Δίκη συντρόφων για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2014 (από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι)

Στις 29 Γενάρη 2015 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών συντρόφων που συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη 2014 μπροστά από το δημαρχείο Αγρινίου μετά την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε πλήθος συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

Εκείνη την ημέρα μαθητές-φοιτητές της πόλης καλούσαν σε συγκέντρωση και πορεία στην πλ. Δημάδη με αφορμή την κρατική δολοφονία  του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και σαν κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. Όταν, και εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, η πορεία έφτασε στο δημαρχείο της πόλης διαλύθηκε και οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο, με πρόθεση την αντιπληροφόρηση σε σχέση με την απεργία πείνας.

Αστυνομικές δυνάμεις χωρίς καμία προηγούμενη πρόκληση όταν κατέφθασαν στο χώρο επιτέθηκαν απρόκλητα στο πλήθος του κόσμου – οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ανήλικοι μαθητές και συνέλαβαν στοχευμένα τους 3 συντρόφους χωρίς κανένα προφανή λόγο. Τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο της πόλης με γεμάτες τις καφετέριες με κόσμο εξόργισαν τους παραβρισκόμενους που άφησαν τους καφέδες και οι ίδιοι αναχαίτισαν τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας κατά κύριο λόγο απέναντι σε ανήλικους μαθητές, με έντονες αποδοκιμασίες.

Όλα τα παραπάνω καταμαρτυρούν αυτά που γνωρίζει όλη η πόλη. Ότι δηλαδή η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με περισσή βία απέναντι σε διαδηλωτές και ότι προέβησαν σε στοχευμένες πολιτικά συλλήψεις.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΔΙΚΗ: ΠΕΜΠΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2015/ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ/ΩΡΑ 9.00πμ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *