Παλιότερη ενημερωτική εκπομπή για τις εκκενώσεις στη Πάτρα (από Ράδιο Κατάληψη)

afisa_dikasthrio

Με αφορμή τις πρόσφατες δράσεις αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στη Πάτρα καθώς και για τους διωκόμενους για το ίδιο ζήτημα, η Ραδιουργία θα (ανα)μεταδόσει αύριο τα τέσσερα μέρη παλιότερης ενημερωτικής εκπομπής από το Ράδιο Κατάληψη για το ζήτημα αυτό. Πιο συγκεκριμένα , στις 07 Αυγούστου του 2013, δυο μέρες μετά την εκκένωση τριών καταλήψεων στην Πάτρα, έγινε μια μακροσκελής ενημερωτική εκπομπή από το Ράδιο Κατάληψη σχετικά με τα γεγονότα αλλά και την ιστορία των χώρων αυτών. Η εκπομπή είναι χωρισμένη στα εξής τέσσερα μέρη:

Μέρος 1ο – Το χρονικό της εκκένωσης των 3 καταλήψεων (ενημέρωση σχετικά με τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων και των δράσεων εκείνες τις πρώτες μέρες στην πόλη της Πάτρας)

Μέρος 2ο – Ιστορικό Παραρτήματος (μια προσπάθεια να προσδιοριστεί μέσα από τους αγώνες που διεξήχθησαν στο παρελθόν η έννοια «ιστορικός χώρος» που συνοδεύει το Παράρτημα, αλλά και οι διεργασίες εκείνες που οδήγησαν στο σημερινό τρόπο λειτουργίας του. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά το διάστημα από το 1973 όπου και καταλήφθηκε σαν ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στην Αθήνα έως τα μέσα του ’90 όπου και σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου και ερειπώθηκε. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει από τις αρχές του 2000 έως και σήμερα όπου μιλάμε πλέον για Κατάληψη Παραρτήματος)

Μέρος 3ο – Ιστορικό κατάληψης Μαραγκοπούλειο (η κατάληψη Μαραγκοπούλειο δημιουργήθηκε για να στεγάσει τις ανάγκες του συλλογικού εγχειρήματος λόγου και δράσης «Πέρασμα». Η κατάληψη, η εκκένωση, η επανακατάληψη, οι επιθέσεις από μπάτσους και φασίστες συνθέτουν την ιστορία αυτού του χώρου που το τελευταία χρόνια μπήκε στο στόχαστρο της καταστολής λόγω της πολύμορφης και έντονης δράσης του εντός του αναρχικού κινήματος)

Μέρος 4ο – Ομάδες Παραρτήματος (περιλαμβάνει περιγραφή των ομάδων, συλλογικοτήτων και εγχειρημάτων που δραστηριοποιούνταν στο Παράρτημα μέχρι τη στιγμή της εκκένωσης αλλά και στα εγχειρήματα και τις υποδομές που είχαν κατά καιρούς φιλοξενηθεί στο χώρο. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που έπαιξε ο χώρος στη διάδοση της αυτοοργανωμένης μουσικής σκηνής και έκφρασης)

 Αύριο, Πέμπτη 23/01, στις 10.15 το πρωί  (με ένα διάλειμμα στις 12.00 για τη ζώνη αντιπληροφόρησης της Ραδιουργίας ) από τη συχνότητα της Ραδιουργίας FM

mix_and_match_logo

2 thoughts on “Παλιότερη ενημερωτική εκπομπή για τις εκκενώσεις στη Πάτρα (από Ράδιο Κατάληψη)”

  1. Η πρωινή ζώνη συμπεριλαμβάνει και τη ζωνη αντιπληροφόρησης του σταθμού, οπότε προτιμάται για αναμεταδόσεις ενημερωτικών εκπομπών και για αυτο το λόγο αλλά και γιατί είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ημέρας. Επίσης δεν έχει πρωινές εκπομπές σε αντίθεση με τα απογεύματα που συνήθως πραγματοποιούνται περισσότερες από μια εκπομπές. Σχόλια με απαξιωτικό ή υβριστικό περιεχόμενο θα προτιμούσαμε να αποφεύγονται για να μη μπαίνουμε στη διαδικασία να τα διαγράφουμε, προς πάσα κατεύθυνση.

  2. Απο δω και στο εξής θα δημοσιεύονται μόνο σχόλια τα οποία αφορούν άμεσα το αυτοοργανωμένο ραδιοφωνικό εγχείρημα της Ραδιουργίας καθώς και οτιδήποτε άλλο αφορά τις κινηματικές δομές αντιπληροφόρησης, ενημέρωσης και αγώνα αλλά και άλλα ανάλογα θέματα.

    Το αρχείο εκπομπών θα ανανεωθεί το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να επιλύσουμε το πρόβλημα της διαδικτυακής μετάδοσης αν και προσπαθούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *