Άρθρο από τη στήλη Strictly Antifa του 1ου τεύχους του εντύπου Stand Firm

mixalontora

Το φασιστικό μόρφωμα της χ.α είναι μια παρακρατική συμμορία ακροδεξιών τραμπούκων & μαχαιροβγαλτών. Η συμμορία αυτή των νοσταλγών του χίτλερ, του μουσολίνι & της ελληνικής χούντας αποτελούσε πάντα το παρακρατικό δεκανίκι & την άτυπη εφεδρεία του κράτους & του κεφαλαίου. Άλλωστε η χρονική συγκυρία της εκλογικής της ανόδου συμπίπτει διόλου τυχαία με τη καπιταλιστική κρίση & όλα τα παράγωγα της (ανεργία, οικονομική εξαθλίωση, χαράτσια, δυσβάσταχτοι φόροι, κοινωνικός αναβρασμός).

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα (& ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα ανέκδοτα που χουμε ακούσει το τελευταίο καιρό) που χει εκστομίσει η χ.α είναι αυτό που αναφέρεται στη δήθεν αντισυστημικότητα της συμμορίας τους. Τα γελοία αυτά ακροδεξιά ανθρωπάρια πουλάνε «αντισυστημικό» παραμύθι προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η συμμορία τους δεν είναι παρακρατική & ότι στόχος της είναι η εναντίωση στο κράτος & το σύστημα. Πιο κάτω θα παραθέσουμε μερικά κατατοπιστικά παραδείγματα & γεγονότα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι «αντισυστημικοί» χρυσαυγίτες τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του κεφαλαίου & ότι κράτος & ναζί είναι το ίδιο μαγαζί..

Καταρχάς Στην ιδέα & μόνο της φορολόγησης των εφοπλιστών (όσο αφορά τη γελοία πρόταση/ στάχτη στα μάτια της «οικιοθελής των εφοπλιστών με το συνολικό ποσό των 80 εκατομ. ευρώ) οι βουλευτές της τάσσονται ενάντια ακόμη & στη μικρή αυτή φορολόγηση των εφοπλιστών υποστηρίζοντας πως ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την εγχώρια οικονομία. Φυσικά & κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει αλλά αντιθέτως οι εφοπλιστές (που αποτελούν το πιο επιθετικό κομμάτι του ντόπιου κεφαλαίου) απολαμβάνουν δεκάδες προκλητικότατες φοροαπαλλαγές & διευκολύνσεις τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα πληρώματα «απολαμβάνουν» κάκιστες συνθήκες εργασίας & μισθούς πείνας. Ακόμη & στη περίπτωση του λάτση που ήθελε να ξεφορτωθεί το πλωτό μουσείο του, κάνοντας το δωρεά στο δημόσιο (προκειμένου να φορτώσει τη συντήρηση του στο δημόσιο) η χ.α θεωρεί πως η «προσφορά» του έλληνα εφοπλιστή είναι ανεκτίμητης αξίας & το ελληνικό δημόσιο δεν την αξίζει!!!

Όταν πραγματοποιήθηκε στη βουλή η συζήτηση για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού της απεργίας της 12ης Φλεβάρη. Γνωστός βουλευτής λοιπόν του «αντισυστημικού» μορφώματος της χ.α πήρε το λόγο & δήλωσε πως πρέπει άμεσα το κράτος να αποδώσει αποζημίωση στους έμπορους & επαγγελματίες που δέχτηκαν πλήγματα από τους τρομοκράτες (?) που δημιούργησαν τα επεισόδια… Με λίγα λόγια ο φασίστας/ναζί βουλευτής ζητά από το κράτος να αποζημιώσει τις τράπεζες, τα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών & τους μαυραγορίτες των ενεχυροδανειστηρίων που αποτελούσαν & τη συντριπτική πλειοψηφία των χτυπημένων στόχων τη μέρα εκείνη. Και συνέχισε ζητώντας τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι έμποροι του κέντρου της Αθήνας ζητώντας ουσιαστικά τη περαιτέρω ακόμη μείωση των ήδη εξευτελιστικών μισθών των εργαζομένων. Ας μη ξεχνάμε βέβαια πως όσο αφορά το προϋπολογισμό η χ.α όποτε μίλησε για «κόκκινες γραμμές» δεν συμπεριλάμβανε μέσα σε αυτές τη παύση των ξεπουλημάτων ή τη μη μείωση μισθών & συντάξεων αλλά την εθνική άμυνα & τη δημόσια τάξη. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν οι «κόκκινες γραμμές» για τη χ.α είναι τα συμφέροντα των καραβανάδων/αξιωματικών στρατόκαυλων & των δυνάμεων της κρατικής καταστολής.

936887_481333961938358_397543514_n

Επίσης η κοινοβουλευτική πια συμμορία της χ.α αποτέλεσε συνοδοιπόρο των ν.δ-πασοκ-δημαρ στο μπλοκάρισμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της Αγροτικής. Κάτι παρόμοιο συνέβη & με τη πρόταση σύστασης επιτροπής για το θέμα της λίστας λαγκάρντ την οποία ο βουλευτής της χ.α επίσης καταψήφισε. Στη συνέχεια βέβαια οι φασίστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας πείσουν ότι το έκαναν καταλάθος!!! Η αλήθεια είναι ότι για άλλη μια φορά απέδειξαν πόσο «αντισυστημικοί» υπερασπιζόμενοι το σύστημα όντας για άλλη μια φορά ξεδιάντροπα συνοδοιπόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

tr0

Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα των νεοφασιστών της χ.α είναι η συμπόρευση της με τους εργατικούς αγώνες & το δήθεν ενδιαφέρον της για την εργατική τάξη. Μπορεί βέβαια στους κόλπους της να συγκεντρώνει κάποια αποπροσανατολισμένα ή ούγκα-ούγκα ή ελληνόψυχα μέλη της εργατικής τάξης αλλά η αλήθεια είναι πως η ακροδεξιά δεν υπήρξε ουδέποτε συνοδοιπόρος των αγώνων της εργατικής τάξης. Αντιθέτως μάλιστα λειτουργούσε κατασταλτικά ή αποτρεπτικά σε κάθε προσπάθεια της εργατικής τάξης για να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματα της . Τα πρόσφατα & μόνο παραδείγματα είναι πολλά. Καταρχάς εναντιώθηκε αρχικά στη μεγάλη απεργία των χαλυβουργών. Μετά ακολούθησε η γνωστή κωλοτούμπα με την υποκριτική επίσκεψη αλληλεγγύης των ναζί στους απεργούς. Άλλη μια απεργία στην οποία το φασιστικό αυτό μόρφωμα εναντιώθηκε ήταν αυτή των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ ενώ ας μη ξεχνάμε τη στήριξη που έδειξε (μαζί με πασοκ-νδ-δημαρ) στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός του Μπόμπολα & της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Εκεί που ντόπιοι & αλληλέγγυοι συνεχίζουν ακόμη να αντιστέκονται με τεράστιο σθένος απέναντι στις προσταγές του κράτους & του ντόπιου & ξένου κεφαλαίου διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή σε αρμονία πάντα με το φυσικό περιβάλλον που τους περιτριγυρίζει. Η χ.α ήταν επίσης αυτή που ζήτησε στη βουλή να σπάσει η απεργία των εργολαβικών του ΑΠΘ απαιτώντας με αυτό τον τρόπο την επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο & τη καταστολή άλλης μιας εργατικής κινητοποίησης κατά την οποία οι απεργοί εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα έξι & πλέον μηνών.

κερατσινι2

Φυσικά & τα παραδείγματα της συνεργασίας των παρακρατικών νεοναζί της χ.α με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής είναι πραγματικά πάρα πολλά & πέρα ως πέρα ξεκάθαρα & κραυγαλέα. Πετούν μολότοφ μέσα από τις γραμμές των μ.α.τ, κραδαίνουν μαχαίρια & επιτίθενται σε αντιφασίστες, αναρχικούς, αριστερούς, μετανάστες μαζί με τα μ.α.τ, κάνουν πογκρόμ σε σπίτια & μαγαζιά μεταναστών με την ανοχή των μ.α.τ & τα εκλογικά κέντρα τριγύρω από τη γ.α.δ.α στα οποία ψηφίζουν μαζικά μπάτσοι όλων των ειδών παρουσίασαν ποσοστά της τάξης κόμη & του 23% στους ψήφους που πήρε η παρακρατική συμμορία. Ας μη ξεχνάμε τα διάφορα χτυπήματα που επιχείρησαν κατά καιρούς να κάνουν χωρίς επιτυχία οι φασίστες σε καταλήψεις & στέκια με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση τα κρατικά «ξαδερφάκια» τους προχωρώντας έτσι σε εκκενώσεις χώρων (πχ Βίλλα Αμαλίας) που η γεωγραφική τους σχέση στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια κράτους & παρακράτους.

fasistes-molotof1

Ακόμη & στη πόλη μας τα παραδείγματα αγαστής συνεργασίας ή ανοχής στα φασιστικά καθάρματα είναι πολλά. Σε σύγκρουση φασιστών (που προσπάθησαν στα μουλωχτά να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σε καφενείο μακριά από το κέντρο της πόλης) με αντιφασίστες 4-5 μηχανές της ομάδας ΑΗ.Δ.Ι.Α.Σ αποφάσισαν νε επέμβουν μόνο όταν οι αντιφασίστες είχαν καταφέρει να φτάσουν ελάχιστα μέτρα έξω απότην είσοδο του καφενείου. Και «όλως» τυχαίως τα χημικά των μπάτσων είχαν σαν στόχο τους αντιφασίστες. Στα περιβόητα εγκαίνια των γραφείων της χ.α στη πόλη μας στις παρυφές της & ακριβώς απέναντι από το μπατσομέγαρο (μιας & οι προσπάθειες τους να στεριώσουν στέγη στο κέντρο της πόλης αποδείχτηκαν άκαρπες..) για χάρη της παρακρατικής συμμορίας επιστρατεύτηκαν πέντε διμοιρίες υ.μ.ε.τ & ο.π.κ.ε (από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα), τέσσερις χακί διμοιρίες μ.α.τ, όλοι οι Δ.Ι.Α.Σ της πόλης & φύσικα οι αναρίθμητοι ασφ-αλήτες του τοπικού αστυνομικού τμήματος του Αγρινίου. Μιλάμε δηλαδή για περισσότερους από 200 μπάτσους για την «αφεντιά» των βουλευτών της χ.α τη στιγμή που όπως παρατήρησε αντιφασίστας από πόλη της ηπείρου τέτοια επιστράτευση αστυνομίας για εκδήλωση κόμματος είχε να δει από ομιλία του «αντισυστημικού» Αντρέα Παπανδρέου στη πόλη του πριν κάνα δυο δεκαετίες!!

vrout

Η ασφάλεια & θαλπωρή που τους πρόσφερε το σφιχταγκάλιασμα με το Α.Τ Αγρινίου απέναντι από τα γραφεία τους δεν ήταν αρκετά για τους “αντισυστημικούς” φασίστες της χ.α. Και φυσικά αξίζει να αναφερθεί ο ζήλος που έδειξαν οι χακί διμοιρίες από την Αθήνα απέναντι στους 400-450 αντιφασίστες που πορεύτηκαν διασχίζοντας τη μισή πόλη προς το κοτέτσι των παρακρατικών. Ας μη ξεχνάμε ότι αντιφασίστας διαδηλωτής είχε τραυματιστεί άσχημα στο πόδι κατά τη διάρκεια της πορείας από ευθεία βολή κρότου-λάμψης ή ασφυξιογόνου. Άλλωστε τις 17/09/13 όταν ύστερα από το άκουσμα της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει οργισμένος για τη παρακρατική αυτή δολοφονία κατά τη διάρκεια της μαζικότατης αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι Αττικής & όταν αντιφασίστες διαδηλωτές πορεύθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα κοντινά γραφεία της χ.α στη γειτονική Νίκαια οι μπάτσοι προστάτευσαν για άλλη μια φορά τα παρακρατικά τους αδέρφια χτυπώντας, τραυματίζοντας άσχημα & συλλαμβάνοντας δεκάδες αντιφασίστες τη στιγμή που μια χούφτα παρακρατικών φασιστών της χ.α πετούν πέτρες προς τους διαδηλωτές μέσα από την ασφάλεια των γραμμών των μπάτσων. Την ίδια μέρα στη πόλη μας μια μαζικότατη πορεία στην οποία συμμετέχουν 400-500 περίπου άτομα κατευθύνεται προς τα γραφεία της χ.α δίπλα από το μπατσομέγαρο. Εκεί περιμένουν δυο διμοιρίες υ.μ.ε.τ/ο.π.κ.ε καθώς & δεκάδες ασφ- αλήτες & αη.δ.ι.α.σ προκειμένου να προστατεύσουν τα γραφεία των φασιστών. Ξεσπούν συγκρούσεις που διαρκούν γύρω στα 20 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων οι μπάτσοι δέχονται επίθεση με πέτρες & καπνογόνα & απαντούν με ληγμένα ασφυξιογόνα, κρότου-λάμψης & πέτρες.

558637_382105231825493_1117908880_n

Φυσικά άξια αναφοράς είναι η «αντισυστημική» τακτική των χρυσαυγιτών της πόλης & του νομού αιτ/νίας να εκτοξεύουν μηνύσεις από δω & από κει επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσουν μια κατάσταση ομηρίας, εμπλέκοντας σε αυτή πολλούς από τους αντιφασίστες της πόλης μας. Ακόμη, ας μη ξεχνάμε ότι οι θρασύδειλες επιθέσεις των παρακρατικών με όπλα, μεταλλικά ρόπαλα & αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια νεολαίας & στη κατάληψη Apertus έγιναν μέρες που οι μπάτσοι βρισκόταν σχεδόν σε κάθε στρατηγική γωνιά της πόλης εποπτεύοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο τις κοτίστικες επιθέσεις των «αντισυστημικών» συμμοριτών της χ.α τη στιγμή μάλιστα που γνωστός χρυσαυγίτης από τα μέρη μας είναι μπάτσος που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα (εξαιτίας των πογκρόμ σε μικροπωλητές σε Γαβαλού & Μεσολόγγι) με θητεία μάλιστα & στην αντιτρομοκρατική!! Πάνω από όλα «ενάντια» στο σύστημα δηλαδή οι χρυσαυγίτες…

Αυτοί είναι λοιπόν οι νεοναζί της χ.α. Μια συμμορία τραμπούκων, μαχαιροβγαλτών & μαφιόζων της νύχτας που δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε & τώρα διογκώθηκε (με την είσοδο στο κοινοβούλιο) για να υπηρετεί πιστά το κράτος & το κεφάλαιο. Το μακρύ χέρι των αφεντικών & το παρακρατικό δεκανίκι της εξουσίας για την υποταγή του λαού & τη καταστολή & το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων. Όπως λοιπόν ανέφερε & μια παλιά αφίσα του «Ιού Αταξίας» που είχε κολληθεί στους τοίχους της πόλης μας το 2007 «..οι οργανωμένες εθνικιστικές & νεοναζιστικές ομάδες αποτελούν ένα εθελοντικό στρατό εθνοκάθαρσης, μια άτυπη εφεδρεία για τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Όμως τίποτα δεν πρόκειται να μένει αναπάντητο. Το Αγρίνιο ήταν, είναι & θα παραμείνει καθαρό από κάθε φασιστική δράση..»

 Από την ιστοσελίδα του Αγρινιώτικου εντύπου Stand Firm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *