Αναμεταδόδεις εκπομπών/εκδηλώσεων από τη συχνότητα της Ραδιουργίας

poster-color1

Τη Τετάρτη 25/12 & τη Παρασκευή 27/12 στις 10.00 μμ θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος της απομαγνητοφωνημένης εκδήλωσης-ενημέρωσης για το ζήτημα της «ανάπλασης» του δημοτικού πάρκου Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε στις 08/12. Στο προσεχές μέλλον το ηχητικό αυτό αρχείο θα ανέβει & στο αρχείο εκπομπών

image001

Επίσης, τη Τετάρτη 25/12 & τη Παρασκευή 27/12 στις 11.00μμ θα αναμεταδοθεί το αυτοοργανωμένο ντοκιμαντέρ από την εργατική συλλογικότητα Διακόπτες(τεχνικοί κιν/φου–τηλεόρασης) με τίτλο «Η τυχαία δίωξη ενός αναρχικού» που αφορά την υπόθεση της σκευωρίας ενάντια στο Θοδωρή Σίψα. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ομιλίες δικηγόρων σχετικών με την υπόθεση καθώς & απόσπασμα από συνέντευξη με το Θ.Σίψα που μεταδόθηκε από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφραση 98FM

Το Ημερολόγιο του Πάρκου

front-page

Το ημερολόγιο διανέμεται για την ενίσχυση των δράσεων της Συνέλευσης, καθώς το μικρό κέρδος που θα προκύψει θα διατεθεί για να καλυφθεί μέρος των εξόδων (δικαστικοί αγώνες, διοργάνωση της συζήτησης της Κυριακής, επικοινωνιακά έξοδα). Το ημερολόγιο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με συλλογική εργασία μελών της Συνέλευσης. Η τιμή του είναι 4€. Mπορείτε να το βρείτε & στο studio της Ραδιουργίας!

Σήματα καπνού γι’ αυτό που πρόκειται να έρθει (από “Παροξυσμό”)

Σήματα καπνού γι’ αυτό που πρόκειται να έρθει

Από τις απαρχές του καπιταλισμού, μας αναγκάζουν να αποχωριζόμαστε την γη, το σημαντικότερο μέσο διαβίωσης μας. Πλέον δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, να κτίσουμε τα σπίτια μας, να ζήσουμε σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Μας «προσφέρουν» τελικά ένα δώρο που κάνεις μας ποτέ δεν ζήτησε: την ζωή στα αστικά κέντρα. Εκεί μπορούμε να ζήσουμε τελείως «απελευθερωμένοι» από τα μέσα παραγωγής, αναπαραγωγής και διαβίωσης μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εργάτες και πουλάμε το τομάρι μας. Παζαρεύουμε συνεχώς το τομάρι μας στην ελεύθερη αγορά, το ταΐζουμε με βλαβερές τροφές που τις έχουμε παράγει εμείς σε μια αλυσίδα παραγωγής, το βαρβαρίζουμε με πληροφορίες που παράγουμε και διακινούμε εμείς, το διασκεδάζουμε και το απασχολούμε με τεχνικές ευφορίες που μας αναγκάζουν να καταναλώσουμε. Αυτό λίγο πολύ χαρακτηρίζει την ιστορική διαδικασία της εκμετάλλευσης: Αποχωρισμός και σφετερισμός… Το σχέδιο είναι απλό: να καταναλώνουμε εμπορεύματα που εμείς παράγουμε. Ένας φαύλος κύκλος, που στο κέντρο και σε πολλά σημεία της περιφέρειας του, βρίσκεται η κερδοφορία των αφεντικών.

Αυτήν την περίοδο, που η αιθαλομίχλη έχει πνίξει την Ελλάδα, αυτός ο επί δεκαετίες σιωπηλός καταναγκασμός της εκμετάλλευσης, που μέσω της εκπαίδευσης, της παράδοσης και των συνηθειών φαίνονταν ως  αυτονόητος φυσικός νόμος, έχει δώσει για άλλη μια φορά την θέση του σε μια έξω-οικονομική βία  που αποσκοπεί στην βαθύτερη εκμετάλλευση και περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας. Κρίση την ονομάζουν. Αυτό που μας πνίγει αυτές τις μέρες και σκεπάζει όλη την πόλη, δεν είναι η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Είναι η απαρχή ενός νέου κύκλου συσσώρευσης του κεφαλαίου με πιο άγριους όρους. Μας ζητούν να φτωχύνουμε και άλλο τις ζωές μας.  Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια, μας έβαλαν να παράγουμε και ταυτόχρονα να καταναλώνουμε αμέτρητα σώματα καλοριφέρ, σωλήνων, καυστήρων κτλ για να μπορούμε με το πάτημα ενός κουμπιού να ζεστάνουμε όλα τα δωμάτια ενός χρεωμένου νοικοκυριού, σήμερα με βία μας ωθούν να αποψιλώνουμε ανεξέλεγκτα τα δάση για να τα καίμε απρογραμμάτιστα στα τζάκια και τις ξυλόσομπες.

Κι όμως: Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία μας ζητούν να περιορίσουμε την «άσκοπη χρήση τζακιών» το σαββατοκύριακο, χωρίς να μας αντιπροτείνουν εναλλακτικές λύσεις… Καθόλου δεν μας εκπλήσσουν… Προ πολλού μας έχουν ζητήσει να μην αναπνέουμε, ενώ ταυτόχρονα μας αφαιρούν το οξυγόνο.

Η «εορταστική» αιθαλομίχλη που έχει πνίξει τα αστικά κέντρα δίνει τα σημάδια αυτού που πρόκειται να έρθει. Ας τα δούμε λοιπόν και ας τσούζουν τα μάτια μας. Και ας πάρουμε θέσεις μάχης, γνωρίζοντας πως η επιλογή της σύγκρουσης, είναι επιλογή ζωής.

Έντυπο δρόμου/Ιστοσελίδα αντιπηροφόρησης «Παροξυσμός» 21/12/13

Graphic1_13

Ενημέρωση απο τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό

Χτες Τετάρτη 18-12-2013 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Σάββα Ξηρό, στη πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο με τη συμμέτοχη 40-50 αλληλέγγυων.

Υπήρχε μικροφωνική και τραπεζάκι με έντυπα (το οποίο τιμήθηκε δεόντως από τους περαστικούς) ενώ φωνάζονταν και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους. Η ανταπόκριση του κόσμου από «ουδέτερη» έως πολύ θετική.

Το πανό της συγκέντρωσης έγραφε: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ. (Εκδίκαση αίτησης αποφυλάκισης 19-12) (Α)

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο άνεμος γυρίζει, τα σημάδια προμηνύουν θύελλα», στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου με τη συμμετοχή αρκετών από τους συγκεντρωμένους.

Για φωτογραφίες & για το ντοκιμαντέρ της προβολής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού

Δυο μέρες στην κατάληψη Apertus για τη στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης

kafeneio party

Παρασκευή 20/12:
Καφενείο από τις 19:30, όπου θα γίνει και ενημέρωση για τον φυλακισμένο απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη.
Τρίτη 24/12
Πάρτυ από τις 21:00 με μουσικές έκπληξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταμείο εδώ

Παρέμβαση στα εγκαίνια της πινακοθήκης για το ζήτημα του δημοτικού πάρκου

cf80ceb1cf81cebacebfcebcceb9ceb6ceb5cf83-9

Παρέμβαση, της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου καθώς και αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε στις 17/12 έξω από το χώρο της δημοτικής πινακοθήκης που εγκαινιάζονταν με την παρουσία όλης της δημοτικής αρχής.

Το πανό της παρέμβασης έγραφε «Εγκαινιάστε τώρα και την νεκρή φύση του πάρκου». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ακούστηκαν συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής όπως είναι το χαρακτηριστικό που ακούγεται πλέον σε ολόκληρη την πόλη του Αγρινίου: ”Μίζες, τσιμέντο, καταστολή αυτή είναι η ανάπλαση η δημοτική”.

Τοποθετήκε, μπροστά από το κτίριο της πινακοθήκης, πλακάτ με φωτογραφίες από τις βίαιες εργασίες “ανάπλασης” και μεταφύτευσης καθώς και ξεραμένα λιγούστρα από τις βάρβαρες εκριζώσεις στο πάρκο. Η δράση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναδειχθούν τόσο τα έργα καταστροφής όσο και οι αποτυχημένες “μεταφυτεύσεις” δένδρων (μεγάλης αξίας) του Παπαστράτειου Πάρκου. Οι μεταφυτεύσεις έγιναν με ευθύνη του δήμου Αγρινίου για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες μεταφύτευσης που ορίζουν οι επιστήμες περιβάλλοντος. Εδώ χρειάζεται να αναφερθεί πως οι “μεταφυτεύσεις” πραγματοποιήθηκαν σε ημιτελή έργα “αναπλάσεων” δημόσιων χώρων που βρίσκονται στις περιοχές Μεγάλη Χώρα και Τριαντέικα. Έργα “τέχνης” που βρίσκονται σε δημόσια θέα ως δείγματα του πως εννοεί η δημαρχιακή αυλή τη ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ.

Ανοιχτή Συνέλευση για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου

parkomizes_6

Για περισσότερη ενημέρωση & φωτογραφίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της συνέλευσης

Σχετικά με το ταμείο αλληλεγγύης στη κατάληψη Apertus

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  APERTUS

Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε ο ένας αγώνας ξεπηδάει μετά τον άλλο θέτοντας σε επαγρύπνηση τους μηχανισμούς των αφεντικών. Εξαιτίας αυτής της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, όπου φτωχοποιούνται και περιθωριοποιούνται τεράστια τμήματα του πληθυσμού, η κοινωνική ανυπακοή μεταδίδεται από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, δίνοντας κουράγιο, δύναμη και ελπίδα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευομένους αυτού του κόσμου.

Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το κράτος δεν θα μπορούσε παρά να επιβάλλει πιο ολοκληρωτικές πολιτικές, να αναβαθμίσει το θεσμικό του οπλοστάσιο, να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την αυταρχική του στάση και την καταστολή του. Έτσι, αναλαμβάνει αποφασιστικά την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανυπακοής μοιράζοντας απλόχερα ξύλο, χρηματικές ποινές, διώξεις και φυλακίσεις σε όσους/ες αντιστέκονται. Το κράτος με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, αποτρέποντας να εκφραστεί η γενικευμένη αντίδραση με οργανωμένες εξεγερτικές μορφές.

Στο Αγρίνιο, από τις αρχές του καλοκαιριού του ’13, έχει ξεκινήσει μια βιομηχανία κλήσεων και διώξεων σε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες και νεολαίους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των τοπικών κοινωνικών και αντιφασιστικών αγώνων. Όλες αυτές οι κλήσεις και οι διώξεις προέρχονται από γεγονότα των τελευταίων δυο χρόνων, όπου παρέμεναν ξεχασμένες στα συρτάρια της ασφάλειας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διάφορες κλήσεις για προανακριτικές διαδικασίες απευθύνονται στα ίδια άτομα, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, κάτι που προδίδει την προχειρότητα και την εκδικητική τους σκοπιμότητα. Οι κλήσεις και διώξεις αναφέρονται σε γεγονότα μαχητικού αντιφασισμού, σε συγκρούσεις με της δυνάμεις της καταστολής που διασφάλιζαν το «μοίρασμα» φυλλαδίων της Χ.Α., όπως επίσης και σε  συγκρούσεις μετά το ψήφισμα του 2ου Μνημονίου το Φλεβάρη του ’12. 

Βρισκόμαστε στην πλευρά των αγωνιζόμενων, των καταπιεσμένων, των εκμεταλλευομένων, των ανυπότακτων, της άγριας νεολαίας που αντιστέκεται. Μέσα σε αυτόν τον κοινωνικό χειμώνα που θέλουν να μας επιβάλλουν, προτάσσουμε την συντροφικότητα, τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, τις σχέσεις αλληλοβοηθείας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η επιλογή μας να δημιουργήσουμε στην κατάληψη Apertus το Ταμείο Αλληλεγγύης για την οικονομικής στήριξη διωκόμενων για γεγονότα αντίστασης στο Αγρίνιο, καθώς επίσης και συντρόφων που έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το φασιστικό παρακράτος. Ένα ταμείο, που παράλληλα με τις τοπικές υποθέσεις, θα στηρίζει και διωκόμενους ή φυλακισμένους αγωνιστές από κάθε περιοχή του ελλαδικού χώρου. Με την δημιουργία του Ταμείου επιδιώκουμε αυτήν την συνεισφορά να την ανοίξουμε κοινωνικά, να την δυναμώσουμε και να την καταστίσουμε και πιο αποτελεσματική. Το Ταμείο θα ενισχύεται τακτικά από εισφορές, από το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο/bar της κατάληψης, καθώς επίσης και από εκδηλώσεις/ συναυλίες που θα γίνονται στο χώρο. Η ενημέρωση και ο έλεγχος του θα γίνεται στις εβδομαδιαίες συνελεύσεις της κατάληψης.

Ευελπιστούμε να στηριχτεί για να μπορέσει να στηρίξει!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

tameio allil