Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για έργα εκτροπής του Αχελώου(από Γκιλοτίνα)

Παρά το γεγονός ότι αυτή η καταδικαστική απόφαση των έργων εκτροπής του ποταμού Αχελώου αποτελεί ένα θεσμικό ανάχωμα στις αδηφάγες επιδιώξεις του κράτους και του κεφαλαίου η ιστορική πείρα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού πόσο μάλλον εμπιστοσύνης σε όργανα που έχουν φτιαχτεί για το θεαθήναι ενώ μπορούν κάλλιστα να παρακάμπτονται εν μια νυχτί όταν πρόκειται να εδαφικοποιηθεί η ¨υπεύθυνη πολιτική σωτηρίας του έθνους και της οικονομίας¨. 

Αυτό μαρτυρούν τα ξεπουλημένα νησιά και οι φυσικοί πόροι που λεηλατούνται σε μια σειρά περιοχών κατά την επικράτεια από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Το τσαλαπάτημα του συντάγματος, οι διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής σε όλα τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Έτσι λοιπόν δεν θα μας εκπλήξει το γεγονός ένας νέος Σουφλιάς να βρει εκείνα τα νομικά προσχήματα που θα προσβάλλουν την απόφαση αυτή του ΣτΕ και θα ανοίξουν ξανά το δρόμο για την ¨αξιοποίηση¨ των έργων – τα οποία κάθονται και περιμένουν… 

Ανάμεσα σε τόσα άλλα ζητήματα αντικοινωνικής δραστηριότητας του κράτους και του κεφαλαίου το ΣτΕ θα κληθεί να αποφανθεί και για τη νομιμότητα των έργων καταστροφής του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι θεσμοί έχουν φτιαχτεί για να εγκλωβίζουν και να ξεφουσκώνουν τη δυναμική των κοινωνικών αγώνων που είναι και ο μόνος τρόπος ουσιαστικής αντίστασης στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών και ποτέ το αντίθετο

Όλα συνεχίζονται…

Από Αναρχική Συλλογικότητα της εφημερίδας Γκιλοτίνα

1selido.teliko

Κείμενο για την επίθεση στο Ρεσάλτο (από κατάληψη Apertus)

Αλληλεγγύη στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ που δέχτηκε επίθεση από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου

Το Σάββατο 25 Γενάρη, η παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι του Πειραιά. Τα 100 περίπου άτομα της φασιστοσυμμορίας πριν επιτεθούν στο Ρεσάλτο,  βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν 4 μήνες πριν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων. Επίσης κατέβασαν πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, έγραψαν φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού –πλησίον του Ρεσάλτο- κινήθηκαν επιθετικά προς αυτόν. Οι μισοί από αυτούς απέκλεισαν τους δρόμους της περιοχής προσφέροντας κάλυψη στους υπόλοιπους να επιτεθούν με πέτρες στο Ρεσάλτο, προκαλώντας παράλληλα και  καταστροφές στα  παράθυρα και την πρόσοψη διπλανού σπιτιού.

Οι μόλις 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την στιγμή υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα κατορθώνοντας να απωθήσουν τους φασίστες, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως «ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής.»  

Ως κατάληψη Apertus, ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στην πόλη του Αγρινίου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Αυτοοργανωμένο Χώρο Ρήξης & Ανατροπής Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε κοινωνικό χώρο αντίστασης που χτυπιέται από τα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου. Εκφράζουμε αυτήν την αλληλεγγύη, όχι μόνο επειδή ο χώρος της κατάληψης στο παρελθόν έχει δεχτεί και αυτός επιθέσεις από τα φασιστικά καθάρματα. Στο Ρεσάλτο, όπως και σε κάθε εγχείρημα κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης, αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι διότι συνεισφέρουμε στον ίδιο αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί με κάθε αγωνιστή, ντόπιο ή μετανάστη, που μάχεται «από τα κάτω» ενάντια στο φόβο, το φασισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Kατάληψη Αpertus  

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο 

Radio_active Zone: Εκπομπή για τη κοινωνική έκρηξη στην Αγγλία

radioactiveFinal87.7

Το δικαστήριο ενόρκων αποφάνθηκε στις 08/01/2014 ότι η αστυνομία του Λονδίνου νομίμως πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο άντρα τον Mark Duggan αθωώνοντας έτσι το μπάτσο-δολοφόνο. Ο Mark Duggan, ετών 29, περικυκλώθηκε από την αστυνομία και πυροβολήθηκε στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου στις 04 Αυγούστου του 2011. Ο αστυνομικός ο οποίος έριξε τον μοιραίο πυροβολισμό κατέθεσε ότι είδε ένα όπλο στο δεξί χέρι του Duggan. Ένα όπλο βρέθηκε αργότερα μερικά μέτρα από το σημείο όπου πέθανε ο Duggan, αλλά ήταν τυλιγμένο σε μια κάλτσα και δεν ήταν απασφαλισμένο για πυροβολισμό. Ο θάνατος του Duggan είχε οδηγήσει σε μια κοινωνική έκρηξη με μερικές από τις σφοδρότερες ταραχές που συνέβησαν ποτέ στη Βρετανία.

Με αφορμή λοιπόν την αθωωτική απόφαση για τη κρατική δολοφονία του 29χρονου νεαρού, σήμερα Δευτέρα 27/01/14 και στα πλαίσια της εβδομαδιαίας ενημερωτικής εκπομπής της Ραδιουργίας Radio_active Zone, θα μεταδοθεί σε επανάληψη παλιότερη εκπομπή με κεντρικό θέμα την υπόθεση αυτή και όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, Δευτέρα 27/01/14, στις 18.30 από την εκπομπή Radio_active Zone

uk riots1

Σχετικά με τη θρασύδειλη επίθεση παρακρατικών φασιστοειδών στο Ρεσάλτο

antifa

Χθες, Σάββατο 25/01/14, οι φασίστες ξετρύπωσαν από τις τρύπες τους και προέβηκαν σε μια κίνηση εντυπωσιασμου. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα 60-80 παρακρατικών τραμπούκων πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου περνώντας μάλιστα και από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τον παρακρατικό ρουπακιά κατεβάζοντας μάλιστα και πανό που υπήρχε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια οι θρασύδειλοι παρακρατικοί τραμπούκοι του συστήματος επιτέθηκαν και στον αναρχικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Κερατσινίου Ρεσάλτο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν ο  Αυτοοργανωμένος χώρος, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ, η Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου και η Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας μέσα σε όλα αναφέρει πως  4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, τα θρασύδειλα φασιστοειδή έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Κερατσίνι, 100 περίπου άτομα, στις συνοικίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων. Κατεβαίνοντας την οδό Τσαλδάρη, βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων και καταστρέφοντας πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων «Πλουμπίδης». Μια ξεκάθαρη «ανάληψη ευθύνης» πλέον της δολοφονίας από πλευράς τους, που μέχρι στιγμής δεν την αποδέχονταν, έχοντας «αδειάσει» τον μαχαιροβγάλτη τους Ρουπακιά.

Στο πέρασμά τους κατέβασαν και άλλα πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, λέρωσαν τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα ενώ φτάνοντας στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ. Προφανώς, στην προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις περιοχές του Πειραιά τις τελευταίες βδομάδες και να λειτουργήσουν ξανά τα γραφεία τους στη Νίκαια, έχουν ενοχληθεί από τη δυναμική αντίσταση που έχουν συναντήσει από τον κόσμο του αγώνα, γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησαν τις προκλήσεις τους ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, γράφοντας σύνθημα στον τοίχο του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Κορυδαλλού Pasamontana, επανεμφανιζόμενοι στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού με μια από τις γνωστές θλιβερές παρελάσεις τους). Κατά τη διάρκεια  της θρασύδειλης επίθεσης των ακροδεξιών τραμπούκων στο Ρεσάλτο βρισκόνταν περίπου 15 σύντροφοι και συντρόφισες οι οποίοι και υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα και μετά από πεντάλεπτη σύγκρουση κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Οι πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, βέβαια, που συνόδευσαν τους φασίστες μετά την επίθεσή τους μέχρι την αποχώρησή τους από το Κερατσίνι, δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Παρότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης-σύγκρουσης και παρότι αρκετοί φασίστες (αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή) αποχώρησαν χρωματισμένοι με μπογιά στα ρούχα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι το κυριότερο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αντικοινωνικό, τραμπούκικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, είναι η καταστροφή με πέτρες των τζαμιών των παραθύρων και της πρόσοψης του διπλανού σπιτιού, παρότι ο ιδιοκτήτης τούς φώναζε ότι είναι σπίτι και μέσα υπάρχει μικρό παιδί. Από τις δεκάδες πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι οι περισσότερες έπεσαν στο παιδικό δωμάτιο και αν το κοριτσάκι δεν είχε φυγαδευτεί από τους γονείς της θα είχε τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα. Ακολούθησε άμεσο αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Λαού και αυθόρμητη διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη (στους δρόμους που είχαν περάσει νωρίτερα οι φασίστες) από 400 και πλέον αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων – αγωνιζόμενων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές του Πειραιά και διάφορες συνοικίες της Αθήνας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, για το βίντεο της επίθεσης αλλά και για τη δυναμική απάντηση που δόθηκε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Αυτοοργανωμένου χώρου αλληλεγγύης & ρήξης Ρεσάλτο

Εκπομπή με τον αρνητή στράτευσης Δ. Χατζηβασιλειάδη (από 1431)

Αύριο, Κυριακή 26/01 η Ραδιουργία θα (ανα)μεταδόσει  πρόσφατη εκπομπή με τον αρνητή στράτευσης Δ. Χατζηβασιλειάδη  που πραγματοποιήθηκε από τον 1431 στις 12/12/13.

Τη Κυριακή 26/01 στις 18.30

1431logo

Εκπομπή για την υποβάθμιση της ζωής και τις συλλογικές διαδικασίες (από 1431)

Αύριο, Παρασκευή 24/01, η Ραδιουργία θα (ανα)μεταδόσει παλιότερη εκπομπή του 1431 με κεντρικό θέμα την υποβάθμιση της ζωής και τις συλλογικές διαδικασίες. Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε και μεταδόθηκε από τον 1431 στις 10/12/13. Στην εκπομπή συμμετείχε μέλος της συνέλευσης των γειτονιών στα δυτικά της Θεσ/νίκης για συζήτηση με αφορμή τη δολοφονία της 13χρονης μετανάστριας στο βωμό του κέρδους αλλά και αιτία τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

Τη Παρασκευή 24/01 στις 10.30 το πρωί

1431logo

Εκπομπή για την υποβάθμιση της ζωής & τις συλλογικές διεκδικήσεις (από 1431)

Αύριο, Παρασκευή 24/01, η Ραδιουργία θα (ανα)μεταδόσει παλιότερη εκπομπή του 1431 με κεντρικό θέμα την υποβάθμιση της ζωής και τις συλλογικές διαδικασίες. Η εκπομπή πραγματοποιήθηκε και μεταδόθηκε από τον 1431 στις 10/12/13. Στην εκπομπή συμμετείχε μέλος της συνέλευσης των γειτονιών στα δυτικά της Θεσ/νίκης για συζήτηση με αφορμή τη δολοφονία της 13χρονης μετανάστριας στο βωμό του κέρδους αλλά και αιτία τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

Τη Παρασκευή 24/01 στις 10.30 το πρωί

1431logo

Brazil: We need food, not football (Άρθρο από την Αυτόνομη Ζώνη)

690_3c621c92-9d55-4056-aabe-8f59213d4830

Όπως είχαμε γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν (Παγκόσμιο κύπελλο και εκμετάλευση, Στο βωμό του κέρδους, Στο βωμό του κέρδους μέρος 2ο, εκπομπή σχετικά με το καπιταλισμό,τη καταστολή και τον αθλητισμό) η κάθε μεγάλη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση αποτελεί άλλο ένα μέσο αφαίμαξης του λαού από το κράτος και το κεφάλαιο. Ο καπιταλισμός έχει εισβάλει για τα καλά στον αθλητισμό και τείνει να τον μετατρέψει σε άλλο ένα εργαλείο των συμφερόντων των αφεντικών. Έτσι και στη Βραζιλία, με τα απίθανα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας, αστέγων και εγκληματικότητας το παγκόσμιο και ντόπιο κεφάλαιο ετοιμάζεται για τη νέα βάρβαρη προέλαση του προκειμένου να αποτελειώσει την ήδη εξαθλιωμένη (ως επί το πλείστον της) βραζιλιανική κοινωνία. Το μέσο? Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γνωστό και ως Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία. Σε μια χώρα μάλιστα που φημίζεται για τη σχέση της με το ποδόσφαιρο.

Το κράτος λοιπόν χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους άνεργους νεολαίους  και τους εξαθλιωμένους γενικότερα τους οποίους και εκδιώχνει από τις φαβέλες τις οποίες αφού γέμισε με ναρκωτικά στη συνέχεια άρχισε να τις ισοπεδώνει.. Και όλα αυτά για να μη χαλάνε τη βιτρίνα του προιόντος για το οποίο θα καταφθάσουν εκατοντάδες χιλιάδες, στη πλειοψηφία τους “δυτικοί” “ποδοσφαιροτουρίστες” το καλοκαίρι στη Βραζιλία. Στη συνέχεια είναι οι αυξήσεις στις τιμές των δημοσίων αγαθών, οι εκκενώσεις καταλήψεων στέγης σε μια χώρα με τεράστια ποσοστά αστέγων και η κτηνώδης αστυνομική καταστολή που επιβλέπει αν όλα δουλεύουν ρολόι για τους καπιταλιστές, τη FIFA, τους χορηγούς, τις πολυεθνικές, τους πολιτικούς και το ντόπιο και παγκόσμιο κεφάλαιο. Ήδη από το 2010, οι κάτοικοι υποφέρουν από τις φασιστικές επιθέσεις και εκκαθαρίσεις στρατιωτικού τύπου της εξουσίας που είναι αποφασισμένη να διαλύσει τις παραγκουπόλεις των πάμφτωχων κατώτατων τάξεων στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και περιμετρικά αυτών.

Οι καταπιεσμένοι όμως εξεγείρονται..

Με φόντο το Μουντιάλ λοιπόν πραγματοποιήθηκε τεράστια αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των λεωφορείων κάτι που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις με σφοδρές συγκρούσεις σε όλη τη Βραζιλία τον Ιούνιο του 2013, που εξελίχθηκαν σε ένα κίνημα εναντίον της διαφθοράς και των υποβαθμισμένων δημόσιων υπηρεσιών την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2014. Οι βραζιλιανικές δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε 78 συλλήψεις ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζώη του κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έκρηξης που διήρκησε περισσότερες από δέκα μέρες.

Επίσης στις 15/10/13 πλήθος διαδηλωτών ενώθηκε με τους απεργούς δασκάλους στις διαδηλώσεις στις δύο μεγαλύτερες μητροπόλεις. Κατά τη διάρκεια της πορείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο στην οποία συμμτείχαν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι και ενώ αυτή διέσχιζε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της μητρόπολης, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τους μπάτσους ενώ σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Σάο Πάολο.

Με το νέο έτος και πιο συγκεκριμένα στις 07/01/14, οι κάτοικοι της φαβέλας “Metro-Mangueira”  του Ρίο αντιστάθηκαν και συγκρούστηκαν στην νέα φασιστική επιδρομή πάνοπλων μπάτσων. Κατά την διάρκεια του απογεύματος και της νύχτας οι κάτοικοι της συγκεκριμένης φαβέλας διαμαρτυρήθηκαν κατά της έξωσης σαράντα οικογενειών. Η φαβέλα απέχει λιγότερο από 500 μέτρα από το στάδιο στο οποίο και πραγματοποιηθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, το γνωστό σε όλους Μαρακανά. Επίσης στις 15/01/14 διοργανώθηκε πορεία αλληλεγγύης στη φαβέλα αυτή ενώ στις 16/01/14 πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στα διόδια  όπου και ισοπεδώθηκαν πολλά κουβούκλια διοδίων από τους οργισμένους διαδηλωτές.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η στάση του γνωστού βολεμένου και καθεστωτικού πρώην ποδοσφαιριστή Πελέ ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι «Ας ξεχάσουμε όλη αυτή την αναταραχή που συμβαίνει στη Βραζιλία, όλες αυτές τις διαδηλώσεις και ας θυμηθούμε ότι η εθνική μας ομάδα είναι η χώρα μας και το αίμα μας» κάτι που εξόργισε το κόσμο.  Τελικά μετά από λίγες μέρες προσπάθησε να περισώσει αποτυχημένα τη κατάσταση δηλώνοντας πως εκφράζει τη στήριξή του στις ειρηνικές διαδηλώσεις..

 Από το group της Αυτόνομης Ζώνης

Παλιότερη ενημερωτική εκπομπή για τις εκκενώσεις στη Πάτρα (από Ράδιο Κατάληψη)

afisa_dikasthrio

Με αφορμή τις πρόσφατες δράσεις αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στη Πάτρα καθώς και για τους διωκόμενους για το ίδιο ζήτημα, η Ραδιουργία θα (ανα)μεταδόσει αύριο τα τέσσερα μέρη παλιότερης ενημερωτικής εκπομπής από το Ράδιο Κατάληψη για το ζήτημα αυτό. Πιο συγκεκριμένα , στις 07 Αυγούστου του 2013, δυο μέρες μετά την εκκένωση τριών καταλήψεων στην Πάτρα, έγινε μια μακροσκελής ενημερωτική εκπομπή από το Ράδιο Κατάληψη σχετικά με τα γεγονότα αλλά και την ιστορία των χώρων αυτών. Η εκπομπή είναι χωρισμένη στα εξής τέσσερα μέρη:

Μέρος 1ο – Το χρονικό της εκκένωσης των 3 καταλήψεων (ενημέρωση σχετικά με τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων και των δράσεων εκείνες τις πρώτες μέρες στην πόλη της Πάτρας)

Μέρος 2ο – Ιστορικό Παραρτήματος (μια προσπάθεια να προσδιοριστεί μέσα από τους αγώνες που διεξήχθησαν στο παρελθόν η έννοια «ιστορικός χώρος» που συνοδεύει το Παράρτημα, αλλά και οι διεργασίες εκείνες που οδήγησαν στο σημερινό τρόπο λειτουργίας του. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά το διάστημα από το 1973 όπου και καταλήφθηκε σαν ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στην Αθήνα έως τα μέσα του ’90 όπου και σταμάτησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου και ερειπώθηκε. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει από τις αρχές του 2000 έως και σήμερα όπου μιλάμε πλέον για Κατάληψη Παραρτήματος)

Μέρος 3ο – Ιστορικό κατάληψης Μαραγκοπούλειο (η κατάληψη Μαραγκοπούλειο δημιουργήθηκε για να στεγάσει τις ανάγκες του συλλογικού εγχειρήματος λόγου και δράσης «Πέρασμα». Η κατάληψη, η εκκένωση, η επανακατάληψη, οι επιθέσεις από μπάτσους και φασίστες συνθέτουν την ιστορία αυτού του χώρου που το τελευταία χρόνια μπήκε στο στόχαστρο της καταστολής λόγω της πολύμορφης και έντονης δράσης του εντός του αναρχικού κινήματος)

Μέρος 4ο – Ομάδες Παραρτήματος (περιλαμβάνει περιγραφή των ομάδων, συλλογικοτήτων και εγχειρημάτων που δραστηριοποιούνταν στο Παράρτημα μέχρι τη στιγμή της εκκένωσης αλλά και στα εγχειρήματα και τις υποδομές που είχαν κατά καιρούς φιλοξενηθεί στο χώρο. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που έπαιξε ο χώρος στη διάδοση της αυτοοργανωμένης μουσικής σκηνής και έκφρασης)

 Αύριο, Πέμπτη 23/01, στις 10.15 το πρωί  (με ένα διάλειμμα στις 12.00 για τη ζώνη αντιπληροφόρησης της Ραδιουργίας ) από τη συχνότητα της Ραδιουργίας FM

mix_and_match_logo

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Ερείπια” στη κατάληψη Apertus

provoli documentary-orothetikes

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ερείπια» (Ruins)

Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

Ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών».  Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Τη Παρασκευή 24/01/14 στις 20.30 στη κατάληψη Apertus