Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner-antipliroforisis11

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (28/01/17)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

* Την Παρασκευή 30/12/16 κυκλοφόρησε η είδηση πως περίπου 20 φασίστες της χ.α με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτ/νιας Μπαρμπαρούση μοίραζαν έντυπο υλικό τους στην είσοδο του Μεσολογγίου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν περίπου 30 αντιφασίστες κυρίως από το Αγρίνιο αλλά και από άλλες τριγύρω περιοχές καταφθάνοντας στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου μια ώρα μετά. Οι φασίστες δεν ήταν εκεί οπότε οι αντιφασίστες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή πορεία στο κέντρο του Μεσολογγίου φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στα τοπικά γραφεία της χ.α όπου και παρέμειναν για περίπου μια ώρα φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Οι μπάτσοι και οι φασίστες δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώ πολλοί κάτοικοι της πόλης καλοδέχτηκαν τους αντιφασίστες και τους ευχόταν καλή δύναμη.

*  Στις 09/01/17 πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση αλληλεγγυης στα μελη του Ε.Α. από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου στην πλατεία Δημοκρατίας στις 11:00 το πρωι η οποία και διήρκησε δυόμιση ώρες. Η συμμετοχή αλληλέγγυων ήταν μικρή αλλά οι δρόμοι της πόλης έσφυζαν από κόσμο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράζονταν το κείμενο του στεκιού και διαβάζονταν απο τη μικροφωνική τα κείμενα των μελών του Ε.Α. και αλληλέγγυων.

* Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από την Αυτόνομη Κίνηση Βαλβείου στο Μεσολόγγι μικροφωνική αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν και διαβάστηκαν σχετικά κείμενα.

* Στις 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου καλεσμένη από την Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι. Η συγκέντρωση αφορούσε τη δίωξη τεσσσάρων αναρχικών και αντιφασιστών συμπολιτών μας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό της κείμενο η Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή στις 12/02/12, κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πραγματοποιούνται σε όλο τον ελλαδικό χώρο συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν ντόπια και ξένα αφεντικά. Στο Αγρίνιο πραγματοποιείται συγκέντρωση με εκατοντάδες άτομα να διαδηλώνουν στην Πλατεία Δημοκρατίας. Το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη δέχεται επίθεση και σπάζεται. Οι μπάτσοι με την πρακτική των συνήθων υπόπτων στοχοποιούν 4 αναρχικούς και αντιφασίστες και υποβάλλουν μήνυση για τις φθορές στο γραφείο. Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία με τους φασίστες, μηνύουν συγκεκριμένα άτομα προερχόμενα από χώρους αγώνα και αντίστασης, με σκοπό να εξοντώσουν πολιτικά και ηθικά αλλά και να παραδειγματίσουν όσους και όσες στρέφονται ενάντια στην εξουσία και τα αφεντικά. Στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν περίπου 20 αλληλέγγυοι/ες ενώ αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μιας και η κατηγορία που είχε ασκηθεί για διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας έπεσε σε απλή φθορά. Όπως αναφέρει η Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή σε σχετικό της ενημερωτικό κείμενο κατά την διάρκεια της δίκης καταρρίφθηκε και η σκευωρία που πήγαν να στήσουν οι μπάτσοι, αφού υπήρχε φωτογραφία που αποδείκνυε πως ένας από τους κατηγορούμενους την μέρα των διαδηλώσεων βρισκόταν σε άλλη πόλη (κάτι που κατέστησε τον μάρτυρα-μπάτσο αναξιόπιστο). Η έδρα ναι μεν έλαβε υπόψη την φωτογραφία, παρόλα αυτά δεν έθεσε ζήτημα ψευδορκίας του μπάτσου-μάρτυρα που κατήγγειλε τον εν λόγο κατηγορούμενο..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

* Την Πέμπτη 05/01 τα ξημερώματα συλλαμβάνονται από την «αντιτρομοκρατική» η καταζητούμενη και επικηρυγμένη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και η Κων/να Αθανασοπούλου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.  Ο 6χρονος γιος της Π. Ρούπα και του Ν.Μαζιώτη που βρισκόταν εκείνη τη στογμή με τη μητέρα του, απήχθη απο την αντιτρομοκρατική και η εισαγγελέως ανηλίκων Νικολού αρνούμενη να δωσει το παιδί στους συγγενεις της συντροφισσας , το κλεινει στη παιδοψυχιατρικη πτερυγα του νοσοκομείου αγ Σοφία φρουρούμενο. Οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ξεκινούν από την πρώτη στιγμή απεργία πείνας και δίψας με βασικό τους αίτημα την παράδοση του παιδιού σε συγγενείς πρώτου βαθμού. Ακολουθούν πολύμορφες κινήσεις αλληλεγγύης τόσο μέσα όσο και έξω απο τις φυλακές και τελικώς μετά από τρεις μέρες παραδίδεται ο 6χρονος γιος των Ρούπα – Μαζιώτη στους συγγενείς του. όπως αναφέρει και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου σε σχετικό του κείμενο οι γονείς του 6χρονου παιδιού ως αναρχικοί επέλεξαν τον αγώνα της ένοπλης πάλης ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και αφού δεν μπορούν να τους ακουμπήσουν ακόμα και όταν βρίσκονται στα χέρια τους ξέσπασαν στο παιδί τους. Υπεύθυνοι για όλο αυτό είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αντιτρομοκρατική, οι γιατροί του νοσοκομείου και οποιοσδήποτε συναίνεσε σε αυτό το έγκλημα.

* Στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την παρακρατική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν. Όπως αναφέρει και η κατάληψη Apertus σε σχετικό της κείμενο τα ξημερώματα της 17ης του Γενάρη του 2013 ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν, εργάτης από το Πακιστάν, δέχεται επίθεση και δολοφονείται εν ψυχρώ από τους φασίστες συμμορίτες της Χρυσής Αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα της Αθήνας. Ο Σαχτζάτ Λουκμάν ήταν σε ποδήλατο όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν από πίσω οδηγώντας μηχανάκι και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ. Η αντίδραση κάποιων κατοίκων ανάγκασαν την αστυνομία να ασχοληθεί με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα μαχαίρια που χρησιμοποίησαν. Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι τους, βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια καθώς και προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις καλυμμένες πινακίδες του δίκυκλου στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι φανερώνουν ότι αποτελούσαν και αυτοί μέλη των ταγμάτων εφόδου και ότι είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών. Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται πως αυτήν την χρονική περίοδο οι φασίστες προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόλο τους ως εφεδρεία καταστολής του κράτους και ως προστάτες του κεφαλαίου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση συνεργάζεται μαζί τους δίνοντας φιέστα στο Καστελόριζο και στις γύρω νησίδες (05/12/2016) με απώτερο σκοπό το χτίσιμο εθνικής ενότητας για την πάταξη κάθε κίνησης αντίστασης και την φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας.

* Στις 17 του Γενάρη, ανήμερα της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν από τα τάγματα εφόδου της χ.α,  ομάδα παρακρατικών μπράβων της χ.α με μπροστάρη τον υπόδικο βουλευτή Λαγό μπουκάρουν σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα Αττικής με αφορμή τη συνεδρίαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που θα πραγματοποιούνταν για το θέμα της φοίτησης 22 προσφυγόπουλων στο σχολείο αυτό και γρονθοκοπούν καθηγητές και γονείς με την ανοχή των αστυνομικών που ήταν παρόντες αλλά δεν επενέβησαν ποτέ. Λίγες μέρες μετά αναρτώνταιστο διαδίκτυο φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως πολλοί από τους γονείς που διαμαρτύρονταν για την φοίτηση των προσφυγόπουλων είναι ενεργά μέλη και στελέχη της χ.α.

* O Mohamed A. έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 13/12/2016 με αίτημα την ακύρωση της απόφασης απέλασής του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, καθώς διώκεται από το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου με κίνδυνο να εκτελεστεί για δημοσιοποίηση βίντεο με δολοφονίες αντιπάλων του. Κατά την 32η ημέρα απεργίας κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Οι γιατροί δέχονται πιέσεις από τους μπάτσους να του δώσουν εξιτήριο, για να συνεχιστεί η διαδικασία για την απέλαση του.

* Το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, συντονισμένα αντιφασίστες προχώρησαν στο σπάσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Βέροιας. Πρόκειται για τα ίδια γραφεία για τα οποία είχε οργανωθεί φιέστα εγκαινίων το επόμενο πρωί από τους φασίστες. Το πρωί της 14ης Ιανουαρίου στην καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση κατά των εγκαινίων των γραφείων της χ.α συμμετείχαν περίπου 200 αντιφασίστες/τριες ενώ έλαβαν χώρα γενικευμένες συγκρούσεις με τους μπάτσους για αρκετή ώρα από τις οποίες ωστόσο δεν υπήρξαν συλλήψεις ούτε σοβαροί τραυματισμοί.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

* Από το πρωί της 20ης Ιανουαρίου βρέθηκαν στο δρόμο της Ουάσιγκτον, οχημάτα της εθνοφρουράς για την προετοιμασία της διαδικασίας ορκωμοσίας του Τραμπ. Αντιρατσιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τους φραγμούς στα σημεία ελέγχου  φωνάζοντας «ούτε Τράμπ ούτε κκκ να φύγουν οι φασίστες». Πολύμορφο πλήθος κατευθύνθηκε πρός το σημείο ελέγχου πρόσβασης για την διαδικασία ορκομωσίας φωνάζοντας «είμαστε μουσουλμάνοι, εβραίοι, μετανάστες, LGBTQ, μαύροι, ασιάτες, λατίνοι, λευκοί, ιθαγενείς, είμαστε ο μεγαλύτερος φόβος του Τραμπ». Κάποια στιγμή ξέσπσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της καταστολής να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των διαδηλωτών με τους διαδηλωτές να ανταποδίδουν ενώ κάποιοι από αυτούς συγκρούστηκαν και με μοτοσυκλετιστές-υποστηρικτές του τραμπ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας βγήκε στους δρόμους και το black block με την συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων. Πόλυ κόσμος από το μπλόκ επιτέθηκε σε πολυτελή αυτοκίνητα και εμπορικά καταστήματα. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο black block με σπρέι πιπεριού και κρότου λάμψης. Πραγματοποιήθηκαν 100 προσαγωγές. Επίσης στο Σιάτλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε πανεπιστημιακό χώρο, διαδηλωτές προσπάθησαν να ακυρώσουν προγραμματισμένη η ομιλία του Milo Yiannopoulos, ως παράλληλη εκδήλωση την ώρα της ορκωμοσίας και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.  Ο  Γιαννόπουλος είναι «άνθρωπος» του προέδρου Τραμπ, ελληνικής καταγωγής, βασικός αρθρογράφος του Breitbart μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις από τις βασικές μηχανές προπαγάνδας τη εκστρατείας Τραμπ. Σχεδόν δύο ώρες μετά, με τις συγκρούσεις και τις αντεγκλήσεις να συνεχίζονται,  κάποιος από τους «υποστηρικτές» του Τραμπ, πυροβόλησε προς τους διαδηλωτές. Ενας διαδηλωτής, μέλος των IWW, πυροβολήθηκε στο στομάχι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αντιπληροφόρησης από την ομάδα Radio Active και το Ράδιο Ψαλίδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *