Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας

Την Πέμπτη 5 Απριλίου γίνεται το δικαστήριο για την υπόθεση της επίθεσης φασιστών εναντίον συντρόφου  στις 4/9/2007 με αποτέλεσμα  σοβαρό τραυματισμό στο μάτι του.

Συγκεκριμένα, στις 4/09 /2007 τις πρώτες πρωινές ώρες τα πρωτοπαλίκαρα  του  τότε υποψηφίου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Σπυρίδων Σταθόπουλου επιτέθηκαν σε παρέα αντιφασιστών σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου. Ένας από αυτούς- γιος του υποψήφιου βουλευτή και φασιστοχούλιγκαν- τραυμάτισε σοβαρότατα σύντροφο με ένα σπασμένο τασάκι. Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και από εκεί στην εντατική του νοσοκομείο της Πάτρας, χτυπημένος άσχημα στο μάτι του. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο υποψήφιος βουλευτής είχε το θράσος να καταθέσει μήνυση στην παρέα των συντρόφων,οι οποίοι ήταν  μάρτυρες υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι η παρέα των φασιστοτραμπούκων επέβλεπε από μακριά το προεκλογικό περίπτερο του ΛΑ.Ο.Σ.  στο κέντρο της πόλης και επιτέθηκε απρόκλητα στη παρέα των αντιφασιστών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση των τραμπούκων μιας και συμπεριλάμβανε μπράβους, υποψήφια κοινοβουλευτικά ανδρείκελα του ΛΑ.Ο.Σ.   καθώς και γνωστό τέος υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν χρυσαυγίτη της πόλης.

Η απάντηση έπρεπε να είναι πολιτική και κινηματική. Η ευρύτερη τοπική κοινωνία έπρεπε να μάθει τι ακριβώς συνέβη για να πάρουν όλοι θέση. Οι φασίστες έπρεπε να καταλάβουν ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο. Το Σάββατο στις 08/09, καλέστηκε συγκέντρωση –πορεία με αφίσα από την «Συνέλευση Αναρχικών –Αντιεξουσιαστών-στριών Αγρινίου», με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τόσο από το Αγρίνιο όσο και από άλλες πόλεις.

Οι ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες αποτελούσαν ανέκαθεν τα παρακρατικά δεκανίκια της εξουσίας και των κατασταλτικών δυνάμεων της. Όταν δεν τα κατάφερνε το γκλομπ της αστυνομίας αναλάμβαναν δράση τα μαχαίρια των νεοφασιστών, που στόχευαν ανθρώπους που αγωνίζονταν, μετανάστες, ομοφυλόφιλους και γενικότερα όσους δεν πληρούσαν το πατριαρχικό, χριστιανικό, πατριωτικό, αρρενωπό και στρατιωτικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τη μισάνθρωπη ιδεολογία τους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε  το ότι οι δρόμοι και η δράση των φασιστικών συμμοριών και της παρακρατικής μαφίας της νύχτας διασταυρώνονται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο προηγούμενος υποψήφιος περιφερειάρχης της χρυσής αυγής στην Αιτωλοακαρνανία Χρήστος Ρήγας ο οποίος συνελήφθη για διπλή δολοφονία κατόπιν πληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Οι ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις εκμεταλλευόμενες την κρίση του κεφαλαίου, τις ιδιαιτερότητες των σημερινών οικονομικών  και κοινωνικών συνθηκών βρίσκουν το κατάλληλο πάτημα για να διοχετεύσουν στην κοινωνία το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο της ιδεολογία τους. Επίσης, εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση και το θυμό του κόσμου απέναντι στα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν στιγματίσει τα μεγάλα κόμματα προκειμένου να εμφανιστούν προσιτές, χαμογελαστές και πολιτικά ορθές, αποφεύγοντας το παλιό ακροδεξιό προφίλ ( μαχαιρώματα, πογκρόμ κατά μεταναστών,επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις).

Γενικά, η δεξιά και η ακροδεξιά στην Ελλάδα και οι υποστηρικτές της νοσταλγούν τα παλιά καλά χρόνια του ελληνικού έθνους. Πρόκειται για μια νοσταλγία αναχρονιστική, συντηρητική και επικίνδυνη που αποδίδει την φτώχεια, την κρίση, την ανασφάλεια, τον κίνδυνο πολέμου και ότι άλλο τους ενοχλεί, στα «χαμένα ιδανικά της πατρίδος» και στην «απώλεια της εθνικής συνείδησης». Και ποιοι φταίνε για αυτό; Φυσικά οι μετανάστες, οι οποίοι εν τέλει αποκτούν μορφή δαίμονα….

Οι φασίστες πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο, καμία πρόκληση δεν πρόκειται να μας φοβίσει.Το Αγρίνιο ήταν και θα παραμείνει  καθαρό από κάθε φασιστική δράση. Οποιαδήποτε  δράση τους μέσα στην πόλη του Αγρινίου θα εξουδετερώνεται, όπως και γίνεται μέχρι τώρα.
 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 9:00πμ
 Κατάληψη apertus
Kaλυβίων 70

Καμιά ανοχή στους φασίστες

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ –

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, του ΛΑ.Ο.Σ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2007 πρωτοπαλίκαρα του τότε υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Σπ. Σταθόπουλου -ανάμεσά τους χρυσαυγίτες και μπράβοι- επιτίθενται σε παρέα αναρχικών και φίλων σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό συντρόφου στο μάτι από σπασμένο τασάκι που χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας.

Ο φασισμός είναι η πλέον εγκληματική και αντιαθρώπινη ιδεολογία. Ενσαρκώνει την πιο σκοτεινή μορφή πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, προτάσσοντας τη φυλετική καθαρότητα και την τυφλή υπακοή στην απόλυτη ιεραρχία ως μέγιστα ιδανικά. Εξυμνεί τη βία και την επιβολή των ανώτερων στους κατώτερους, διαλύει την κοινωνία-κοινότητα και την επανασυνθέτει με όρους στρατοπέδου, μετατρέπει τον άνθρωπο σε ανδρείκελο, χωρίς κρίση συνείδησης -άβουλο διεκπεραιωτή γενοκτονιών και σφαγών.- και στοχεύει τελικά στην ισοπέδωση οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να διαφοροποιείται από το μοντέλο που αυτός επιβάλει.

 Οι φασίστες είναι μια άτυπη κρατική εφεδρεία για την καταστολή και το χτύπημα των κοινωνικών αντιστάσεων. Αποτελούν έναν (παρα)στρατό της κυρίαρχης καταπιεστικής και εκμεταλλευτικής τάξης.

 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ:

Μεθυσμένα Ξωτικά (hip hop set), Αχαΐρευτοι (Αθήνα), Nachi Mziane (ΕΚΜ-ΑΣΠ-

Υπο Την Επήρεια Του Μηδενός-Πάτρα), Αλχημιστής+Ριμοδιψής (Αγρίνιο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ, 9:00μμ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 7:00μμ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 9:00πμ

 

Συσπείρωση για τη κοινωνική απελευθέρωση- Αγρίνιο

Κείμενο για την αστυνομοκρατία στο Αγρίνιο μετά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις

 Μάρτης 2012, Αγρίνιο

Μετά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις που δέχτηκαν κρατικά – καπιταλιστικά σύμβολα (τράπεζες, κομματικά γραφεία, ενεχυροδανειστήριο) και τις συγκρούσεις με την αστυνομία στο Αγρίνιο, την εμφάνιση της έκανε για αρκετές μέρες στο κέντρο της πόλης τα απογεύματα μία διμοιρία ΜΑΤ, συνήθως έξω από τράπεζες ή πολιτικά γραφεία κομμάτων και βουλευτών.

Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής με ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ ήταν έντονη όλο το προηγούμενο διάστημα. Από τη στιγμή που άρχισαν να ψηφίζονται και να επιβάλονται μνημόνια, κουρέματα, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικοί νομοι κάτω από τις εντολές του ΔΝΤ αλλά και των εδώ συνεργατών τους. Οδήγησαν στην εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού και δημιούργησαν τις νέες έφορες συνθήκες για λεηλασία του κοινωνικού πλούτου από τον καπιταλισμό. Πετσόκομμα σε μισθούς, συντάξεις αλλά και σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά κεκτημένα, δικαιώματα και κατάργηση του αναιμικού τομέα της πρόνοιας, στρατιές ανέργων, απολυμένων και επιβολή νέων φόρων (χαράτσια) μέσα από τα υπερτιμημένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας). Οδήγησαν σε αυτοκτονίες δεκάδες μικροέμπορους που μην αντέχοντας το οικονομικό αδιέξοδο, έκλεισαν κατά εκατοντάδες τα μαγαζία τους για να αποφήγουν τα υπέρογκα χρέη που τους πίεζαν καθημερινά. Προωθώντας το φόβο περι πτώχευσης προσπαθούν να εφαρμόσουν την πιο άγρια μορφή του καπιταλιστικού οικονομικού μοντέλου. Εφαρμόζουν την φασιστικής εμπνεύσεως λογική της συλογικής ευθύνης πάνω στην κοινωνία με το επιχείρημα της κατάστασης εθνικής ανάγκης. Ολοι αυτοί που δεκαετίες κυβέρνησαν και είναι οι μόνοι υπεύθηνοι για τη δημιουργία αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, προσπαθούν τώρα με αστυνομικά μέσα να προστατέψουν αύτο το τέρας που εξέθρεψαν αλλά και τους εαυτούς τους, μιας και κανείς τους δεν μπορεί να ξεφύγει από την οργή του κόσμου όπου και αν εμφανίζονται. Επανέφεραν ακόμα και τον παρασημοφορεμένο από τους Αμερικάνους αρχιβασανιστή Χρυσοχοϊδη με υφυπουργό τον αρχιμπάτσο τσιράκι του – Οικονόμου, θέλοντας να δείξουν ετσι την πυγμή και την αποφασιστικότητα του κράτους όσον αφορά τη διατήρηση της τάξης. Στρατός, μπάτσοι, παρακρατικοί, φασίστες, μυστικές υπηρεσίες και ρουφιάνοι ήταν ιστορικά πάντα απέναντι από τις όποιες διεκδίκησεις της κοινωνίας όταν αύτη αμφισβητούσε στα ίσια την κάθε εξουσία και κατέβαινε σε άγριες διαδηλώσεις και σκληρές οδομαχίες.

Η διαστρέβλωση που επιχειρείται από την αριστερά αλλά και από ¨δημοκράτες¨ δημοσιογράφους πέφτει στο κενό μιας και έχουν ξαπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα. Οι προβοκάτορες που αναζητούν είναι όλος ο κόσμος που του έχει γυαλίσει το μάτι από την ανέχεια και την κοροϊδία. Οι ντομάτες και τα γιαούρτια αντικαθιστούνται από πέτρες και μαύρες σημαίες αλλά και σφαλιάρες και κλωτσιές σε όλους αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τότε λοιπόν θυμούνται τις δημοκρατικές αξίες μα είναι πλέον αργά. Φοβούνται περισσότερο την (αντι)βία της κοινωνίας, περισσότερο ακόμα και από τις εξεγερσιακές και συγκρουσιακές πρακτικές των πιο ριζοσπαστικών κομματιών που τη χρησιμοποιούν από πολιτική επιλογή. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση είναι ο βούρδουλας των σκυλίων της εξουσίας.

Η παρουσία των μπάτσων στους δρόμους θα είναι μια ζοφερή εικόνα οσο το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται στην κοινωνία. Τόσο όμως θα εντείνονται και οι αντιστάσεις απέναντι σε όλους αυτούς, μέχρι την ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συσπείρωση για την Κοινωνική Απελευθέρωση

Συσπείρωση για τη κοινωνική απελευθέρωση

Αγρίνιο, Μάρτης 2012
                                                Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Η ολομέτωπη επίθεση ντόπιων και ξένων αφεντικών με πρόσχημα την οικονομική κρίση σπρώχνει χιλιάδες ανθρώπους -ντόπιους και μετανάστες- σε συνθήκες ολοκληρωτικής φτώχειας και εξαθλίωσης. Κράτος και κεφάλαιο «αδυνατούν» να εξασφαλίσουν στους υπηκόους ακόμα και τα στοιχειώδη.

Αφού διέπραξαν ένα τεράστιο πλιάτσικο στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, διαλύοντας ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία, υγεία, εργασιακές σχέσεις, πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, ζητούν  τη συναίνεση και την υποταγή της κοινωνίας στο μακελειό που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα με την επίθεση στη δημόσια περιουσία και τα εισοδήματα εκτυλίσσεται μια -χωρίς προηγούμενο- κατασταλτική εκστρατεία τρομοκράτησης και συκοφαντίας ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις. Με αιχμή της κατασταλτικής στρατηγικής τις επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους αντίστασης και σε καταλήψεις. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι τα ΜΜΕ, η αστυνομία και η αστική δικαιοσύνη.

Στρατευμένοι στον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία και την απελευθερωτική προοπτική της, ο συφερτός της αστικής διανόησης. Από κουφάρια της αριστεράς της εθνικής συμφιλίωσης ως τους σύγχρονους θεωρητικούς και οικονομολόγους της φιλελεύθερης οικονομίας -Θεοδοράκηδες και Καζάκηδες- η αντίσταση με όρους εθνικούς επιχειρεί να διασπείρει τη σύγχυση κοινωνικά και τον αποπροσανατολισμό.

Η στροφή των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στον ολοκληρωτισμό τσακίζει τα όποια δημοκρατικά προσχήματα και μιλάει τη γλωσσά της καταστρατήγησης των ιδίων των αστικών νόμων, των φρονηματικών διώξεων, των προληπτικών προσαγωγών – πογκρόμ και της στρατό-αστυνομικής βίας.  Ο εθνικός δια-ταξικός χαρακτήρας σαμποτάρει την σύγκρουση με όρους ταξικούς – κοινωνικούς και ανοίγει την πόρτα στους νεοφασίστες – μαχαιροβγάλτες.

Άξιο δεκανίκι του συστήματος, η θεσμική αριστερά. Στη λογική του εξωραϊσμού των ευθυνών και αιτιών της σημερινής κατάστασης και της διαχείρισης – μεταρρύθμισης του σάπιου συστήματος διαχέει κοινωνικά την εσωτερική της σύγχυση. Προωθεί λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης του αγώνα από ειδικούς και επαγγελματίες και προκρίνει τις εκλογές ως σημείο αντίστασης και μόνη διέξοδο από την κρίση. Στην ουσία θέλει να εγκλωβίσει την κοινωνική οργή κεφαλαιοποιώντας την κομματικά. Για το μόνο που αγωνιά είναι η υπαρξιακή της υπόσταση.

                                                                 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ο Δεκέμβρης ως ένας καταιγισμός αρνήσεων θρυμμάτισε την συνθήκη της συναίνεσης και της υποταγής στο κοινωνικό συμβόλαιο, δε ζήτησε τίποτα παρά εκδήλωσε μια κοινωνική δυναμική εν δυνάμει ανατρεπτική. Ανατρεπτική στο σημείο οπού τη σύγκρουση και την οργή (όπως εκφράστηκαν με την καταστροφή των σύμβολων της κυριαρχίας) διαδέχθηκε η αλληλεγγύη -το χτίσιμο δομών και διαδικασιών σε μια προοπτική αδιαμεσολάβητου, οργανωμένου από τα κάτω, συλλογικού αγώνα.

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, ως απότοκο των διαδικασιών αυτοοργάνωσης και άμεσης δράσης -που τέθηκαν στο δημόσιο διάλογο με όρους ρηξιακούς και ανταγωνιστικούς ως προς την κυριαρχία- σε κάθε γωνιά της χώρας αναδύθηκε μια τέτοια δυναμική και στήθηκαν δεκάδες αυτοοργανωμένα  κοινωνικά εγχειρήματα και καταλήψεις.

Έφερε στο προσκήνιο την από τα κάτω συλλογικοποίηση και οργάνωση του αγώνα. Με αφορμή την οικoνονομική εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας αυτοοργανώθηκε επανοικειοποιώντας τον δημόσιο χώρο, κάνοντας τον πεδίο λόγου και δράσης. Αξιοποιώντας την ιστορική πείρα των προηγούμενω ετών, ξεπήδησαν δεκάδες νέες καταλήψεις, στέκια, κοινωνικοί χώροι, σωματεία βάσης, συνελεύσεις στις γειτονιές, και στήθηκαν εκατοντάδες ανοιχτές αδιαμεσολάβητες λαϊκές συνελεύσεις.

 Σήμερα που έχουν εγκαταλειφθεί όλα τα δημοκρατικά προσχήματα ο κόσμος του αγώνα για ελευθερία – αλληλεγγύη – αξιοπρέπεια δεν μπορεί παρά να οργανώσει τις συλλογικές του αντιστάσεις ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας. Μέσα από ένα κίνημα ευρύ και επαναστατικό που θα προωθήσει μέσα από τη πολυμορφικότητα της δράσης του τους σκοπούς της κοινωνικής επανάστασης.
 
 
Μιας επανάστασης που θα ανατρέψει την εξουσιαστική τάξη πραγμάτων που θα φέρει μπροστά τις αρχές της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της χειραφέτησης και της αξιοπρέπειας. Με την γενική παραδοχή ότι ένας τέτοιος κόσμος δεν χαρίζεται και δεν κερδίζετε παρά μόνο με την καθολική ανατροπή κράτους – κεφαλαίου.
 
 Ως συσπείρωση συλλογικοτήτων και ατόμων για την κοινωνική απελευθέρωση στοχεύουμε στην οργάνωση και τη συλλογικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αντιεραρχία, την αυτοοργάνωση, την άμεση δράση. Από τις πλατείες της Άμεσης Δημοκρατίας μέχρι την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής.

 Για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού κινήματος που με όλα τα μέσα θα σταθεί σε όλα τα μέτωπα του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.
 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

                Συσπείρωση για τη κοινωνική απελευθέρωση-Αγρίνιο

 

Just follow the Basslines (17 Mάρτη@πανεπιστήμιο)

Στο Αγρίνιο,τα έσοδα από τη προβολή και το party θα διατεθούν για την

οικονομική ενίσχυση της Ραδιουργίας(υλικοτεχνικός εξοπλισμος κτλ)

Κερκίδα Συνειδήσεων: Ο ρόλος των γηπεδικών και των οπαδών στην Αιγυπτιακή επανάσταση

Η Κερκίδα Συνειδήσεων θα αποπειραθεί μια σύντομη παρουσίαση του ρόλου των

Αιγύπτιων οπαδών στην Αιγυπτιακή εξέγερση.Τη Τετάρτη στις 14 Μαρτίου.