασίες, ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκείας και σέβονται πάνω από όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου. Είναι χώροι όπου προάγονται οι πιο ευγενείς αξίες του ανθρώπινου γένους. Αλληλεγγύη – Αλληλοσεβασμός – Αλληλοβοήθεια  προς όλες και όλους.

Είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μιας και η παραίτηση, η συνδιαλλαγή, το κέρδος και η ανάθεση είναι έννοιες εχθρικές προς την ίδια τη φύση αυτών των εγχειρημάτων.

Ο καπιταλισμός, προάγοντας τον ατομικισμό και την υπερκερδοφορία με κάθε κόστος, τη μισαλλοδοξία και το ¨όλοι εναντίων όλων¨ , δε θα μπορούσε να αφήσει έξω από το στόχαστρο των όπλων του, όλον αυτόν τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, που αποτελεί οδόφραγμα στις όποιες επιδιώξεις του.  Με κάθε μέσο, πότε ¨νόμιμα¨ πότε με παρακρατικές πρακτικές, ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε έκφραση ανθρωπιάς μέσα στην κοινωνία.

Ενάντια στον εξευτελισμό του ανθρώπου προτείνουμε τις αυτοοργανωμένες δομές βάσης, όπου όλοι και όλες ενεργούν ισότιμα και απεύθυνα στο βαθμό που ο καθένας και η καθεμιά μπορεί, και ξέρει να προσφέρει χωρίς στεγανά και πρωτοπορίες.

Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στην κοινωνία θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα που χρειάζεται ένας αγώνας για να είναι νικηφόρος.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ –ΣΤΡΙΩΝ στην οδό ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Από την ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *