Εκδήλωση για τα πέντε χρόνια Ραδιουργίας!!!

5yrs web

Η Ραδιουργία 87,7 FM δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για αντιπληροφόρηση, επικοινωνία & δημιουργία. Κάνοντας πράξη τη ρήση «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» στήσαμε ένα ραδιοφωνικό εγχείρημα με βάση την οριζόντια συμμετοχή, την αντι-ιεραρχία, την αυτό-οργάνωση & την αυτοδιαχείριση. Απελευθερώνοντας τη συχνότητα & δίνοντας το μικρόφωνο σε όλους αυτούς που βρίσκονται από τη μεριά του δέκτη καταργούμε στη πράξη το ρόλο του διαμορφωτή κοινής γνώμης & προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια πλατφόρμα ραδιοφωνικής & διαδικτυακής ανταλλαγής & έκθεσης απόψεων που δεν θα εξυπηρετεί κανένα ιδιωτικό ή κρατικό συμφέρον, παρά μόνο όλων αυτών που θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Το εγχείρημα της Ραδιουργίας δεν εξυπηρετεί κανένα είδος πολιτικού δογματισμού ή καθαρότητας ενώ επιτρέπει την ύπαρξη & συνύπαρξη πολλών διαφορετικών σκεπτικών & απόψεων αρκεί να συμβαδίζουν με το ιδρυτικό καταστατικό των βασικών αρχών & θέσεων του εγχειρήματος. Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα απέναντι στην απάθεια αντιτάσσουμε τη χαρά του αγνώστου αλλά & την αλληλεγγύη & απέναντι στη μεθόδευση αντιτάσσουμε τη δημιουργική φαντασία & το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

Η οποιαδήποτε απόφαση που αφορά τη λειτουργία του ραδιοφωνικού εγχειρήματος συζητιέται, συμφωνείται & παίρνεται μέσα από την εβδομαδιαία συνέλευση η οποία είναι ανοιχτή για όλους/ες & μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε. Η συμμετοχή αυτή βέβαια απαιτεί την απαραίτητη συνέπεια & σοβαρότητα και σε καμιά περίπτωση τις κάθε είδους τυχοδιωκτικές συμπεριφορές.

Σε μια χρονική περίοδο που τσαλαπατιούνται και οι τελευταίες προσπάθειες αξιοπρεπούς διαβίωσης ενώ παράλληλα η καταστολή εντείνεται και αναβαθμίζεται σε αντίστοιχα μεγέθη, η ελευθερία του λόγου & της έκφρασης αποτελεί σημείο αντίστασης & αγώνα απέναντι στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται. Την επομένη της εισβολής στην απελευθερωμένη ΕΡΤ ψηφίζεται το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά τις ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές συχνότητες και παραχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο (πχ DIGEA) εν λευκώ τη διαχείριση & την εκμετάλλευση τους με τα ανάλογα και αμοιβαία ευεργετήματα προς & από τη κρατική εξουσία. Η μετάδοση συγκεκριμένου λόγου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα & τη κυριαρχία των αφεντικών διαμορφώνουν μια κοινή γνώμη άβουλη, φοβική & κατευθυνόμενη ανά περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν τη μεγιστοποίηση των κερδών μετατρέποντας τον «αέρα» των συχνοτήτων σε μια από τις πιο αποδοτικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα έχουν τον έλεγχο της πληροφορίας.

Ο σημερινός μετασχηματισμός του κυρίαρχου καπιταλιστικού συστήματος είναι αυτός που επιβάλει την εμπορευματοποίηση των πάντων. Από το ηλεκτρικό ρεύμα στο νερό, από τη στέγη στην ιατρική περίθαλψη, από τη παιδεία στους ελεύθερους χώρους & από το φυσικό περιβάλλον στην ίδια τη ζωή. Και όλα αυτά αδιαφορώντας για όλες τις συνέπειες μιας & η λογική της ακόρεστης συσσώρευσης κέρδους αναγνωρίζει μόνο το δικαίωμα της επιβολής του ισχυρότερου ως τη μοναδική λύση για την οργάνωση της κοινωνίας. Τα αφεντικά λοιπόν σαν παράφρονες & παίζοντας τους μικρούς θεούς συνεχίζουν να σφίγγουν ακόμη περισσότερο το λουρί αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, εξαθλιωμένους & υποταγμένους, ένα κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον & μια κοινωνία που ούτε ο Όργουελ με το «1984» δεν θα μπορούσε να περιγράψει.

Παρόλα αυτά & για όσο συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει πάντα ένας κοινωνικό κομμάτι που επιλέγει να αντισταθεί απέναντι στην ολοένα & αυξανόμενη καταπίεση & εξαθλίωση. Υπήρχε πάντα & θα συνεχίσει να υπάρχει αγωνιζόμενο για την απελευθέρωση από τα δεσμά οποιασδήποτε εξουσίας & σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν μια ελεγχόμενη & αποστειρωμένη κοινωνία με ύψιστη αξία & αγαθό το κέρδος. Μέρος αυτού του αγωνιζόμενου κομματιού είναι & η Ραδιουργία που εδώ & πέντε χρόνια αποτελεί το μοναδικό ραδιοφωνικό μέσο αντιπληροφόρησης & αντίστασης στη πόλη μας δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε όλους τους καταπιεζόμενους & αγωνιζόμενους (πχ υπάλληλοι Ιπποκράτειου ιατρικού ιδρύματος σε επίσχεση εργασίας, πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια & τις διακοπές του ρεύματος, συνέλευση για τη προστασία & την αναζωογόνηση του δημοτικού πάρκου κ.α) & παραμένοντας δίπλα σε ανθρώπους & συλλογικότητες που έχουν ως αξίες & προτάγματα την ισότητα, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τους αδιαμεσολάβητους αγώνες, την ελευθερία & τη κοινωνική δικαιοσύνη.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ραδιουργία 87.7 FM
Αγρίνιο Μάιος 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *