Εκδήλωση-Συναυλία για τα 7 χρόνια της Ραδιουργίας FM !

7yrs

Η Ραδιουργία 87,7 FM δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2009 μέσα από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για αντιπληροφόρηση, επικοινωνία & δημιουργία. Κάνοντας πράξη τη ρήση «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» στήσαμε ένα ραδιοφωνικό εγχείρημα με βάση την οριζόντια συμμετοχή, την αντι-ιεραρχία, την αυτό-οργάνωση, την αυτοδιαχείριση και την αντιπληροφόρηση. Απελευθερώνοντας τη συχνότητα και δίνοντας το μικρόφωνο σε όλους αυτούς που βρίσκονται από τη μεριά του δέκτη καταργούμε στη πράξη το ρόλο του διαμορφωτή κοινής γνώμης και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια πλατφόρμα ραδιοφωνικής και διαδικτυακής ανταλλαγής και έκθεσης απόψεων που δεν θα εξυπηρετεί κανένα ιδιωτικό ή κρατικό συμφέρον, παρά μόνο όλων αυτών που θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Το εγχείρημα της Ραδιουργίας δεν εξυπηρετεί κανένα είδος πολιτικού δογματισμού ή καθαρότητας ενώ επιτρέπει την ύπαρξη και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών σκεπτικών και απόψεων αρκεί να συμβαδίζουν με το ιδρυτικό καταστατικό των βασικών αρχών και θέσεων του εγχειρήματος. Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα απέναντι στην απάθεια αντιτάσσουμε τη χαρά του αγνώστου αλλά και την αλληλεγγύη και απέναντι στη μεθόδευση αντιτάσσουμε τη δημιουργική φαντασία και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

Η οποιαδήποτε απόφαση που αφορά τη λειτουργία του ραδιοφωνικού εγχειρήματος συζητιέται, συμφωνείται και παίρνεται μέσα από την τακτική συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα στις 18.00 στη Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου και η οποία είναι ανοιχτή για όλους/ες και μπορεί να συμμετέχει ο/η οποιοσδήποτε. Η συμμετοχή αυτή βέβαια απαιτεί την απαραίτητη συνέπεια και σοβαρότητα και σε καμιά περίπτωση τις κάθε είδους τυχοδιωκτικές συμπεριφορές.

Σε μια χρονική περίοδο που χτυπιούνται και οι τελευταίες προσπάθειες αξιοπρεπούς διαβίωσης ενώ παράλληλα η καταστολή εντείνεται και αναβαθμίζεται σε αντίστοιχα μεγέθη, την ίδια στιγμή που ο καπιταλιστικός κόσμος κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών και οικονομικών πολιτικών αυτού, τη στιγμή που η παρακρατική δεξιά συνεχίζει να παίζει το βρώμικο ρόλο του δεξιού χεριού του συστήματος ενώ οι κινηματικές δομές και ο κόσμος του αγώνα δέχονται επιθέσεις από κράτος και παρακράτος η ανάγκη για αντιπληροφόρηση μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης αποτελεί σημείο αντίστασης και αγώνα απέναντι στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται.

Παρόλη την πολυδιάστατη επίθεση (καπιταλιστική οικονομική κρίση, φτωχοποίηση, καταστολή, καταπίεση) που δέχεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και παγκόσμια για όσο συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει πάντα ένα κοινωνικό κομμάτι που θα επιλέγει να αντισταθεί απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη καταπίεση και εξαθλίωση. Υπήρχε πάντα και θα συνεχίσει να υπάρχει αγωνιζόμενο για την απελευθέρωση από τα δεσμά οποιασδήποτε εξουσίας και σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν μια ελεγχόμενη και αποστειρωμένη κοινωνία με ύψιστη αξία και αγαθό το κέρδος.

Μέρος αυτού του αγωνιζόμενου κομματιού είναι και η Ραδιουργία που εδώ και εφτά χρόνια αποτελεί το μοναδικό ραδιοφωνικό μέσο αντιπληροφόρησης και αντίστασης στη πόλη μας δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε όλους τους καταπιεζόμενους και αγωνιζόμενους και παραμένοντας δίπλα σε ανθρώπους και συλλογικότητες που έχουν ως αξίες και προτάγματα την ισότητα, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τους αδιαμεσολάβητους αγώνες, την ελευθερία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

7 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ραδιουργία 87.7 FM
Αγρίνιο Μάιος 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΣ FM
Τετάρτη 04/05/16
Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου

(Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη κατάληψη Apertus-Καλυβίων 70)

19.30: Συζήτηση-ενημέρωση για το εγχείρημα της Ραδιουργίας

21.30: Συναυλία με:
FUEL EATER (ΠΑΤΡΑ – DOOM HEAVY ROCK)
CELESTIAL ORBIT (ΑΓΡΙΝΙΟ – STONER HEAVY ROCK)
REQUIEM (ΑΓΡΙΝΙΟ – THRASH METAL)
ΣΥΡΡΑΞΗ (ΑΓΡΙΝΙΟ – PUNK)

Μετά τις 24.00 θα ακολουθήσουν Dj sets από τους παραγωγούς των εκπομπών του σταθμού. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί αυτοοργανωμένη κάβα για την οικονομική ενίσχυση της Ραδιουργίας όσο αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *