Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν: Κείμενο της κατάληψης Apertus

4 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης του Γενάρη του 2013 ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν, εργάτης από το Πακιστάν, δέχεται επίθεση και δολοφονείται εν ψυχρώ από τους φασίστες συμμορίτες της Χρυσής Αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα της Αθήνας. Ο Σαχτζάτ Λουκμάν ήταν σε ποδήλατο όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν από πίσω οδηγώντας μηχανάκι και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ. Η αντίδραση κάποιων κατοίκων ανάγκασαν την αστυνομία να ασχοληθεί με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα μαχαίρια που χρησιμοποίησαν. Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι τους, βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια καθώς και προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις καλυμμένες πινακίδες του δίκυκλου στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι φανερώνουν ότι αποτελούσαν και αυτοί μέλη των ταγμάτων εφόδου και ότι είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών.

Στην επικράτειά του ελληνικού κράτους χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας: χωρίς άδεια εργασίας, χωρίς υπηρεσίες υγείας, χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική πρόνοια. Παράνομοι, «αόρατοι», παγιδευμένοι, στο έλεος των ντόπιων αφεντικών, των μαφιών και των φασιστών. Το κράτος αφού επιτρέψει σε κάθε λογής αφεντικό να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την εργασία τους, προχωρά σε απελάσεις, σε επιχειρήσεις σκούπα στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στα κέντρα κράτησης. Και όταν δεν επαρκούν τα θεσμικά μέσα, τότε είναι που ενεργοποιούνται τα παρακρατικά δεκανίκια του, τα τάγματα εφόδου και τα μαχαίρια των φασιστών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχτζάτ Λουκμάν.

Αυτήν την χρονική περίοδο οι φασίστες προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόλο τους ως εφεδρεία καταστολής του κράτους και ως προστάτες του κεφαλαίου, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση συνεργάζεται μαζί τους δίνοντας φιέστα στο Καστελόριζο και στις γύρω νησίδες (5/12/2016) με απώτερο σκοπό το χτίσιμο εθνικής ενότητας για την πάταξη κάθε κίνησης αντίστασης και την φίμωση κάθε φωνής διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, ο φασισμός όσα πρόσωπα και να αλλάξει θα μας βρίσκει πάντα απέναντί του. Ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, την ιδιώτευση και την απομόνωση, δημιουργούμε σχέσεις και δομές αλληλεγγύης, οργανωνόμαστε σε χώρους αγώνα με αδιαμεσολάβητους και αντιεραρχικούς όρους, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μεταναστών, αναζωπυρώνουμε τις εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ MOHAMED A. (απεργία πείνας από 13/12/2016)
ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
για κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα και πατρίδες

Κατάληψη Apertus
Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Από την ιστοσελίδα της κατάληψης Apertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *