Κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών από τη κατάληψη Apertus

κατάληψη-Πανεπιστήμιο-570x300

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, υλοποιώντας το κυβερνητικό πρόγραμμα, διέρρευσε τη ''σολομώντεια λύση'' για τα πολύπαθα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης του Αγρινίου. Εκβιαστικά, για να αποκαταστήσει το δίκαιο αίτημα κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικών περιβάλλοντος και ΠΕ09 οικονομολόγων, βάσει του πενταετούς προγράμματος σπουδών σε Δ.Π.Φ.Π. και Δ.Ε.Α.Π.Τ αντίστοιχα, προτάσσει ως μοναδική λύση την υποβάθμιση των τμημάτων σε τετραετή με ''καρότο'' την αναγνώριση υποδεέστερων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα αντανακλαστικά των φοιτητών / τριών ήταν άμεσα και με καταλήψεις, μαζικές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις, ξεκίνησαν έναν αγώνα, που ξάφνιασε αν σκεφτεί κανείς τους αντιδραστικούς συσχετισμούς δυνάμεων που προέκυπταν από τις φοιτητικές εκλογές και όχι μόνο στα συγκεκριμένα τμήματα κατά τα προηγούμενα έτη.

Ένας αγώνας, ο οποίος πρέπει να συνδεθεί με κάθε κινηματικό κομμάτι της πόλης. Να αναδειχθούν οι πρωτογενείς αιτίες των προβλημάτων των φοιτητών. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υποδομών και διδακτικού προσωπικού, η υπερσυσσώρευση αρμοδιοτήτων σε 4–5 σούπερ καθηγητές, η οποία οδηγεί σε εντατικοποίηση των σπουδών με καθηγητικές αυθαιρεσίες και φυσικά η δωρεάν σίτιση και στέγαση που διαχρονικά ταλανίζουν το φοιτητικό οικοδόμημα και θα έπρεπε να είναι αιχμή του δόρατος του αγώνα.

Ως κατάληψη Apertus, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στον  αγώνα των φοιτητών. Ελπίζουμε η αγωνιστική δράση να παγιωθεί, να κερδίσει έδαφος στο περιβάλλον της σχολής, να μαζικοποιηθεί και να δώσει μια νέα όμορφη αύρα στα αγωνιστικά δρώμενα της πόλης.

10 – 100 – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΘΛΙΨΗΣ – ΣΗΨΗΣ

12/04/2016

Κατάληψη apertus
Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Από την ιστοσελίδα της κατάληψης Apertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *