Football and Politics.. (Από Αυτόνομη Ζώνη)

Ως γνωστόν η ακροδεξιά & οι νεοφασιστικές συμμορίες (τύπου χ.α) αποτελούσαν πάντα τη παρακρατική εφεδρεία του κράτους. Τέτοιες συμμορίες/ οργανώσεις λειτουργούσαν προς όφελος του καθεστώτος , του κράτους & του κεφαλαίου. Όταν οι συνθήκες ήταν γόνιμες (κρίση, φτώχεια, εξαθλίωση) & πάντα με τις πλάτες του κράτους, τέτοιου είδους συμμορίες γιγαντώνονταν με αποτέλεσμα σήμερα η παρακρατική συμμορία της χ.α να μπει ακόμη & στο κοινοβούλιο. Οι (νέο)φασίστες χρησιμοποιούσαν πάντα ως δεξαμενές στρατολόγησης τα μικρομεσαία στρώματα, την εργατική τάξη & το λουμπεναριάτο (τη στιγμή που στηριζόταν οικονομικά από τη μεγαλοαστική τάξη των εφοπλιστών) ρίχνοντας δίχτυα στα σχολεία, στις πλατείες & φυσικά στις εξέδρες των γηπέδων. Δεν είναι & λίγα τα παραδείγματα τόσο στην Ελλάδα όσο & στην Ευρώπη που κερκίδες & πέταλα αποτελούσαν εκτροφεία (ή έστω μέρη στρατολόγησης) φασιστών & παρακρατικών έτοιμων να στελεχώσουν φασιστικά τάγματα εφόδου ή μαφίες της νύχτας.

 Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι παντού έτσι. Τόσο στην Ευρώπη όσο & στην εγχώρια φάση πολλά είναι τα πέταλα, οι κερκίδες, οι σύνδεσμοι, τα groups & οι λοιποί οπαδικοί πυρήνες που υιοθετώντας την οπαδική άποψη Οπαδός = Άνθρωπος μάχονται & στο κοινωνικό πεδίο των εξεδρών & των γηπέδων ενάντια στις μισάνθρωπες φασιστικές/ ρατσιστικές ιδεολογίες, αντιλήψεις & τακτικές. Έτσι όχι απλά δεν γίνονται μαριονέτες προς στρατολόγηση αλλά βρίσκονται στη 1η γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα στο δρόμο, στα γήπεδα & παντού. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα πρόσφατα & τρανταχτά παραδείγματα που επαληθεύουν την ύπαρξη των αντιφασιστικών πυρήνων & δράσεων στους οπαδικούς κόλπους.

Στον εγχώριο χώρο, αρκετοί είναι αυτοί οι οπαδικοί πυρήνες που εδώ & πολλά χρόνια εξωτερικεύουν με διάφορους τρόπους τις αντιφασιστικές/ αντιρατσιστικές (& όχι μόνο) ευαισθησίες. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται & ένα αρκετά μαζικό κομμάτι των οργανωμένων & μη οπαδών της ομάδας της πόλης μας, του Παναιτωλικού. Στις 17/07/12  καλείται από διάφορους χώρους & συλλογικότητες αντιφασιστική συγκέντρωση/ πορεία στη πόλη μας. Ανάμεσα σε αυτές, καλούν (με αφίσα & κείμενο!) & οπαδικά groups του Παναιτωλικού (Αυτόνομη Ζώνη, Youth Block) μαζί με διάφορους άλλους αντιφασίστες οργανωμένους & μη οπαδούς του συλλόγου. Κάπως έτσι στη πορεία που απαρτίζεται από 250-300 περίπου αντιφασίστες  (η πλειοψηφία τους από Αγρίνιο & κοντινά περίχωρα) οι οπαδοί του Παναιτωλικού συγκροτούν μπλοκ που αποτελείται από 50-60 άτομα. Σε όλες τις μετέπειτα αντιφασιστικές πορείες, συγκεντρώσεις (& διάφορες εκδηλώσεις) στη πόλη μας οι οπαδοί του Παναιτωλικού συμμετέχουν μαζικά. Επίσης ο σύνδεσμος Warriors Θύρα 6 διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία διευκρινίζοντας εξαρχής ότι πραγματοποιείται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες & γενικότερα συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα! Τη περίοδο εκεινη που οι φασίστες με μπροστάρη το γνωστό γελοίο ξηρομερίτη βουλευτή (πλαισιωμένο από μπράβους της νύχτας) πανικόβλητοι από τον αντιφασιστικό άνεμο που πνέει στο Αγρίνιο, επισκέπτονται επιδεικνύοντας τα βουλευτικά όπλα τους σε μπαρ/ στέκια νεολαίων, εκατοντάδες αντιφασιστών/τριων κυκλοφορεί στους δρόμους & τις πλατείες της πόλης. Παρόλου που όλοι αυτοί, οι αντιφασίστες νεολαίοι & όχι μόνο βρίσκονται σε πλατείες & λοιπούς δημόσιους χώρους, οι φασίστες & λοιποί παρακρατικοί επισκέπτονται μαγαζιά επιλέγοντας συγκεκριμένες στιγμές που δεν υπάρχει πολύς κόσμος σε αυτά προκειμένου να διεκπεραιώσουν με επιτυχία το θρασύδειλο τους σχέδιο εκφοβισμού. Φυσικά & στο δρόμο πορεύονται μόνο οι εκατοντάδες αντιφασίστες/τριες της πόλης που αποδεικνύουν ότι το Αγρίνιο δεν το φοβίζουν οι παρακρατικές ψευτομαγκιές! Λίγες μέρες μετά, στο γήπεδο του Παναιτωλικού & στα πλαίσια του αγώνα με τον Εργοτέλη σηκώνεται πανί από τους κόλπους των οργανωμένων της Θύρας 6 με την υπογραφή του group της Αυτόνομης Ζώνης.

Σε πανελλαδικό επίπεδο αρκετά είναι τα παραδείγματα οπαδικών/ γηπεδικών πυρήνων που παίρνουν θέση ενάντια στο φασισμό/ εθνικισμό/ ρατσισμό. Στις 17/10/12 στο Περιστέρι καλεί σε εκδήλωση ο Πατριωτικός Σύλλογος & Κέντρο Ελληνικών Μελετών «Θερμοπύλες» με τη παρουσία μάλιστα & βουλευτή της χ.α. Στα καπάκια καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία καλεί & συμμετέχει & το club της Α.Ε.Κ Original Περιστερίου  που βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία  των φασιστών. Η εκδήλωση των φασιστών αναβάλλεται. Στις 27/12/12 & ενώ η Original Κορίνθου συγκεντρώνει τρόφιμα & ρούχα για άπορους έλληνες & μετανάστες δέχεται επίθεση από ντόπιο βουλευτή & λοιπά παρακρατικά μέλη της χ.α με αποτέλεσμα τα παρακρατικά ανθρωπάρια να τραπούν τελικά σε άτακτη φυγή & να το ρίξουν στις μηνύσεις. Τις επόμενες μέρες ακολουθούν αρκετές ανακοινώσεις από διάφορα clubs της Original τα οποία & καταδικάζουν το φασισμό & τη χ.α. Στις 15/05/13, περίπου οπαδοί του Ηρακλή Θες/νίκης που κατευθύνονται προς τη περιοχή της Επανομής προκειμένου να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους επιτίθενται στα γραφεία της συμμορίας της χ.α στη Νέα Μηχανιώνας. Για άλλη μια φορά οι μπάτσοι καταφθάνουν για να σώσουν τα γραφεία των φασιστών. Στις 01/06/13, μέλη της χ.α καταφθάνουν στα μουλωχτά στη Ν. Σμύρνη προκειμένου να μοιράσουν προπαγανδιστικό υλικό & τη κάνουν στα γρήγορα. Οι οργανωμένοι οπαδοί του τοπικού Πανιωνίου Panthers εκδίδουν ανακοίνωση μέσα από την ιστοσελίδα τους καυτηριάζοντας τόσο τον φασισμό & τη χ.α όσο & τη ταχύτητα που επέδειξαν.. Λίγες μέρες μετά καλείται αντιφασιστική πορεία & από αντιφασίστες οπαδούς  της τοπικής ομάδας. Στις 28/09/13 πραγματοποιείται ξανά αντιφασιστική πορεία η οποία καλείται ξανά από συλλογικότητες της Ν. Σμύρνης & από οπαδούς του Πανιώνιου.

Οι οπαδικοί πυρήνες της Α.ΕΚ αλλά & του Π.Α.ΟΚ επέδειξαν ιδιαίτερή αντιφασιστική ευαισθησία ακόμη & σε προπτώσεις που αφορούσαν παίχτες της ομάδας τους. Η αρχή έγινε με τους οπαδούς της Α.ΕΚ (κυρίως της Original) που πίεσαν τις καταστάσεις προκειμένου να διωχθεί κακήν κακώς ο ποδοσφαιριστής κατίδης που είχε τη φαεινή ιδέα να χαιρετήσει φασιστικά μετά από γκολ που πέτυχε είτε λόγω χαζομάρας που οφείλεται στην έλλειψη παιδείας είτε λόγω ηλιθιότητας που οφείλεται στη προσκόλληση στα εθνικιστικά/ φασιστικά ιδε’ωδη & στη μόδα της χ.α. Τη σκυτάλη πήραν οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ που στη περίπτωση του ποδοσφαιριστή αλβανικής καταγωγής κάτσε (ο οποίος ανέβασε φωτο στο fb φορώντας μπλούζα της αλβανικής εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης uck) δεν άφησαν καθόλου χώρο στους φασίστες της χ.α για να επωφεληθούν από τη κίνηση αυτή του ποδοσφαιριστή (η χ.α εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα) εκδίδοντας αρκετές ανακοινώσεις (από διάφορα clubs της Θύρας 4). Επίσης περίπου 40-50 οπαδοί της Θεσσαλονικιάς ομάδας επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της χ.α στη πόλη τους στις 12/09/13. Οι μπάτσοι κατέφθασαν γρήγορα & προκειμένου να σώσουν τα παρακρατικά αδέλφια τους επιτέθηκαν με μανία στους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ προχωρώντας σε 45 συλλήψεις.

Στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας & λοιπών προαστίων πραγματοποιήθηκε το εξαιρετικό εγχείρημα της 1ης πρώτης απόπειρας της αντιφασιστικής λίγκας (5χ5). Όπως λένε & οι ίδιοι οι διοργανωτές «σε μια ευχάριστη συνεύρεση γειτονιών που είχε ως στόχο την προώθηση του υγιούς αντιεμπορικού αθλητισμού, παράλληλα με την προώθηση του αντιφασιστικού αγώνα, προσπαθήσαμε να τονίσουμε την σημασία που έχει για εμάς το να σπάσουμε τη σιωπή που επιθυμεί να μας επιβάλει η εξουσία». Η αντιφασιστική πλαισιώθηκε από πολλούς ανθρώπους ενώ πραγματοποιήθηκε σε πολλές & διαφορετικές περιοχές του λεκανοπεδίου της αττικής όπως σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας (κουκάκι, κυψέλη, εξάρχεια, αμπελόκηποι, περισσός) αλλά & σε Πειραιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Αργυρούπολη, Βούλα κτλ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε στους αμπελόκηπους αγκαλιάστηκε από πολλούς  αντιφασίστες οπαδούς του Παναθηναϊκού που μάλιστα συνδιοργάνωσαν την αγωνιστική εκείνη μαζί με τα παιδιά της συνέλευσης της Αντιφασιστικής λίγκας! Στα σκαριά βρίσκεται ήδη η 2η Αντιφασιστική λίγκα Αθηνών! Εξάλλου κατά τη διάρκεια του 2μερου 29-30/06/13 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο 2μερο φεστιβάλ με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.  Το 2μερο συμπεριλάμβανε ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή των αυτό-οργανωμένων ποδοσφαιρικών ομάδων Προοδευτική Τούμπας (Θες/νίκη), Αστέρας Εξαρχείων (Αθήνα), Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα (Πάτρα) & Ελευθεριακός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Liberta (Βόλος) καθώς & party & συζητήσεις σχετικά με την αυτό-οργάνωση & το ποδόσφαιρο.

Στις 18/09/13 παρακρατικά φασιστοειδή της χ.α επιτίθενται στον 34χρονο αντιφασίστα rapper & εργάτη Παύλο Φύσσα  (Kilalh P) & την ολιγομελή παρέα του έξω από μπαρ στην περιοχή της Αμφιάλης στο Κερατσίνι. Το τάγμα εφόδου αποτελούνταν από 20-25 περίπου τραμπούκους παρακρατικούς που έστησαν καρτέρι στη παρέα του αντιφασίστα & παρά τις υπέρ τους αριθμητικές αναλογίες θρασύδειλος παρακρατικός τράβηξε μαχαίρι με το οποίο & πλήγωσε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα. Η δολοφονία του 34χρονου αποτελεί αφορμή για την εξωτερίκευση της συσσωρευμένης ήδη οργής, αγανάκτησης & αποστροφής χιλιάδων ανθρώπων απέναντι στη (νέο)φασιστική απειλή που εξαπλώνεται με τη πλήρη κάλυψη & ανοχή του κράτους & της αστυνομίας. Σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά & σε πολλές χώρες του εξωτερικού ( Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Καναδά κ.α) πραγματοποιούνται μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που προφυλάσσουν τις φασιστοφωλιές όσο καλύτερα μπορούν. Στο Αγρίνιο πραγματοποιούνται σε διάστημα λίγων ημερών πέντε συνολικά μαζικότατες αντιφασιστικές διαδηλώσεις (καλεσμένες από συλλογικότητες, φορείς, σωματεία, μαθητές, αριστερές οργανώσεις & κόμματα) με τους οπαδούς του Παναιτωλικού να δίνουν βροντερό παρόν σε σχεδόν όλες από αυτές. Μάλιστα η πορεία που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (με τη συμμετοχή 400-500 περίπου ατόμων) με κατεύθυνση το κοτέτσι της χ.α (στα όρια της πόλης & ακριβώς απέναντι από το μέγαρο του α.τ Αγρινίου) συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής που έκανε χρήση χημικών & ρίψη πετρών προκειμένου να προστατεύσει τα γραφεία των παρακρατικών αδερφών τους.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι οργανωμένοι στο πέταλο της Θύρας 6 σήκωσαν πανί που αναφερόταν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ ανάλογο πανί σήκωσαν & οι οργανωμένοι της Αθήνας (Guerreros) στη Θύρα που βρισκόταν. Μάλιστα με την ανάρτηση των αντιφασιστικών πανιών με την έναρξη του αγώνα το πέταλο σχεδόν σύσσωμο αλλά & κάποιος κόσμος από άλλες θύρες φώναξαν το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» κάνοντας ξεκάθαρο ότι στο Αγρίνιο οι φασίστες δεν χωράνε…. Πανιά με ανάλογο αντιφασιστικό περιεχόμενο σηκώθηκαν & σε άλλη γήπεδα τόσο στην Ελλάδα όσο & στο εξωτερικό. Οπαδοί του Ατρόμητου Περιστερίου, του Φωστήρα, του Ηρακλή Θες/νίκης, της Α.Ε.Κ, του Παναθηναϊκού, του Π.Α.Ο.Κ , του Άρη Θες/νίκης, του Εργοτέλη, του Αγροτικού Αστέρα, του Πανιώνιου, της Νίκης Βόλου, του Ολυμπιακού Βόλου, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, της Α.Ε Μελισσάς, της Καλλιθέας κτλ. Στο εξωτερικό πανιά αναρτώνται από τους οπαδούς των Rayo Vallecano(καλούν & πορεία) & Deportivo Alaves στην Ισπανία, Sankt Pauli & S.V Babelsberg στη Γερμανία, Genoa & Livorno στην Ιταλία, Brønshøj (Δανία), Partizan Minsk (Λευκορωσία), Ομόνοιας Λευκωσίας (καλούν & πορεία).

1176168_159496687584363_1403987273_n

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Αυτόνομης Ζώνης και στο άρθρο Football and Politics 

Επανέναρξη λειτουργίας του Radio Revolt στις 26/09

Επανέναρξη λειτουργίας του αναρχικού αυτό-οργανωμένου

ραδιοφωνικού σταθμού Radio Revolt  στις 26/9

showthumb.php

Μετά από ένα χρόνο απουσίας το ραδιοφωνικό εγχείρημα Radio   Revolt επιστρέφει ως ένα ακόμα ανάχωμα αντίστασης στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, προάγοντας τις δικές μας αξίες, εμμένοντας στην ανάγκη για αντιπληροφόρηση.

Δεν έχει νόημα να αναλωθούμε στην καταστολή που δεχτήκαμε. Όλο αυτό τον καιρό που μείναμε στην αφάνεια, δε σκεφτήκαμε ποτέ να εγκαταλείψουμε. Ανανεώθηκε η σύσταση της συνέλευσης, στήθηκε από το μηδέν η υποδομή και επιστρέφουμε δυναμικά, ανοιχτοί σε κάθε συλλογικότητα ή άτομο που με το λόγο και τις πράξεις του προωθεί τις αναρχικές, ανατρεπτικές ιδέες. Με αναμεταδόσεις πορειών, θεματικές εκπομπές και συζητήσεις, χρησιμοποιούμε το ραδιόφωνο ως μέσο σύνδεσης των αγωνιζόμενων εντός και εκτός των τειχών, κάθε πυρήνα που βρίσκεται σε ρήξη με το υπάρχον.

Η συνέλευσή μας λειτουργεί αντιιεραρχικά και αυτοοοργανωμένα, καταρρίπτοντας τη λογική της αντιπροσώπευσης και κάθε μορφή εξουσίας. Στο κύμα της καταστολής και φίμωσης που βιώνουμε, ας απαντήσουμε μαχητικά με τα δικά μας μέσα ως τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

Οι ιδέες μας δεν καταστέλλονται, δεν εκκενώνονται.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

Radio Revolt

Λόγω τεχνικών προβλημάτων  ανανεώσαμε το site και θα μας βρείτε στο radio-revolt.net

 Εκπέμπουμε ξανά από την Πέμπτη 26/9 με ολοήμερο πρόγραμμα ανοίγματος από της 12 το μεσημέρι:

 12:00- Έναρξη, λίγα λόγια για το Radio Revolt

13:00- Δελτίο Αντιπληροφόρησης

17:00- Ιερά Εξέταση: Arditi del popolo, ο πρώτος ένοπλος αντιφασιστικός αγώνας

19:00- Εκπομπή για την κατάληψη Δέλτα

 Από τις 21:00 Live Ρεμπέτικο γλέντι στο αίθριο του Πολυτεχνείου

 Όλη την ημέρα (26/9), από τις 12:00 στο αίθριο του Πολυτεχνείου θα υπάρχει καφέ μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, φαγητό καθώς και πάγκοι με έντυπο υλικό και βιβλία

Αντιφασιστική συγκέντρωση (Μεσολόγγι)

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

 Ξημερώματα Τετάρτης 18/9 ο μουσικός, αντιφασίστας και αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός παρακρατικού νεοναζί δολοφόνου, μέλους της Χρυσής Αυγής. Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αριστερούς-αναρχικούς, το μακρύ δεξί χέρι του κράτους έφτασε να δολοφονήσει με δύο μαχαιριές και την ανοχή της αστυνομίας έναν αντιφασίστα. Έναν άνθρωπο που με τη μουσική του αλλά και τη φυσική του παρουσία έπαιρνε μέρος στους αγώνες ενάντια στην σύγχρονη δικτατορία, κρατική και παρακρατική.

Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο της δολοφονίας ενός αντιστεκόμενου ανθρώπου για να δούμε το πρόσωπο του νεοναζισμού στην Ελλάδα; Έπρεπε να χυθεί κι άλλο αίμα για να αντιληφθούμε ότι η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή δεν κάνει κάποιου είδους αντίσταση αλλά αντίθετα, επιτίθεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που αντιστέκονται; Στο ενεργητικό της μετριούνται επιθέσεις σε απεργούς και χώρους αντίστασης αλλά ΠΟΤΕ στους πραγματικούς υπευθύνους οι οποίοι την δημιουργούν και των οποίων απολαμβάνει την κάλυψη και την ασυλία.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, ασχέτως εάν εμφανίζεται ως τέτοιο. Δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όραμα. Είναι μια παρακρατική νεοναζιστική οργάνωση, από αυτές που σε αυτόν τον τόπο ξεφυτρώνουν κάθε φορά που στην κοινωνία παρουσιάζονται κρούσματα ανυπακοής και αντίδρασης. Η Χρυσή Αυγή έρχειται να κάνει για λογαριασμό του κράτους όλα αυτά που το ίδιο ακόμα δεν μπορεί. Ο ρόλος της είναι να κρατήσει την οργή μακριά από τους υπευθύνους, να εφεύρει «εχθρούς» για να ξεσπούν εκεί οι καταπιεσμένοι και να επιτεθεί σε όσους πραγματικά αντιστέκονται. Είναι γνωστές οι σχέσεις των νεοναζί με την αστυνομία. Είναι γνωστή διεθνώς η στήριξη τους από εφοπλιστές και η εμπλοκή τους με κυκλώματα της νύχτας. Οι στόχοι τους πλέον είναι ξεκάθαροι: αίμα και βία στους φτωχούς, υποκλίσεις στους κρατούντες. Στην ίδια μας την πόλη άλλωστε, οι «επαναστάτες» και «δυνατοί» χρυσαυγίτες τα έχουν βάλει μόνο με μικρέμπορους στην λαϊκή αγορά, τσιγγάνους και τους καταληψίες της Βαλβείου.

Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εάν θεωρούμε ότι μια χούφτα φονιάδων, ιδεολογικών (και όχι μόνο) απογόνων του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας θα κάνει κουμάντο στις γειτονιές μας. Εάν θα αφήσουμε το νεοναζιστικό δηλητήριο να συνεχίζει να σκοτώνει την κοινωνία μας. Εάν θα ανεχτούμε νέες δολοφονίες, νέα πογκρόμ, νέες διώξεις ενάντια σε όσους μισούν οι Χρυσαυγήτες και τα αφεντικά τους. Εάν θέλουμε μια καλύτερη κοινωνία η μια κοινωνία βουτηγμένη στα σκοτάδια του ναζισμού. Τον ναζισμό η χώρα τον γνώρισε, καταστράφηκε από αυτόν και τον πολέμησε. Ας μην αφήσουμε μια χούφτα παρακρατικών να τον επαναφέρουν από την πίσω πόρτα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚH ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕIΑ

ΣAΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗ ΒΑΛΒΕΙΟ

Αυτόνομη Κίνηση Βαλβείου

Αντιφασιστικές δράσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις στη πόλη μας

Στο άκουσμα της δολοφονίας του νεαρού αντιφασίστα Πάυλου Φύσσα από μαχαίρι που κρατούσε παρακρατικός φασίστας στο Κερατσίνι Αττικής, εκατοντάδες κόσμου εξωτερίκευσε την αγανάκτηση & την οργή του απέναντι στις φασιστικές παρακρατικές συμμορίες/ εφεδρείες του κράτους πλημμυρίζοντας τους δρόμους & τις πλατείες της πόλης  & συμμετέχοντας στις διάφορες αντιφασιστικές διαδηλώσεις.

Τη Τετάρτη 18/09 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεσμένη από σωματεία, φορείς , συλλογικότητες & οργανώσεις της πόλης  στη πλατεία Δημοκρατίας στις 19.00 με το κόσμο που παραβρίσκεται ή περνά από τη πλατεία να αγγίζει τα 600-800 άτομα. Στις 20.30, 400-500 περίπου πολίτες της πόλης & των γύρω περιχώρων πορεύονται προς τα γραφεία της χ.α που ως γνωστόν βρίσκονται στα όρια της πόλης (κάτω από την εθνική οδό) & ακριβώς δίπλα από το αστυνομικό μέγαρο. Δυο διμοιρίες ο.π.κ.ε/υ.μ.ε.τ & δεκάδες ακόμη ασφαλίτες & δ.ι.α.σ βρίσκονται αγκυροβολημένοι τριγύρω από το μέγαρο & τα γραφεία των φασιστών για να ανακόψουν τη πορεία των αντιφασιστών. Ξεσπούν συγκρούσεις για περίπου 20 λεπτά & κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής πραγματοποιούν ρίψεις χημικών & οβίδων κρότου λάμψης (με τις γνωστές ευθείες δολοφονικές βολές) καθώς & πετρών. Στο τέλος το αντιφασιστικό μπλοκ επιστρέφει συντεταγμένα πίσω στη κεντρική πλατεία της πόλης όπου & διαλύεται αργά αργά. Την ίδια μέρα δέχεται επίθεση & γυμναστήριο- σφηκοφωλιά.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19/09, πραγματοποιείται αυθόρμητη αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη στις 20.00 με τη συμμετοχή 60-70 αντιφασιστών νεολαίων οι οποίοι & πραγματοποιούν μηχανοκίνητες & πεζές περιπολίες στις περισσότερες γειτονιές της πόλης ενώ προγραμματίζεται για το Σάββατο αντιφασιστική hip hop συναυλία στη πλατεία Δημάδη. Την ίδια στιγμή το κ.κ.ε πραγματοποιεί αντιφασιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή 200-250 ατόμων.

Σήμερα, Παρασκευή 20/09, πραγματοποιήθηκε νέα αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία στις 19.00 στη πλατεία Δημοκρατίας η οποία είχε καλεστεί από το συντονιστικό φορέων καθώς & από πολλές κινήσεις & συλλογικότητες της πόλης. Η συμμετοχή ήταν μαζική με περίπου 500-600 άτομα να συγκεντρώνονται στη πλατεία & στη συνέχεια διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης φώνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού & της χ.α αλλά & κατά του κράτους & της αστυνομίας.

panpqfugi

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση καλεσμένη από σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης, σήμερα Τετάρτη 18/09, ώρα 7μμ στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας).

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ

ΟΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Κάλεσμα για την απεργία της 18ης Σεπτέμβρη από τη κατάληψη Apertus

απεργια

Συγκέντρωση Τετάρτη 18/09, 11.00πμ

Πλατεία Δημοκρατίας (κεντρική πλατεία)

Κατάληψη Apertus

Από τους απεργοσπάστες ως τους στρατευμένους τεχνοκράτες ο χαφιεδισμός είναι η μικρογραφία της δημοκρατίας(από Γκιλοτίνα)

Χωρίς αμφιβολία η εξουσία πέρα από το ζήλο και την εφευρετικότητα της στα σαδιστικά βασανιστήρια έχει να αναδείξει αρκετά φτωχές νέες μεθόδους καταστολής και τσακίσματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κι αυτό γιατί (και όσο το επιβάλλουν οι συνθήκες) βλέπουμε να υιοθετεί τις ίδιες, παλιές καλές τέχνες της καταστολής. Με προεξάρχουσα αυτή του χαφιεδισμού και της προβοκάτσιας.

 Έτσι λοιπόν σήμερα και με αφορμή των αγώνα των πολιτών για την προάσπιση του πάρκου Αγρινίου από την καταστροφική δημοτική ανάπλαση βλέπουμε την κατασκευή από την πλευρά της εξουσίας ενός κοινωνικού (υποτίθεται) αντίβαρου στον αγώνα αυτόν των κατοίκων για το πάρκο το οποίο αποπειράται να κοινωνικοποιήσει με την ύπαρξη και τη δράση του τις επιταγές της εξουσίας. Ως άλλοι απεργοσπάστες, προβάλουν σε έναν δήθεν ανοιχτό δημοκρατικό (κοινωνικό) διάλογο το λόγο των αρχών ως επιχειρήματα για την προώθηση της έναρξης των εργασιών. Αυτό τη στιγμή που οι εργασίες έχουν σταματήσει ξανά, αυτή τη φορά με παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών, μα στη ουσία λόγο των κοινωνικών κινητοποιήσεων που εκφράστηκαν και συνεχίζουν να εκφράζονται με ποικίλους τρόπους.

Αφού το Ε.Κ.Αγρινίου (ΚΚΕ) άνοιξε το χορό προσπαθώντας να ορίσει ως απολίτικες και στην ουσία ασόβαρες τυχοδιωκτικές κινήσεις τις διαδικασίες αγώνα που επιλέγουν αγωνιζόμενοι άνθρωποι όπως αυτή των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων των οριζόντιων δομών και διαδικασιών ή της άμεσης δημοκρατίας το οποίο και αποτελεί πρόταγμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, τη σκυτάλη παίρνει η κρατικοσυντηρούμενη ελίτ της διανόησης και του εμπορίου σε μια προσπάθεια όχι μόνο να προωθήσει τα συμφέροντα της που είναι άμεσα συνδεδεμένα και εξαρτώμενα από τα κρατικά κονδύλια προς την αυτοδιοίκηση, συνεισφέροντας και αυτή με αυτό τον τρόπο στο έργο του Σαμαρά, του Δένδια και της καταστολής αλλά και ομολογώντας τις ευθύνες που οι ίδιοι φέρουν για τον παρασιτικό τρόπο που κινούνται τόσα χρόνια ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με τις επιταγές ενός σάπιου ως το κόκκαλο και διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος που συντηρείται σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι το συλλογικό καλό δεν έχει προωθηθεί ποτέ μέσα από βουλευτικά έδρανα αλλά και δημοτικά συμβούλια αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι εκείνοι που δημιούργησαν όλα τα σημερινά προβλήματα για την κοινωνία είτε ως ακολουθητές είτε ως συμμέτοχοι στην παρασιτική καθεστωτική κλίκα αυτοί είναι και οι φορείς της λύσης των προβλημάτων αυτών. Όταν δε, τους καταλογίζεται η στάση και οι επιλογές τους ξέρουν καλά να αποποιούνται κάθε ευθύνη μετακυλώντας τη στην κεντρική εξουσία, βάζοντας οι ίδιοι πολιτειακό ζήτημα στους αγωνιζόμενους.

 Εμείς υπερασπιζόμαστε κάθε κοινωνικό κομμάτι αλλά και άνθρωπο που αγωνίζεται και που στέκεται με αξιοπρέπεια, έχουμε να πούμε ότι οι ισότιμες συλλογικές διαδικασίες αγώνα σαφώς και είναι εντός στόχων αφού σημαδεύουν τη ρίζα του προβλήματος δηλαδή στο κέντρο του καθεστώτος εξουσίας στον τρόπο και τους τόπους όπου παίρνονται οι αποφάσεις ερήμην της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αυτές οι διαδικασίες αγώνα μπορούν να θέτουν πολιτειακό ζήτημα, διαμορφώνοντας ακόμα σε πρωτόλειο επίπεδο μια τέτοια πρόταση αγώνα, βαδίζοντας συλλογικά βήμα – βήμα τα αχαρτογράφητα μονοπάτια της εξέγερσης και των κοινωνικών αντιθεσμίσεων, διαμορφώνοντας τις σύγχρονες ¨αντικειμενικές συνθήκες¨ μέσα από την πολύμορφη και διάχυτη κινηματική δράση και αφορμαλιστική οργάνωση και δικτύωση. Καθώς η λύση σε κάθε μικρό η μεγάλο ζήτημα δεν μπορεί να έρθει παρά μόνο μέσα από την καθολική ανατροπή του καθεστώτος που τα γεννά και τα αναπαράγει και την αντικατάσταση της μαζικής κοινωνίας από αυτοδιευθηνόμενες κοινότητες και ελεύθερα άτομα.

 Είναι μια διαδικασία που απομονώνει όλους αυτούς που ξέρουν πως γίνεται η επανάσταση ενώ ταυτόχρονα τη μεταφέρουν σε έναν απροσδιόριστο και μακρινό (πιο οργανωμένο-μαζικό) χωροχρόνο, ρίχνει τις μάσκες όσων τρέφουν ελπίδες ¨ανάκαμψης¨ μέσα στα όρια του σημερινού καθεστώτος. Και τα δυο αυτά είδη ανθρώπου καλλιεργούν τη ματαιοδοξία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια ως άλλοι προφήτες που αναγγέλλουν τη μακρινή σωτηρία μέσω κάποιου μεσσία, αφοπλίζοντας το ανθρώπινο πνεύμα και τη ζωογόνο επιθυμία της άμεσης δράσης.

 Ορίζοντας τον αγώνα μας πέρα από κάθε πεδίο δημοκρατικού διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον εχθρό και όσους εκφέρουν τον καθεστωτικό λόγο συμμετέχουμε ενεργά πλάι στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση του Δ. Πάρκου Αγρινίου, διατηρώντας διακριτά τα ιδιαίτερα πολιτικά μας χαρακτηριστικά. Υπερασπιζόμαστε τη διαρκή κοινωνική αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη στον αγώνα των ανθρώπων για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη όπου και όπως αυτός διεξάγεται, αφού γνωρίζουμε καλά πως κάθε τέτοιος αγώνας είναι σκηνή του κοινωνικού-ταξικού πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ο οποίος διεξάγεται στο εδώ και τώρα ενώ ζητά επιτακτικά από τη συνείδηση του καθενός να πάρει θέση. Ο πόλεμος ήταν, είναι και θα είναι, μαινόμενος ως τη δικαίωσή του. Σε ότι μας αφορά η συνειδητή μας θέση είναι με την πλευρά όσων αγωνίζονται ή εξεγείρονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Για την κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη, για την αυτοδιάθεση και την αναρχία.  ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;

Πίσω νεκροθάφτες.

 ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 Σεπτέμβρης 2013

  Α.Σ.Ε. ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Συγκέντρωση–Μικροφωνική Αλληλεγγύης στις καταλήψεις από τη κατάληψη Apertus

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Συγκέντρωση – Μικροφωνική Αλληλεγγύης στις καταλήψεις Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00, Πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι)

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Bitmap in Graphic1 3

Ντοκιμαντέρ για την “ανάπλαση” του δημοτικού πάρκου Αγρινίου

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που συμπεριλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το δημοτικό πάρκο Αγρινίου και την «ανάπλαση» του, τη λεηλασία δηλαδή μιας ανεκτίμητης αξίας όασης πρασίνου και αναψυχής μέσα στο γκρίζο τσιμεντένιο αστικό περιβάλλον της πόλης.

Ντοκιμαντέρ για την «ανάπλαση» του δημοτικού πάρκουsos