Αντιφασιστική συγκέντρωση (Μεσολόγγι)

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

 Ξημερώματα Τετάρτης 18/9 ο μουσικός, αντιφασίστας και αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός παρακρατικού νεοναζί δολοφόνου, μέλους της Χρυσής Αυγής. Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αριστερούς-αναρχικούς, το μακρύ δεξί χέρι του κράτους έφτασε να δολοφονήσει με δύο μαχαιριές και την ανοχή της αστυνομίας έναν αντιφασίστα. Έναν άνθρωπο που με τη μουσική του αλλά και τη φυσική του παρουσία έπαιρνε μέρος στους αγώνες ενάντια στην σύγχρονη δικτατορία, κρατική και παρακρατική.

Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο της δολοφονίας ενός αντιστεκόμενου ανθρώπου για να δούμε το πρόσωπο του νεοναζισμού στην Ελλάδα; Έπρεπε να χυθεί κι άλλο αίμα για να αντιληφθούμε ότι η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή δεν κάνει κάποιου είδους αντίσταση αλλά αντίθετα, επιτίθεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που αντιστέκονται; Στο ενεργητικό της μετριούνται επιθέσεις σε απεργούς και χώρους αντίστασης αλλά ΠΟΤΕ στους πραγματικούς υπευθύνους οι οποίοι την δημιουργούν και των οποίων απολαμβάνει την κάλυψη και την ασυλία.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, ασχέτως εάν εμφανίζεται ως τέτοιο. Δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όραμα. Είναι μια παρακρατική νεοναζιστική οργάνωση, από αυτές που σε αυτόν τον τόπο ξεφυτρώνουν κάθε φορά που στην κοινωνία παρουσιάζονται κρούσματα ανυπακοής και αντίδρασης. Η Χρυσή Αυγή έρχειται να κάνει για λογαριασμό του κράτους όλα αυτά που το ίδιο ακόμα δεν μπορεί. Ο ρόλος της είναι να κρατήσει την οργή μακριά από τους υπευθύνους, να εφεύρει «εχθρούς» για να ξεσπούν εκεί οι καταπιεσμένοι και να επιτεθεί σε όσους πραγματικά αντιστέκονται. Είναι γνωστές οι σχέσεις των νεοναζί με την αστυνομία. Είναι γνωστή διεθνώς η στήριξη τους από εφοπλιστές και η εμπλοκή τους με κυκλώματα της νύχτας. Οι στόχοι τους πλέον είναι ξεκάθαροι: αίμα και βία στους φτωχούς, υποκλίσεις στους κρατούντες. Στην ίδια μας την πόλη άλλωστε, οι «επαναστάτες» και «δυνατοί» χρυσαυγίτες τα έχουν βάλει μόνο με μικρέμπορους στην λαϊκή αγορά, τσιγγάνους και τους καταληψίες της Βαλβείου.

Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εάν θεωρούμε ότι μια χούφτα φονιάδων, ιδεολογικών (και όχι μόνο) απογόνων του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας θα κάνει κουμάντο στις γειτονιές μας. Εάν θα αφήσουμε το νεοναζιστικό δηλητήριο να συνεχίζει να σκοτώνει την κοινωνία μας. Εάν θα ανεχτούμε νέες δολοφονίες, νέα πογκρόμ, νέες διώξεις ενάντια σε όσους μισούν οι Χρυσαυγήτες και τα αφεντικά τους. Εάν θέλουμε μια καλύτερη κοινωνία η μια κοινωνία βουτηγμένη στα σκοτάδια του ναζισμού. Τον ναζισμό η χώρα τον γνώρισε, καταστράφηκε από αυτόν και τον πολέμησε. Ας μην αφήσουμε μια χούφτα παρακρατικών να τον επαναφέρουν από την πίσω πόρτα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚH ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕIΑ

ΣAΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗ ΒΑΛΒΕΙΟ

Αυτόνομη Κίνηση Βαλβείου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *